Şimdi Ara

Prizde 210-205 volt var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar dün odamdaki floresanı değiştirirken kısa devre yaptım, ana panodaki şartel attı.Şarteli kaldırdım eve geldim ama evdeki lambalar pır pır yanıp sönüyor.Evdeki sigortalardaki gerilim 220 volt ama prizlerdeki voltaj 210 volt ara ara 205 volt a kadar düşüyor.Evde yüksek güç çeken bir cihazda yok, sorunun nerede olduğunu bir türlü bulamadım.

Sizce arıza nerededir?

• Lambalar sürekli yanıp sönme yapıyor mu? Normalde 210V normal bir değer ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Lambalar sürekli yanıp sönme yapıyor mu? Normalde 210V normal bir değer ama

Sürekli degil araliklarla yapiyor.

Edit normalde:220 volt olurdu hep 2 senedir evde daha dusuk deger olcmemistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcan12 -- 11 Aralık 2012; 21:43:21 >
  • Bişey olacağını sanmam pırpır eden labaları biraz sık.Çünkü normal eşikte gibi voltaj.Bu aralar bizim buralarda da dalgalanmalar var
  • Buatları kontrol et. Gevşek bir bağlantı var demektir büyük ihtimal. Boşta yada düşük güçlü aygıtta sorun olmaz ama yüksek güçlü aygıtta mesela ütüde sorun artabilir. Ayrıca sigortanın bağlantılarını da sıkıla.
  • Sadece lambalar degil, prizlerdede ayni sey oluyor ses sisteminden garip garip sesler geliyor. Bakalım düzelir insallah.
  • Fark etmez gelen elektrik buatlardan lamba ve prizlere dağılıyor zaten :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    -5 Volt sorunu !!!
    19 yıl önce açıldı
    220 VOLTTA KAÇ AMPER VAR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam hocam yarın kontrol edeceğim, tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan12

Sadece lambalar degil, prizlerdede ayni sey oluyor ses sisteminden garip garip sesler geliyor. Bakalım düzelir insallah.

sigortaların giriş ve çıkışlarını kontrol kalemi ile sık.(izoleli tornavida daha iyi sıkar) özellikle ana sigortanın giriş ve çıkışlarını sık.gevşeklikten olur bu durum.
    dikkatli davran elektriğin şakası olmaz !!!!!!
    başka yerleri kurcalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pedalist -- 12 Aralık 2012; 0:26:17 >
  • Sonuç nedir !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.