Şimdi Ara

120 voltluk speakeri 230 volt prize takmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba bir sorum olacak gecen gun amerikadan bi adet yamaha monitor speaker aldim eski bi model. bulundugum ulkede de prizler 230 volt, ve bi an bos bulunup bu speakeri prize taktim on off butonunu on a cevirdigim an power isigi yanip sondu. yanmis midir bu speaker su an cop mu olmustur ? yoksa bi koruma sigortasi falan var midir icinde elektrigi engelleyen cihaza zarar gelmemesi icin bazi elekronik urunlerde oluyo ya.. sonra tekrar taktigimda isik falan hicbise yanmiyo elektrik hic varmiyo gibi speaker a. fikirlerinizi bekliyorum. bu arada speaker yamaha ms20s monitor speaker.

• Eski modelse koruma sigortası yoktur. Kanal patlatmadıysa, içindeki kapasitörleri kontrol edin. Elektriğin giriş yaptığı noktları kontrok edin. Gerekirse düşük gerilim verip ölçü aleti ile ölçün. Düşük gerilim için güç kaynağınız yoksa herhangi bir 12V trafonun arkasındaki diyotları söküp ac olarak gerilim verip ölçün. Şişen kapasitör varsa bakın. On of tuşunu açtığınızda ses geldimi ? Gelen ses nasıl bir ses ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncelikle mesajin icin tesekkur ederim. her ne kadar biraz fransiz kalsam da anlattiklarina uygulamaya calisacagim. on off tusuna bastigimda hani normal hoparlorleri acinca whupp diye bi ses cikar ya oyle bi ses cikti power isigiiyla birlikte hemen sondu power isigi zaten. koku falan yok. sonrasinda tekrar baska prizlere taktigim hicbise olmadi isik falan yok
  • Kapasitör patlasa bomba gibi ses gelirdi de kanala gerilim fazla gelince piezo madde hasar görüyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİM Sularını Satan Adam

Bir video çekerek taksan şunu dersin

Takıyoruz ooooooo....Aaaaa hıyar çıktı

afedersin ne demek istedigini net anladigima emin degilim fakat eger urun bozuk olabilir demek istiyorsan degildi. aldigim magazada da denedim, otelde de denemistim muzik dinlemistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Own Goal

Kapasitör patlasa bomba gibi ses gelirdi de kanala gerilim fazla gelince piezo madde hasar görüyor genelde.

piezo madde? yani bi parcayi falan mi degistirmem gerekebilir icinden ? urunun kullanim klavuzunu buldum simdi internetten ama bu konuyla ilgili bi uyari falan belirtmemisler. amerika kanada modelleri 120 volt avrupa modelleri 240 volt yaziyor sadece.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vo0O

quote:

Bir video çekerek taksan şunu dersin

Takıyoruz ooooooo....Aaaaa hıyar çıktı

afedersin ne demek istedigini net anladigima emin degilim fakat eger urun bozuk olabilir demek istiyorsan degildi. aldigim magazada da denedim, otelde de denemistim muzik dinlemistim.

Hani hocam tablet açılımı yapan içindende hıyar çıkan çocuk vardı ya onn gibi bozulmuş olabilir prize takınca

bahsettigin videoyu bilmiyorum ama haklisin ucuz etin yahnisi biraz boyle olabiliyor. japonya uretimi powered monitor olarak gorunce 15 dolara cezbetti. ama amatorlugumuze geldi iste unuttuk prize taktik. saglik olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.