Şimdi Ara

prizden 255 volt elektrik geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne zaman multimeter ile ölsem 250-260 arası gösteriyor. Sorun cihazda sandım ama başka mahallede oturan arkadaşımın evinde baktım aynı cihazla o da 220-230 gösterdi. Ben eve tasindigimdan beri pc cizirti yapıyor arada sebebi bu yüksek voltaj olsa gerek. Çünkü psu dan geliyor. 12 v olcuyorum 12.6 v veriyor cizirti varken. Şimdi ben bu elektrik sorununu nereye şikayet etmeliyim ?
    Tv falan hepsine baktım 250v adaptör hepsi iyiki
    . Daha önceden başına benzer olay gelen var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer 250 V geliyor ise evde ki bütün cihazlar yanardı genelde elektrikli aletler 220 230 Volt arasındadır büyük ihtimalle ölçü aletinde problem var kaliteli bir ölçü aletiyle ölç ve sonucu gör

• fıstıklı olsun

• Türkiye'de ki şebeke gerilimi teorik olarak 220 V olmasına rağmen,260 V ( zaman zaman 275 V'a kadar) çıkabiliyor.Şebeke de ki Voltaj dengesizliğine bağlıyorum ben bunu.Açıkcası bulunduğun ilde ki Elektrik dağıtım şirketi benzer şeyleri söyleyecektir sana.

Zaten bu kadar çok elektrikli cihazın yanmasına sebebidir budur.Avrupa'da böyle bi durum olsa vatandaşa yüklü miktarlarda devlet tarafından tazminat ödenmektedir.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi normal şartlarda elektronik cihazlar 220-230 V'a kadar elektrik asılabilir şebekeden.

Yinede apartmanda ki ana panoyu kontrol ettirmeni önerebilirim.Tabi bundan önce apartmanda ki diğer dairelerde ki elektrik durumunu bi kontrol et derim.
    Aşırı akım rölesinde bir problem olabileceğini düşünüyorum.
  • Demin 4 işçiye elektrik çarpma videosu izledim anında ölüyorlardı. Aman hocam önleminizi alın

• Şimdi baktım 235v şu anda da. 4-5 kere ölçüm bide cihaz sorunlu mu diye akşam da öyle ölçüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prizde 210-205 volt var
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.