Şimdi Ara

1.3 multijet motora 3.2 litre yerine 4 litre konulması ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
54.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba geçen hafta 10 bin bakımı yaptırdım 174.500 km de arabam 1.3 multijet 2009 punto daha önceki bakımda yani bir öncekinde arabaya usta 4 litre mobil 1 esp 5*30 tam sentetik yağ koymuştu öyle binmiştim son seferkini başka bir ustaya yaptırdım yağ koyarken 4 litre yağın hepsini koyduk sabahları arabanın altına bakınca yağ kaçakları belli oluyor bugun lifte kaldırıp baktık karterin etrafından yağ kaçırıyo bu fazla yağ koyduğumuz için sanırım şimdi gidip aldırıyımmı sizce fazla yağı yoksa böyle kullanmaya devammı edeyim bir önceki bakımda yaklaşık 10-12 bin km de 4 litre yağ ile gezdim yağ eksiltme falan olmamıştı belli aralıklarda yağına suyuna kendım bakıyorum hep şimdi aklıma takıldı daha büyük zararı olurmu ne yapmam gerekir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.3 Multijet Motora 4 Litre Yağ Konulması

Fiat Egea, Linea ve Fiorino gibi araçlarda kullanılan 1.3 Multijet motorlar, genellikle 3,2 litre motor yağı alırlar. Ancak bazı durumlarda 4 litre yağ konulması önerilebilir.

Neden 4 Litre Yağ Konulması Önerilebilir?

Aşağıdaki durumlarda 1.3 Multijet motora 4 litre yağ konulması önerilebilir:

• Yağ pompası veya yağ filtresi değiştirildiyse
    • Motor çok uzun süredir çalıştırılmadıysa
    • Araç ağır koşullarda kullanılıyorsa (örneğin, sık sık çekme veya yüksek hızlarda sürüş)

Uygun Yağ Seçimi

1.3 Multijet motorlar için uygun yağ seçimi çok önemlidir. Genellikle 5W-30 veya 5W-40 viskoziteli sentetik veya yarı sentetik yağlar önerilir.

Yağ Değişim Aralığı

1.3 Multijet motorlarda yağ değişim aralığı, kullanım koşullarına bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle her 15.000-20.000 km'de veya yılda bir yağ değiştirilmesi önerilir.

Sonuç

Çoğu durumda, 1.3 Multijet motora 3,2 litre motor yağı yeterlidir. Ancak yukarıda belirtilen durumlarda 4 litre yağ konulması önerilebilir. Uygun yağ seçimi ve düzenli yağ değişimleri, motorun uzun ömürlü ve verimli çalışması için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim araçta 3.5 lt yağ alıyor 4 litre döküyorum hep sorun olmuyor.

Yağ kaçağı karter contası veya karterden kaçırır çatlak varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle fazla yağ konulmuş.fazla konulan yağ motora da zarar verir. Üstelik aracınıza uygun bir yağda kllanmamışsınız bu yağ Fiat spefikasyonlarını karşılamıyor diye biliyorum euro 4 multijet motorlar için özel olarak üretilen selenia wr 5w40 Tam sentetik yağ var üstelik bu yağ 1.3 multijet motora göre üretilmiş yağın miktarı da zaten 3.2litre aracınızın kullanma kitapçığı duruyorsa zaten orda da fiatın ısrarla tavsiye ettiği yağ selenia dır üstelik mobil ve castrol a göre daha ucuz bir yağ bir dahaki bakımda selenia kullanın bence.

n11.com'dan Selenia WR 5W-40 3.2 Litre Motor Yağ seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Oto Motor Yağı - Markaları & Fiyatları - n11.com
    https://urun.n11.com/motor-yagi/selenia-wr-5w-40-32-litre-motor-yag-P152388316

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okumayanadam -- 16 Ekim 2017; 19:54:34 >

• Corsa 1.3 dizel var bende de, bakımda 4 lt yağ eklediler filtre de doluyor zaten sıkıntı yok dediler ama ben de mi azalttırsam yağı ne yapsam kararsız kaldım, cidden de karterden sızma yapıyor çok çok az da olsa, eskiden yoktu bu
  • arkadaşım bende de linea 1.3 mj var. 4 hafta önce yağ değiştirdim usta 4 lt yağ koydu. ben 3.2 lt koyulacak dememe rağmen dinlemedi google da yazılanları boşver dedi. facebook da grubumuz var çok tartıştık en sonunda yağı eksiltmeye karar verdim. gittim fazlalığı aldırdım. fazla yağ birçok zararı var biran önce fazlalığı aldır.
  • 1.3 paliom var her zaman 3.2 selenia tenekeden alirim oda zaten tam 1.3 icin sıkıntisz binerim

• ölçerek koysaydınız keşke
    ilave olarak yağ sızdırmaz bence
    bir kaçak varsa karter contasından olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Puntoma 3.2 den bir gramdan yukarı yağ koymadım selenia 3.2 litrelik 5 40 aldım hep

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili servisler ve ustalar abi 4 lt alır diyorlar ancak kullanım klavuzunda 3.2 lt alabileceği yazıyor filtre ile birlikte. Eğer 4 lt konulduysa yağ çubuğunun üstüne çıkıyor yağ. Şuan corsa aracımda 3.5 lt yağ var ve yeterli geliyor çubuktan kontrol ediyorum. 3,2 yazıyor ama 3.5 fazla gelmiyor. Yinede klavuza uymak lazım. Ayrıca yağ seçme sitelerinde de castrol de filan araç model markasına göre sana hangi yağ tavsiye ettiği ve kaç lt konulabileceği de yazıyor.

Yağın az olması kadar fazla olması da zarar diyorlar. O nedenle bakım yaklaşmadıysa çektirtmeye çalışın. Yada diğer bakımı bekliceksiniz. Yağ fazla konulduğu için atmışta olabilir kaçırıyor da olabilir. Ayrıca ona da baktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cygor06

Kesinlikle fazla yağ konulmuş.fazla konulan yağ motora da zarar verir. Üstelik aracınıza uygun bir yağda kllanmamışsınız bu yağ Fiat spefikasyonlarını karşılamıyor diye biliyorum euro 4 multijet motorlar için özel olarak üretilen selenia wr 5w40 Tam sentetik yağ var üstelik bu yağ 1.3 multijet motora göre üretilmiş yağın miktarı da zaten 3.2litre aracınızın kullanma kitapçığı duruyorsa zaten orda da fiatın ısrarla tavsiye ettiği yağ selenia dır üstelik mobil ve castrol a göre daha ucuz bir yağ bir dahaki bakımda selenia kullanın bence.

n11.com'dan Selenia WR 5W-40 3.2 Litre Motor Yağ seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com

1 hafta oldu zaten bakimda degisti ya yarin gidip cektireyim yada siringayla kendim deneyim 500 750 ml ceksem yeterli sanirim evet bendede karterden kaciriyor fazla yagi atiyor arabanin altina bakinca farkediyorm iyide bu ustalar is bilmiyo o zaman 3.2 yerine 4 lt koydu bisey olmaz dedi gonderdi ayrica ben mobil 1 5 30 esp tam sentetikden cok memnunum aracin motor sesi ve titresimi cok etkiledigi icin arastirip aldim 2 bakimdir mobil 1 kullaniyorm selenia fiatin orjinal yagi onu oneriyorda illaki alin koyunda demiyor

• Dizel aracta fazla yag turboya zarar verir iç basınç artar yağ kacakları başlar yağ pompasına zarar verir yağ sıcakligi gereksiz artar vs.

Kullandigi yag secimi guzel mobil 1 serisi selenia'dan cok daha kalitelidir ama opel ve fiat multijet grubunun filtreyle beraber alacagi yag kapasitesi 3.2 lt dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: haykouz

quote:

Orijinalden alıntı: cygor06

Kesinlikle fazla yağ konulmuş.fazla konulan yağ motora da zarar verir. Üstelik aracınıza uygun bir yağda kllanmamışsınız bu yağ Fiat spefikasyonlarını karşılamıyor diye biliyorum euro 4 multijet motorlar için özel olarak üretilen selenia wr 5w40 Tam sentetik yağ var üstelik bu yağ 1.3 multijet motora göre üretilmiş yağın miktarı da zaten 3.2litre aracınızın kullanma kitapçığı duruyorsa zaten orda da fiatın ısrarla tavsiye ettiği yağ selenia dır üstelik mobil ve castrol a göre daha ucuz bir yağ bir dahaki bakımda selenia kullanın bence.

urun.n11.com

1 hafta oldu zaten bakimda degisti ya yarin gidip cektireyim yada siringayla kendim deneyim 500 750 ml ceksem yeterli sanirim evet bendede karterden kaciriyor fazla yagi atiyor arabanin altina bakinca farkediyorm iyide bu ustalar is bilmiyo o zaman 3.2 yerine 4 lt koydu bisey olmaz dedi gonderdi ayrica ben mobil 1 5 30 esp tam sentetikden cok memnunum aracin motor sesi ve titresimi cok etkiledigi icin arastirip aldim 2 bakimdir mobil 1 kullaniyorm selenia fiatin orjinal yagi onu oneriyorda illaki alin koyunda demiyor

en son iyi bir ustaya denk geldim ki en fazla 3.5 lt alır dedi gerisi fazla. Ancak dışarıda orjinal parça bulmak zor bulunca da yetkili serviste yaş indiriminden dolayı aynıya geliyor. O yüzden yetkili servise götürüyorum. Yağı kendim alıp yetkili servise gidiyorum ora da da doldururken 3.5lt konacak şekilde söylüyorum. Benim de bakım yaklaştı.

Castrol 5w40 edge dexos 2 kullanıyordum ama şimdi mobil 1 0w-40 esp sipariş ettim. Mobil e geçiş yapıyorum.

• Bu arada miktardan emin olun. Çünkü yağ ölçüm çubukları genelde yanıltıcı veya hatalı olabiliyor. Mesela 3.2 litre alan Peugeot 208 araca yetkili servisi fazla yağ koydukları yönünde sıkıştırmama rağmen 3.2 koyduklarını iddia ettiler ve yağ çubuğu MAX seviyesinde hatta geçmiş idi.

• dizele fazla yağ = ambele riski
  • Run away olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.