Şimdi Ara

120 lt akvaryuma kaç ciklet konur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
15.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 80*40*55cm boyutlarında 120lt bombeli bir akvaryum aldım. İç dekorunu yaptıktan ve suyunu 1 hafta dinlendirdikten sonra, sarı prenses ve iceman (belki yunus) 2 tür ciklet bakmak istiyorum. Bu büyüklükteki akvaryuma en fazla kaç tane ciklet koymalıyım.
    Diğer bir sorum da; Bu cikletlere ne kadar yem ve ne tür yem (otçul mu? etçil mi?) vereceğimi bilmiyorum.
    Ciklet balıkları konusunda uzman olan arkadaşlar, yardım ederseniz sevinirim.

• 120 lt'lik akvaryumda yunus beslenmez. 3 dişi 1 erkek (eğer erkekler dişileri çok hırpalarsa dişi sayısını 4'e çıkarman gerekir.) şeklinde sarı prenses ve iceman besleyebilirsin. Sarı prenses hem otçul hem etçildir. lceman ise otçuldur.

Not: Tek tür beslemeniz daha iyi olur. Örneğin 1 erkek 4 dişi iceman.

Daha detaylı bilgileri akvaryum.com'dan öğrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 20 Kasım 2012; 12:23:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu olacak frontoza ve tropheus türleride atın tam olsun. :)
    Olmaz yunus işin içine girerse 300 litreden az düşünmemeli.
    sp ve iceman olabilir
    Sarı prenseste ne kadar 120 litre densede en az miktardır o 200 ve üzeri olması taraftarıyım gelişimi için benim görüşüm tabi.Çünkü 15 cm bulan sarı prenseslerim oldu akvaryum oranı ve doğru adetler iyi su şartları önemli.
    Ama ben daha iyi bir teklifle geliyorum

Demasoni
    Çok harika balıklardır çok yıllar önce besledim daha yeni yeni akvaryumcularda bulunmaya başladı buda bizim gibi bu işe gönül vermiş hobicilerin üretimiyle oldu sonra ithalatı vs çoğaldı.
    Tamamen otçuldur tek tür 1e 4d şeklinde bakılmalıdır.Tavsiye ederim.

edit ilave.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 20 Kasım 2012; 13:29:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CallOfTheWild

Oldu olacak frontoza ve tropheus türleride atın tam olsun. :)
    Olmaz yunus işin içine girerse 300 litreden az düşünmemeli.
    sp ve iceman olabilir
    Sarı prenseste ne kadar 120 litre densede en az miktardır o 200 ve üzeri olması taraftarıyım gelişimi için benim görüşüm tabi.Çünkü 15 cm bulan sarı prenseslerim oldu akvaryum oranı ve doğru adetler iyi su şartları önemli.
    Ama ben daha iyi bir teklifle geliyorum

Demasoni
    Çok harika balıklardır çok yıllar önce besledim daha yeni yeni akvaryumcularda bulunmaya başladı buda bizim gibi bu işe gönül vermiş hobicilerin üretimiyle oldu sonra ithalatı vs çoğaldı.
    Tamamen otçuldur tek tür 1e 4d şeklinde bakılmalıdır.Tavsiye ederim.

edit ilave.

1 hafta once internetten buldugum bir ilan ile bir hobiciden 18 tane yavru demasoni aldım. daha önce yunus-sarı prenses-ice man- frontoza-zebra-ikola bakmıs biri olarak sunu soyleyeyim seyretmesi bu kadar zevkli bir balık turu daha izlememiştim. tamamen otcul olarak bakılması lazım. bakımıda bence kolay. her balıgın istedigi gibi haftada bir %30 su degişimi ve dip çekimi. eger sera ve tetranın kaliteli yemlerini kullanırsın o zaman balıklardan gozlerini alamazsın. haftada 1 defada haşlanmıs marul ve ıspanak atıyorum akvaryuma. sarı prenses cok utangac bir balıktır ve izlemesi keyifli değildir. her akvaryumcuda bulunur. gun gelir yavru alırsan bedava vercek yer ararsın. ice man içinde aynı durum gecerli. o yuzden sahibinden.com dan biraz araştırıp tercihini demasoni den yana kullanırsan eminim cok memnun kalıcaksındır.

• Bende demasoni beslemeni öneririm. Balıkları alırken bantlarının düzgünlüğüne ve yüzgeçlerine dikkat etmeyi unutma.
  • O ölçülerdeki akvaryum 120 lt den fazla değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho Cepkin

O ölçülerdeki akvaryum 120 lt den fazla değil mi?
    80*40*55cm boyutlarındaki akvaryum 176 litredir. Arkadaş bombeli olduğunu da söylemiş; yani hacim daha fazladır. Ancak dekorları vs. düşersek net olarak 150 litreyi aşağı düşmez tahminimce. Benim tür tavsiyem yine de demasoni den yana olacak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 kg süt kaç lt dir ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.