Şimdi Ara

Her sifon çekişte 5 litre yerine 3.5 lt harcayın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
15.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kış mevsimi bu yıl oldukça kurak geçiyor.
    Yağışlar son yılların en düşük seviyesinde kaldiı.
    Ankara'da 3, İstanbul'da 8 aylık su rezervinin kaldığı ve yakında kesintilerin başlayacağı konuşuluyor.

İnanilmayacak kadar basit ama bir o kadar da zeki bir küçücük eylemle olağanüstü bir su tasarrufu sağlanabilir:

Rezervuarlar 4-5 litre su alıyor.
    Rezervuardan akan su 3 litre olsa da aynı işi görüyor.
    Rezervuarin içine 1,5 litrelik DOLU bir pet şişe koyun.
    Her sifon çekiçte 1.5 litre tasarruf etmiş oluyorsunuz!
    Bunu milyonlarla çarpın.
    Sağlanan su tasarrufunu düşünebiliyor musunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Her Sifon Çekişte 5 Litre Yerine 3,5 Litre Harcayın

Su kaynakları kıtlaşıyor ve su tasarrufu giderek daha önemli hale geliyor. Tuvalet sifonları, evlerdeki en büyük su tüketicilerinden biridir. Her sifon çekişte tipik olarak 5 litre su harcanır, ancak basit bir ayarlama ile bu miktarı önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Sifonlarında Su Tasarrufu Yapmak

Sifonlarınızı ayarlayarak her sifon çekişinde 5 litre yerine sadece 3,5 litre su harcayabilirsiniz. Bu, yıl boyunca yüzlerce litre su tasarrufu sağlayabilir. İşte bunu nasıl yapacağınıza dair adım adım bir kılavuz:

1. Tuvalet kapağını kaldırın: Rezervuarın üstünde bulunan sifon mekanizmasını göreceksiniz.
    2. Şamandırayı bulun: Şamandıra, rezervuardaki su seviyesini kontrol eden ve sifonun çalışmasını sağlayan bir cihazdır.
    3. Şamandırayı aşağı indirin: Şamandırayı parmağınızla veya bir tornavida ile hafifçe aşağı doğru bastırın.
    4. Yeniden ayarlayın: Su seviyesi artık daha düşük olmalıdır. Şamandırayı yeniden ayarlayarak su seviyesinin doğru olduğunu doğrulayın.

Ek İpuçları

• İkili sifonlu tuvaletler, tek sifonlu tuvaletlere göre daha fazla su tasarrufu sağlar.
    • Su tasarruflu tuvaletlere geçerek daha da fazla su tasarrufu yapabilirsiniz.
    • Tuvaleti kullanmadığınızda kapağını kapalı tutun.
    • Su sızıntılarını kontrol edin ve gerekirse onarın.

Sifonların Kaç Litre Su Harcadığı

Standart bir sifon, her sifon çekişinde yaklaşık 5 litre su harcar. Klozet rezervuarları ise tipik olarak 6-10 litre su alır. Bu miktar, tuvaletin modeline ve yaşına bağlı olarak değişebilir.

Her sifon çekişinde su tasarrufu yapmak, su kaynaklarını korumak ve su faturalarından tasarruf etmek için basit ve etkili bir yoldur. Yukarıdaki adımları izleyerek sen de her yıl yüzlerce litre su tasarrufu yapabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tamam güzel hoş biz tasarrfufumuzu yapıyoruz ama belediyeler neden suyu boşa kullanıyor yağmurlu havalarda ağaç suluyorlardı , parklardaki havuzların suları nereden bilemiyorum ama içecek su ise gerçekten ziyan edildiğini düşünüyorum. o değilde son aylarda dikkat ettiğim için su faturası baya düşük geldi
  • valla ben bunu sene 2001 de keşfettim ve çift basmalı rezarvuar takımı aldım normalde 1.5 litre büyükte 3.5 litre boşaltıyor zaten çift basınca 5 litre bırakıyo kullanıma göre değişiyo
  • yaw bide bende simileyleri gözükmüyore nden olabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: miller!!!

yaw bide bende simileyleri gözükmüyore nden olabilir

Firefox kullanıyorsan normaldir,bende de gözükmüyor.

• @miller!!!
    @Code X

çerezlerinizi temizleyin arkadaşlarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Code X

quote:

Orjinalden alıntı: miller!!!

yaw bide bende simileyleri gözükmüyore nden olabilir

Firefox kullanıyorsan normaldir,bende de gözükmüyor.

nasıl düzeltebilirim 2-3 gün önce hepsini görebiliodum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Lt Gaz Kaç Kg
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

@miller!!!
    @Code X

Alakası yok,forumdan kaynaklanıyor.

Ayrıca bazı avatarlar da gözükmüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

@miller!!!
    @Code X

çerezler neki nasıl silinir niye silinir
  • konuyu çarpıtmayın arkadaşımız doğru sölüo
  • konu uçtu
  • Gerçekten nefis bir fikir. Bizler Avustralya'da tuvalet sularının arıtılması ile bir kaç aya kadar tanışaağız çünkü hükümetin dediğine göre başka çare kalmamış. Şimdi millete televizyon kampanyaları ile tuvalet sularının artıılması ve içme suyu haline getirilmesi olayı ile ilgili bilgi verip hazırlıyorlar. referandum yapıldı büyük çoğunluk hayır dedi ama hükümet yerim hayrınızı dedi ve içecez işediklerimizi:))))
  • bizimki büyük, küçük 9 litre salıyor bu bile temizlemiyor 5 litre nasıl temizler ben 27 litre döküyorum anca yapışanlar gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogu1925 -- 15 Mart 2007; 23:47:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogu1925

bizimki büyük, küçük 9 litre salıyor bu bile temizlemiyor 5 litre nasıl temizler ben 27 litre döküyorum anca yapışanlar gidiyor

oohaa.Filmisin nesin olum sen ya?Yada ayda bir mi gidiyorsun tuvalete
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Orjinalden alıntı: dogu1925

bizimki büyük, küçük 9 litre salıyor bu bile temizlemiyor 5 litre nasıl temizler ben 27 litre döküyorum anca yapışanlar gidiyor

oohaa.Filmisin nesin olum sen ya?Yada ayda bir mi gidiyorsun tuvalete

her zabah zıçarım düzenli 9,35 te

• ne kadar komık ınsanlarsınız :)
  • olm tuvaleti temizlemek için biz insanlar tuvalet fırçası denen şeyler kullanioruz artık sen napiosan bilemicem
  • dünyamızı el birliği ile korumalıyız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.