Şimdi Ara

128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: highschool

Laptop ta da bir fark olmadı .BIOS tan AHCI moduna aldıktan sonra format attım.

128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu

Bir kaç tane daha güncelleştirme buldu onları da yapsın tekrar teste sokacağım. Hadi Masaüstün de Marvell 'den dolayı düşük hız çıktı. Laptop ta niye düşük hız çıktı bilgisi

olan var mı ?

Ben iade etmeyi düşünüyorum siz ne diyorsunuz arkadaşlaR?

Hocam dediğim gibi. Farklı bir SSD alın sorununuz düzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkıntı anakarttan yani chipsetten ,usb 3.0 desteği doğal değil ondan

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Hocam EVO'yu "rapid mode" açık mı kullanıyorsunuz?
  • Teşekkür ederim arkadaşlar inşallah sorun çıkmaz.
  • Merhabaler bende 240GB GS kullanıyorum notebookta. Hızlar çok mükemmel olmasada ortalamanın üzerinde en azından win8.1 açılış ortalama 7-8sn. Photoshop 1-2 sn kopylama hızı sıralıda orta halli ama rasgelede gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Standart ahci sürücüsü ile bazı sıkıntılar yaşamıştım 300MB üzerine çıkmıyordu. iaStorA ile performans epey arttı ekteki imajlardan detayı görebilirsiniz. Fikir vermesi amaçlı olarak yazdım. Bu arada Pc notebook desktop değil bunuda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
    Saygılarımla
     128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Emekli

quote:

Laptop ta da bir fark olmadı .BIOS tan AHCI moduna aldıktan sonra format attım.

Bir kaç tane daha güncelleştirme buldu onları da yapsın tekrar teste sokacağım. Hadi Masaüstün de Marvell 'den dolayı düşük hız çıktı. Laptop ta niye düşük hız çıktı bilgisi

olan var mı ?

Ben iade etmeyi düşünüyorum siz ne diyorsunuz arkadaşlaR?

Hocam dediğim gibi. Farklı bir SSD alın sorununuz düzelecektir.

Hocam Merhaba,
    Diski iade ettim yerine başka birşey almadım.Bu arada benim anakartı değiştirmediğim sürece sorunun çözüleceğini sanmıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

3 ay önce aldım bu aleti, almaz olaydım.

1 hafta denemediğim şey kalmadı, hız testleri vasatı aşamadı, bilgisayar da istediğim hızda açılmıyordu. 6. gün kendiliğinden bozuldu ve gitti. İade ettim bende.

Samsung Evo aldım ve 2 aydır sıkıntısız, gerçekten söylediği hızlarda çalışan bir alet.

Corsair GS en azından benim için pişmanlık ve hayal kırıklığıdır.

Daha doğrusu AMD sistem kullananlar için sandforce kontrolcülü SSD pişmanlıktır. Daha da doğrusu AMD 970/SB950 çipsete sahip bir anakart kullanıyorsanız pişmanlıktır.

Hocam Merhaba ,

Samung evo ya baktım güzel disk. Anakartınızın marka / modeli nedir öğrenebilir miyim?

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

Sıkıntı anakarttan yani chipsetten ,usb 3.0 desteği doğal değil ondan

Merhaba ,
    Katılıyorum hocam size. Sorun Anakarttan.

quote:

Orijinalden alıntı: fatgm

Teşekkür ederim arkadaşlar inşallah sorun çıkmaz.

Merhaba Hocam,
    Şimdiden hayırlı olsun.Aldıktan sonra bizi bilgilendirirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 18:45:23 >

• Geçmiş olsun. İşlemcin ne ?

• quote:

Geçmiş olsun. İşlemcin ne ?

Sağolun hocam.

Intel Core i7 950
  • quote:

quote:

Geçmiş olsun. İşlemcin ne ?

Sağolun hocam.

Intel Core i7 950

Ona uygun farklı bir anakartta sorun yapıyor mu bunu öğrenmek lazım.

• Sanmıyorum hocam Marvell olmadıktan sonra , sorun olucağını
  • quote:

Sanmıyorum hocam Marvell olmadıktan sonra , sorun olucağını

sorun sadece marvelde değil amd nin anakartlarındaki amd kontrolcülerde de mevcut.

Ama ne hikmetse bazı kullanıcılarda sorun olmadıgıda oluyor. Hemde aynı model anakart farklılık sadece revision farkı var. Acaba revision farkından dolayımı sorun ortadab kalkıyor.

Bir tek sorun intelin dogal sata kontrolcülerinde olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

quote:

Sanmıyorum hocam Marvell olmadıktan sonra , sorun olucağını

sorun sadece marvelde değil amd nin anakartlarındaki amd kontrolcülerde de mevcut.

Ama ne hikmetse bazı kullanıcılarda sorun olmadıgıda oluyor. Hemde aynı model anakart farklılık sadece revision farkı var. Acaba revision farkından dolayımı sorun ortadab kalkıyor.

Bir tek sorun intelin dogal sata kontrolcülerinde olmuyor.

İntel kullanıyorum hocam. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi şans kısmı da var işin :)
  • highschool H kullanıcısına yanıt
    senin anakart intel ama sata kontrolcün intel değil. sata kontrolcün marvel. sorun burada.

Bende de intel anakart var. 4 tane sata3 port var. 2 portu marvel, 2 portu intelin dogal kontrolcüsü var. marvel portta sorun yaşarken, intel portta sorun yaşamıyorum.
  • sorun şu sen o cihazı x58 çipsette kullanıyorsun 1366 soket anakartların hepsi böyle. Bende big bang var 700 küsür liraya almıştım, bura ile tanışmış olsaydım sandy bridge alırdım.

1155 soket çipsetlerde o olay geçti. marvell port süleymansonik bir port, benim test sonuçlarıma da bak istersen. arat google'dan. bende hatta 2x 128 gs raid var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

senin anakart intel ama sata kontrolcün intel değil. sata kontrolcün marvel. sorun burada.

Bende de intel anakart var. 4 tane sata3 port var. 2 portu marvel, 2 portu intelin dogal kontrolcüsü var. marvel portta sorun yaşarken, intel portta sorun yaşamıyorum.

Doğru söylüyorsun hocam.

Kendi web sitesin de aynen öyle yazıyor.

Marvell 9128 chip:
    2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devices
    Support for SATA RAID 0, and RAID 1

GIGABYTE SATA2 chip:
    1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
    2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_8, GSATA2_9) supporting up to 2 SATA 3Gb/s devices
    Support for SATA RAID 0, RAID 1, and JBOD

Galiba arkadaşların dediği gibi anakarttan dolayı düşüklük var benim hız değerlerim ;

testler biraz eski döneme ait fakat genel olarak bu civarda çıkar herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

Galiba arkadaşların dediği gibi anakarttan dolayı düşüklük var benim hız değerlerim ;

testler biraz eski döneme ait fakat genel olarak bu civarda çıkar herhalde

Merhaba hocam,
    Kopyalama yaptığınız zaman ortalama kaç MB/s ile kopyalıyor?

işte orda sıkıntı var ve üzerine bayada araştırmıştım ama bi sonuç çıkmadı. SSD içerisinde 20gb lik tek bir filmi (tek dosya büyük boyutlarda daha iyi hızı gösteriyor diye) başka klasöre kopyalama denemeleri yapmıştım hızım bi ilk başladığı anda 400 lerde başlıyordu ama 1-2 saniye içerisinde 200 lere sonrada yavaş yavaş 120 lere kadar düşüyordu ve o hızda devam ediyordu ki hdd lerde hızım bukadar zaten. Nedendir diye konu açmıştım baya üstünde durmuştum yorum yazan kullanıcıların hepsinde durum böyleymiş ve herhangi bir çözümde bulamadım genel anlamda pc nin açılma süresi hızı iyiyse o önemli değil denmişti ama sonucta hdd de hızını kullanıyoruz bunda 400-500 diyo fakat neden o hızlarda işlem yapmıyor anlamadım sonuçta hızını kullanmak isterim o hıza para vermişim değilmi. SSD den yana tek rahatsızlık verici yanı bu benim için onun dısında pc açılma süresi 10-15 saniye ssd ye yüklü bir programda örn, mkvmergegui ses video senkron gibi programlarda hünerini gösteriyor sitelerde tahmini senkron sürelerini 3-4gb lik dosya 10 dk da senkron yapıyor diyor ben ise 25-30 gb lik filmi o sürede senkronluyorum gibi yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

işte orda sıkıntı var ve üzerine bayada araştırmıştım ama bi sonuç çıkmadı. SSD içerisinde 20gb lik tek bir filmi (tek dosya büyük boyutlarda daha iyi hızı gösteriyor diye) başka klasöre kopyalama denemeleri yapmıştım hızım bi ilk başladığı anda 400 lerde başlıyordu ama 1-2 saniye içerisinde 200 lere sonrada yavaş yavaş 120 lere kadar düşüyordu ve o hızda devam ediyordu ki hdd lerde hızım bukadar zaten. Nedendir diye konu açmıştım baya üstünde durmuştum yorum yazan kullanıcıların hepsinde durum böyleymiş ve herhangi bir çözümde bulamadım genel anlamda pc nin açılma süresi hızı iyiyse o önemli değil denmişti ama sonucta hdd de hızını kullanıyoruz bunda 400-500 diyo fakat neden o hızlarda işlem yapmıyor anlamadım sonuçta hızını kullanmak isterim o hıza para vermişim değilmi. SSD den yana tek rahatsızlık verici yanı bu benim için onun dısında pc açılma süresi 10-15 saniye ssd ye yüklü bir programda örn, mkvmergegui ses video senkron gibi programlarda hünerini gösteriyor sitelerde tahmini senkron sürelerini 3-4gb lik dosya 10 dk da senkron yapıyor diyor ben ise 25-30 gb lik filmi o sürede senkronluyorum gibi yani.

Açıklama için teşekkürler hocam. Ben de 500-550 MB/S hızları elde etmek istedim fakat olmadı. Yeni bir sistem toplarken dikkat edeceğim maddelerden biri de SSD verimi olucak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.