Şimdi Ara

Otomatik odeme talimati yuzunden ayni faturayi 2 kere odedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ezio Da Firenze Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
20.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A bankasindan talimatim vardi ama bir turlu odemiyordu faturayi. Ben de B bankasinin kredi karti ile odedim.

Fatura odeme tarihinin son gunu gelince bu sefer bi de A bankasi faturayi odedi.

Sonucta 2 kere odenmis oldu.

2 bankayi da aradim ikisi de birbirini sucluyor.

Ne yapmam lazim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aynı Faturayı İki Kez Ödemek: Otomatik Ödeme Talimatı Sorunu

Otomatik ödeme talimatı olan faturaları öderken dikkatli olmalısın. Aynı faturayı iki kez ödemek gibi istenmeyen durumlara yol açabilir.

Otomatik ödeme talimatları, faturaların belirli bir tarihte hesabından otomatik olarak çekilmesini sağlar. Ancak, teknik aksaklıklar veya insan hataları nedeniyle bazen aynı fatura iki kez ödenebilir.

Bu durum özellikle elektrik, su ve İSKİ faturalarında sıklıkla karşılaşılır. Örneğin, otomatik ödeme talimatı verilen bir elektrik faturası, teknik bir aksaklık nedeniyle iki kez çekilebilir.

Aynı faturayı iki kez ödediğini fark edersen, derhal banka veya fatura sağlayıcısıyla iletişime geçmelisin. İlgili kayıtları inceleyerek, fazla ödenen tutarın iade edilmesini talep edebilirsin.

Aynı faturayı iki kez ödemekten kaçınmak için şu önlemleri alabilirsin:

• Otomatik ödeme talimatı vermeden önce, fatura bilgilerini dikkatlice kontrol et.
    • Fatura ödeme tarihlerini ve miktarlarını düzenli olarak takip et.
    • Fatura sağlayıcısının çevrimiçi hesabını oluştur ve ödeme geçmişini incele.
    • Aynı faturayı birden fazla kez ödediğini düşünüyorsan, derhal ilgili kurumlarla iletişime geç.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Iste bu yuzden banka, kart v.b guvenmiyorum.Banka kartiyla online siparis verdim.Restorant sokak adi yok diye iptal etti siparisi halbuki daha once baska restorant getirmisti herneyse 30 lira iadesi icin 4 gun bekledim.Acil o paraya ihtiyacim olsa nolucak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 14 Şubat 2017; 9:39:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gec yatiran banka hatali.

B bankasinin ne hatasi var anlamadim

• allahın hakkı üçtür bi daha öde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildigim otomatik talimatı varsa faturanın son günü ödeme yapıyor banka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUCAH1T

Gec yatiran banka hatali.

Odenmis faturayi bir daha almis

• Aynısı başıma geldi. Su faturası 2 kere ödendi. 2. Ay koski fazladan odedigim tutarı yeni faturadan düştü. Sana da öyle yaparlar büyük ihtimal.

• Banka senden zengin mi kardeş

Takma bu kadar kafaya

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

Aynısı başıma geldi. Su faturası 2 kere ödendi. 2. Ay koski fazladan odedigim tutarı yeni faturadan düştü. Sana da öyle yaparlar büyük ihtimal.

Benim anlattigima gore hangi bankanin ekstresinde arti olarak yansimasi lazim? A mi B mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Aynısı başıma geldi. Su faturası 2 kere ödendi. 2. Ay koski fazladan odedigim tutarı yeni faturadan düştü. Sana da öyle yaparlar büyük ihtimal.

Benim anlattigima gore hangi bankanin ekstresinde arti olarak yansimasi lazim? A mi B mi?

banka eksteresinde değil de direk sonraki faturadan düştü benimki. yani ikinci ay fatura göndermedi Koski
  • Otomatik odeme talimatinda banka son günü bekliyor diye biliyorum bende

• quote:

Orijinalden alıntı: MUCAH1T

Gec yatiran banka hatali.

Otomatik odeme olunca son gun oduyormus bankalar. Ben bunu bilmiyordum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

banka eksteresinde değil de direk sonraki faturadan düştü benimki. yani ikinci ay fatura göndermedi Koski

Umarim oyle olur hocam.

• Para iadesi oluyor mu ayni sorun basima geldi

• bu ay benimde başıma geldi. Birini iski almış birini İstanbul Büyükşehir anlam veremedim, yarın telefon açıp halletmeye çalışacağım.
  • Benim de iki kere ödenmiş ne yapabilirim hocam

• aynı sıkıntıya benzer bir durum geçen sene benim de başıma geldi bu otomatik ödeme denen şeye o günden beri bulaşmıyorum

faturayı gerçekten ödemiş gözüküyor kuruma bakıyorum ödenmemiş ve faiz işliyor topu tabi ki de birbirlerine atıyorlar 5 gün sonra ödenmiş gözüktü ve faiz işlememiş oldu

neden 2. kez ödemeye kalktınız ki eninde sonunda ödüyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.