Öncelikle aman aman donanımdan anladığımı söyleyemem. Kendi bilgim, yapay zeka ve araştırmayla böyle bir sistem topladım. Amacım büyük çoğunlukla offline hikayeli oyunları oynamak ve gerekirse yazılımla uğraşmak. Monitör, klavye, mouse falan var zaten. Bu sistem hakkında yorum, düşünce, öneri ve eleştirilerinizi merak ediyorum. "Eklemem, değiştirmem, çıkarmam gereken bir parça var mı? Uyumsuz parçalar var mı?" gibi soruları cevaplayabilirsiniz. Ayrıca sistemi incehesap.com'dan topladım fakat sonrasında birkaç değişiklik yaptım ama bunlar SS'de yok. Aşağıda ayrıca listeliyorum. Ekran kartını bununla değiştirdim Gigabyte Geforce Rtx 4060 Eagle 8GB İşlemci fanını bununla değiştirmeyi düşündüm. Mantıklı mı değil mi bilmiyorum Deep Cool AS500 Plus Ayrıca işlemciyi Tray almam konusunda ne düşünüyorsunuz belirtirseniz sevinirim. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim :) |
12600KF ve RTX 4060 sistem nasıldır?
-
-
1 hafta önce LGA1851 işlemciler çıktı, ölü bir sokete yatırım yaptığınızı bilin.
Mesafeli değilseniz AMD de tercih edebilirsiniz.
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-vok-gaming-v9-ryzen-5-7600-16gb-1tb-nvme-m2-ssd-sapphire-radeon-rx-7800-xt-pulse-16gb-sistem-tavsiyesi-p-50800
Anakartı MSI B650M Gaming plus wifi
Rami Patriot viper venom 2x16 GB ddr5 6000 mhz ram
Seçip 40-41 bin bandına alabilirsiniz.
-
Anakart, ssd, cpu cooler mantıksız olmuş. H anakart ile zaten oc yapamayacaksınız. Daha uygun fiyata kingston renegade m2 alabilirsiniz. Cpu cooler olarak thermaltake modellerine bakabilirsiniz.
Tavsiyem amd sistem kurmanız.
-
13700k 14700k
veya 7900X üzerine
sistem toplayabilirsiniz
-
Bu saatten sonra 12600kf ile sıfır sistem kurulmaz, firmalar fiyat/performans hazır sistemlerde sunarsa alınır. Aynı işlemciyi kullanan birisi olarak birinci elden yazıyorum çok memmunum, lakin arkadaşların önerilerini dikkate alın.
Tray işlemci konusunda dert etmeyin, ben de tray aldım. Kutulu işlemciler perakende satış için vitrine yani son kullanıcıya gelir, tray işlemciler hazır sistem kuran, toplu satış yapan firmalara gider. Bir farkları yok, öneriler ışığında amd sistem kurarsanız da tray işlemci alın, kesenize faydası olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X