Şimdi Ara

Bir arkadasımın TC kimlik numarasını öğrenmek istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
13
Cevap
3
Favori
148.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ad ve soyadı ile öğrenebilir miyim. var mıdır böyle bir sistem?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Birinin TC Kimlik Numarasını Bulma:

TC kimlik numarası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen ve onları tanımlayan 11 haneli benzersiz bir numaradır. Bir kişinin TC kimlik numarasını çeşitli nedenlerle bilmek isteyebilirsin. Ancak, bir kişinin TC kimlik numarasını bulmak yasal ve etik olmayan bir işlemdir.

Türk Ceza Kanunu'na göre, bir başkasının kişisel verilerini izinsiz olarak ele geçirmek suçtur. Bu nedenle, birinin TC kimlik numarasını bulmak için herhangi bir yöntem kullanmak yasa dışı kabul edilir. Ayrıca, bu tür bilgiler genellikle hassas ve özel olduğu için izinsiz olarak edinilmesi etik değildir.

Bir kişinin TC kimlik numarasına ihtiyacın varsa, doğrudan kendisinden istemen veya resmi bir kurumdan talep etmen gerekir. Resmi kurumlar, yasalara uygun olarak kişisel verileri sağlayabilirler. Ancak, bu gibi durumlarda bile, kişisel veriler yalnızca belirli amaçlar için ve ilgili kişinin izniyle açıklanabilir.

Sonuç olarak, bir kişinin TC kimlik numarasını izinsiz olarak bulmak yasa dışı ve etik olmayan bir işlemdir. Bir kişinin TC kimlik numarasına ihtiyacın varsa, doğrudan kendisinden istemen veya resmi bir kurumdan talep etmen gerektiğini unutma.

Anahtar Kelime İle Kullanım:

• Bir kişinin TC sini bulma: Bir kişinin TC kimlik numarasını öğrenmek yasal değildir.
    • TC bulma: Bir kişinin TC kimlik numarasını izinsiz olarak bulmak etik değildir.
    • İnsanların TC sini bulma: Bir başkasının kişisel verilerini izinsiz olarak ele geçirmek suçtur.
    • TC nasıl bulunur: Bir kişinin TC kimlik numarasını doğrudan kendisinden isteyebilir veya resmi bir kurumdan talep edebilirsin.
    • Birinin TC sini bulmak: Birinin TC kimlik numarasını izinsiz olarak bulmaya çalışmak yasa dışıdır.
    • Başkasının TC sini bulma: Başkasının TC kimlik numarasını izinsiz olarak elde etmek etik değildir.
    • TC kimlik bulma: Bir kişinin TC kimlik numarasına ihtiyacın varsa, doğrudan kendisinden istemelisin veya resmi bir kurumdan talep etmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanmam..
  • İmkansız.Doğum yeri , doğum tarihi , anne ve baba adı , cilt no , aile sıra no falan da lazım.
  • ben daha önceden ad soyad ana ve baba adı dogum yeri ve yılı yazarak bi arkımın tc kimlik nosunu bulmustum. sırf yalan soyledigini kanıtlamak için. öss sınavında iyi not aldım ama tercih yapmıcam demişti. bende girip bakmıştım. barajı bile gecememişti. bunu tabiki ona söylemedim ama konusurken cok kotu oluyodu cocuk.. :))

şimdi değişmiş tabi cilt no bilmem ne gelmiş.. olmaz çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insan. -- 16 Temmuz 2010; 21:02:31 >
  • çaktırmadan cüzdanına bakar gibi yap numarayı yaz tel.e olsun bitsin!
  • e mail at sahte belki alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrutaL41

ben daha önceden ad soyad ana ve baba adı dogum yeri ve yılı yazarak bi arkımın tc kimlik nosunu bulmustum.

Böyle bulunabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx

Ad soyd, kayıtlı olduğu il ilçe anne ve baba adı, doğum yılı ve cinsiyeti gerekiyor.

aile cilt sıra no falan gerekli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6
    http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx

Ad soyd, kayıtlı olduğu il ilçe anne ve baba adı, doğum yılı ve cinsiyeti gerekiyor.

aile cilt sıra no falan gerekli değil

Cilt no istiyor.
  • Tckimlik.nvi de kesinlikle cilt no gerekiyor..Çok zor..

Ama..
    Eğer SSK'ya kaydı varsa
    http://app.sgk.gov.tr/sicilsorgulama/hosgeldiniz.do
    Buradan ad soyad tarih ile bulunabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_
    Tckimlik.nvi de kesinlikle cilt no gerekiyor..Çok zor..

Ama..
    Eğer SSK'ya kaydı varsa
    http://app.sgk.gov.tr/sicilsorgulama/hosgeldiniz.do
    Buradan ad soyad tarih ile bulunabilir..

Burası çalışıyor. Bana lazım değildi ama öğrendiğimiz iyi oldu, teşekkürler.
  • adı soyadı doğum yılı ve baba adı var ise ve ssklı ise ssk.gov.tr den ogrenebilirsin.
  • Eskiden çok kolaydı ama şimdi biraz daha ayrıntı istiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.