Şimdi Ara

128 gb MSata SSD kapasitesi 32byte görünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, daha önce hiçbir ssd'de yaşamadığım bir problemle karşı karşıyayım. Bir süre önce içinde 128gb Kingston marka msata ssd olan bilgisayarıma windows'u tekrar yüklemeye çalıştım. Ssd 4-5 senelik var. Sorun şu ki bilgisayar hiçbir şekilde açılmadığından usb'ye windows yükleyerek o şekilde başlattım. Fakat ssd kapasitesi 128 gb yerine 32 byte olarak göründüğü için yeterli alan bulamıyor. Bunun üzerine komut sistemini açtım, diskpart ile list disk dedim. Disk burda görünüyor fakat kapasite yine 32 byte. List partition dediğimde varolan partition yok diyor ve yeterli alan olmadığı için hiçbir şekilde partition veya volume oluşturamıyorum. Erase yapsam da sonuç değişmedi. Msata ssd'leri usb çıkışına dönüştüren bir kutum var, ssd'yi oraya takıp çalışan başka bir bilgisayara taktım. Bilgisayarım sekmesinde görünmüyor. Disk yöneticisini açtığımda o disk çevrımdışı olduğu için başlatmanız gerekiyor diyor. Mbr ve gpt şeklinde başlattım fakat nafile. Hala 32 byte gözüküyor. Kingston'un kendi ssd programı da diski görmüyor. Sanırım bir şekilde ssd öldü ama emin olamıyorum. Fikirlerinizi almak isterim, teşekkürler.
    128 gb MSata SSD kapasitesi 32byte görünüyor128 gb MSata SSD kapasitesi 32byte görünüyor

Edit: Arkadaşlar maalesef sorunu çözemedim. Çok yöntem denedim ama olmadı ben de yazılım ile çözülemeyeceğine karar kıldım. Muhtemelen fiziki hasar gördü bir şekilde başka bir açıklama gelmiyor aklıma. Yeni bir ssd taktım bilgisayarıma mecbur. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mcp -- 11 Nisan 2020; 14:3:2 >

• Hdderase ile komple sil gitsin.Büyük ihtimalle düzelir.
  • Söylediğiniz programa baktım, Ssd için olanını indirdim ve bilgisayarda formatlamaya çalıştım ama maalesef o da sonuç vermedi. Yeterli alan olmadığını söylediği için hiçbir işlem yapmama izin vermiyor.

Zannediyorum ki yazılım ile çözülebilecek bir sorun değil. Bu yüzden çıkartıp yeni bir ssd taktım. Eskisi çöp oldu sanırım. Yardımlarınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 512 GB M2 SSD 4x4
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.