Şimdi Ara

120 km yürünebilecek bir mesefe mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
4.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu ciddidir var mı böyle bir tecrübesi olan .. Kaç günde yürürüm çok zorlamadan? Ne kadar mesafede bir mola versem ? Bu havada dışarıda konaklamak çok problem olur mu ? Bu arada Elazığ 'dan Malatya'nın bir köyüne gitmeyi düşünüyorum.

• Otostop cek daha iyi perisan olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Otostop cek daha iyi perisan olursun
    120 km bisikletle bile cok zor olur ne yürümesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

Konu ciddidir var mı böyle bir tecrübesi olan .. Kaç günde yürürüm çok zorlamadan? Ne kadar mesafede bir mola versem ? Bu havada dışarıda konaklamak çok problem olur mu ? Bu arada Elazığ 'dan Malatya'nın bir köyüne gitmeyi düşünüyorum.

Deneme bence dostum. Bisikletle bile ben anca 12 saatte filan gidebilirim. Gidilmez değil ama kolay da değil

• quote:

Orijinalden alıntı: sisilik

Bu mesaj silindi.
    30 km'ye yakın yürüdüğümü hatılıyorum. 10 saat sürmüştü yalnız yaylaya çıkıyorduk. Cimenler halı gibiydi ve hava tertemizdi. Tek olumsuz şart güneşti.

120 km bence yürünmez. Kamp kura kura yürünür belki ama yine de çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sisilik

Bu mesaj silindi.
    Kondisyonun varsa 2 günde yürürsün.Yoksa 3 gün en iyi ihtimalle.Yük hava şartları vs. etkileyecektir.
  • quote:

Konu ciddidir var mı böyle bir tecrübesi olan .. Kaç günde yürürüm çok zorlamadan? Ne kadar mesafede bir mola versem ? Bu havada dışarıda konaklamak çok problem olur mu ? Bu arada Elazığ 'dan Malatya'nın bir köyüne gitmeyi düşünüyorum.

canını yolda mı buldun lan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

30 km'ye yakın yürüdüğümü hatılıyorum. 10 saat sürmüştü yalnız yaylaya çıkıyorduk. Cimenler halı gibiydi ve hava tertemizdi. Tek olumsuz şart güneşti.

Yol üstündeki evlere misafir olmayı planlıyorum açıkçası belki biraz dinlenirim mümkün olursa konaklarım falan günde 20 km bile yürüsem 6 günde gidebilirm diye düşünüyorum.Ama dikkatimden kaçan başka şeyler var mı diye merak ediyorum...
  • quote:

quote:

Yol üstündeki evlere misafir olmayı planlıyorum açıkçası belki biraz dinlenirim mümkün olursa konaklarım falan günde 20 km bile yürüsem 6 günde gidebilirm diye düşünüyorum.Ama dikkatimden kaçan başka şeyler var mı diye merak ediyorum...

Alıntıları Göster
    günde 30 km yürünür, pek sıkıntı olmaz. ama şartlara göre günde 50-60 km de yürünür ama üst üste 2 gün 120 km yürünmez. 85-90 saatte yürürsün

• 5 günde yapılabilir bence ama mantığı yok zevk almaz insan bisikletle gitsen hadi neyse de

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

günde 30 km yürünür, pek sıkıntı olmaz. ama şartlara göre günde 50-60 km de yürünür ama üst üste 2 gün 120 km yürünmez. 85-90 saatte yürürsün

benim aklıma takılan diğer unsur yoldaki tehlikeler ... köpek falan belli mi olur kurt ?
  • quote:

quote:

benim aklıma takılan diğer unsur yoldaki tehlikeler ... köpek falan belli mi olur kurt ?

Olur tabi, yerinde olsam yanına bi kılıç vb türevi birşey alırdım.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    24 saat yürüsen olur

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bizim köyde eskiden bir adam varmış, millet pazara, kasabaya arabayla gidermiş, o ise yayan!
    Sabah pazara gidermiş, akşamda aldığı zerzevatı sırtına yükler, köylü döneseye kadar evine varır, dinlenir, kapının önüne dikilir, arabayla pazardan dönenleri izlermiş. Mesafe 12 km gidiş, 12 km de dönüş bu arada.

120 km yürüyünebilir bir mesafe, ama yalnız çekilmez. Yanında bir arkadaşın olsa hem anlatarak vakit geçer, hem de daha emniyetli olur. Yolda ayı olsun, köpek olsun, tehlikeli olabilir.

Birde asa al, her ihtimale karşı. Bir tehlike aninda yere vurdum mu, yılana dönüşen cinsinden olsun!

• sıcağı sıcağına cevap vereyim madem.
    Bugün bir yürüyüş grubu ile beraber manisa spil dağı atalanına çıktık. Öğleye kadar 3 saat ve öğleden sonra 2 saat kadar yürüdük . Öğleye kadar hep tırmanış vadiden ve dere yataklarından (bilenler için oduncu vadisi) öğleden sonra ise genelde iniş ve hafif düzlükler vardı. Zemin % 80 taşlık ve bozuktu.

Sadede gelirsek gün sonunda rehberimizin dediğine göre yaklaşık 13-15 km civarı yürümüşüz.

Kişisel görüşüm her ne kadar doğayı sevsem de, izcilik faaliyetlerine ve kamplarına katılsam da yürüyüş hele hele uzun menzilli yürüyüş her baba yiğidin harcı değil. Ben kendim için söylüyorum tek başıma bu günkü yolu yürümem.

Bu işler öyle dışardan göründüğü kadar basit değil, ekipman çok önemli ki benim bile çok eksi ğim var. Ayrıca çok önemli bir nokta mevsim artık yaz değil. Bugün ara molalarda neresyde donuyorduk o yuksekte. Sırtınızdaki ter anında buz gibi oluyor.

Tavsiyem eksik ekipmanla, tek başınıza, tecrübesiz bu işe hiç girmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: halbay

sıcağı sıcağına cevap vereyim madem.
    Bugün bir yürüyüş grubu ile beraber manisa spil dağı atalanına çıktık. Öğleye kadar 3 saat ve öğleden sonra 2 saat kadar yürüdük . Öğleye kadar hep tırmanış vadiden ve dere yataklarından (bilenler için oduncu vadisi) öğleden sonra ise genelde iniş ve hafif düzlükler vardı. Zemin % 80 taşlık ve bozuktu.

Sadede gelirsek gün sonunda rehberimizin dediğine göre yaklaşık 13-15 km civarı yürümüşüz.

Kişisel görüşüm her ne kadar doğayı sevsem de, izcilik faaliyetlerine ve kamplarına katılsam da yürüyüş hele hele uzun menzilli yürüyüş her baba yiğidin harcı değil. Ben kendim için söylüyorum tek başıma bu günkü yolu yürümem.

Bu işler öyle dışardan göründüğü kadar basit değil, ekipman çok önemli ki benim bile çok eksi ğim var. Ayrıca çok önemli bir nokta mevsim artık yaz değil. Bugün ara molalarda neresyde donuyorduk o yuksekte. Sırtınızdaki ter anında buz gibi oluyor.

Hocam çok teşekkür ederim... Peki bu ekipmandan kastınız nedir tam olarak? Bir de dağ yürüyüşleri düz yürüyüşlerden çok daha zordur diye düşünüyorum.Bu arada belki yanlış anlamışsındır hocam konaklayarak gitmeyi düşünüyorum 1 seferde değil tabi ki

• quote:

Orijinalden alıntı: halbay

sıcağı sıcağına cevap vereyim madem.

Elazığ-Malatya arası pek yaya gidilebilecek yol değil. Elazığ-Malatya arasında seneler önce çok kez seyahat ettim. Pek gelişmiş yerler değil ama yine de çok seviyorum oraları. Bir sessizlik, sakinlik hakimdir oralarda. En çok aklımda kalanlar Kömürhan köprüsü, Karakaya Barajı Göleti. Baraja dökülen derelerde çok balık tutmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 21 Ekim 2012; 20:58:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akay635

Elazığ-Malatya arası pek yaya gidilebilecek yol değil. Elazığ-Malatya arasında seneler önce çok kez seyahat ettim. Pek gelişmiş yerler değil ama yine de çok seviyorum oraları. Bir sessizlik, sakinlik hakimdir oralarda. En çok aklımda kalanlar Kömürhan köprüsü, Keban Barajı Göleti. Baraja dökülen derelerde çok balık tutmuştum.

Hocam neden ki ? Ben asıl Elazığ - Malatya arasından değil Malatya - Pütürge arasından korkuyorum
  • quote:

quote:

Elazığ-Malatya arası pek yaya gidilebilecek yol değil. Elazığ-Malatya arasında seneler önce çok kez seyahat ettim. Pek gelişmiş yerler değil ama yine de çok seviyorum oraları. Bir sessizlik, sakinlik hakimdir oralarda. En çok aklımda kalanlar Kömürhan köprüsü, Keban Barajı Göleti. Baraja dökülen derelerde çok balık tutmuştum.

Hocam neden ki ? Ben asıl Elazığ - Malatya arasından değil Malatya - Pütürge arasından korkuyorum

Alıntıları Göster
    Pütürge daha kötüdür. Özellikle yolu çok kötüdür (Malatya-Pütürge arasındaki yolu kastediyorum). Yolun bir tarafı tamamen uçurumdur. Bölge olarakta çok ısssızdır. Pütürge' de beş yıl görev yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 21 Ekim 2012; 21:08:07 >

• quote:

Pütürge daha kötüdür. Özellikle yolu çok kötüdür (Malatya-Pütürge arasındaki yolu kastediyorum). Yolun bir tarafı tamamen uçurumdur. Bölge olarakta çok ısssızdır. Pütürge' de beş yıl görev yapmıştım.

Alıntıları Göster
    1 Saatte bir 10dakika dinleneceğini varsayarsak , normal yürüme hızı 6 m/s'dir. Saatte 6km demektir , yani 20 saatte varırsın , 20.10=200dakika yapar 4saatte falan dinlensen işte tam bir günde gidersin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.