Şimdi Ara

128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: highschool

quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

işte orda sıkıntı var ve üzerine bayada araştırmıştım ama bi sonuç çıkmadı. SSD içerisinde 20gb lik tek bir filmi (tek dosya büyük boyutlarda daha iyi hızı gösteriyor diye) başka klasöre kopyalama denemeleri yapmıştım hızım bi ilk başladığı anda 400 lerde başlıyordu ama 1-2 saniye içerisinde 200 lere sonrada yavaş yavaş 120 lere kadar düşüyordu ve o hızda devam ediyordu ki hdd lerde hızım bukadar zaten. Nedendir diye konu açmıştım baya üstünde durmuştum yorum yazan kullanıcıların hepsinde durum böyleymiş ve herhangi bir çözümde bulamadım genel anlamda pc nin açılma süresi hızı iyiyse o önemli değil denmişti ama sonucta hdd de hızını kullanıyoruz bunda 400-500 diyo fakat neden o hızlarda işlem yapmıyor anlamadım sonuçta hızını kullanmak isterim o hıza para vermişim değilmi. SSD den yana tek rahatsızlık verici yanı bu benim için onun dısında pc açılma süresi 10-15 saniye ssd ye yüklü bir programda örn, mkvmergegui ses video senkron gibi programlarda hünerini gösteriyor sitelerde tahmini senkron sürelerini 3-4gb lik dosya 10 dk da senkron yapıyor diyor ben ise 25-30 gb lik filmi o sürede senkronluyorum gibi yani.

Açıklama için teşekkürler hocam. Ben de 500-550 MB/S hızları elde etmek istedim fakat olmadı. Yeni bir sistem toplarken dikkat edeceğim maddelerden biri de SSD verimi olucak.

ne demek hocam rica ederim, maalesef sonradan bir bileşen eklendiğinde pc ye tam randıman alamayabiliyor diğer bileşenlerden yoksa ssd gayet güzel. Ayrıca eğer değiştirmek isterseniz ssd yi OneTreeHill üstada bi danışın ssd ler üzerinde yoğunlaşmış bilgi sahibi biri bende pc toplarken ssd ve ssd dışında birçok konuda önerisini ve yardımını aldım çok faydalı olmuştu.

• Sonuç nasıl arkadaşlar iyi mi kötü mü yorumlar mısınız?

128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatgm -- 26 Haziran 2014; 21:34:45 >

• fatgm F kullanıcısına yanıt
    Degerlerin olması gerektigi gibi çıkmasada, amd-ssd ikilisinden beklediğimdende yüksek çıktı.

Yüksek degerler elde edebilmen için şunları deneyebilirsin;
    Anakartın biosunu güncelle. Ssd nin son driverini yükle. Pc nin güç seçeneklerini yüksek performansa al. Tekrar test yap.

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatgm

Sonuç nasıl arkadaşlar iyi mi kötü mü yorumlar mısınız?

Hocam ana mesajdaki diğer programların da ekran görüntüsünü koyar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 26 Haziran 2014; 21:35:19 >

• Hocam anakartın biosu güncel zaten güç seçeneğini yüksek perf. yaptım. Ama ssd nin son driverini bulamadım ama genede skorlar biraz daha yükseldi.
     128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu

İlk testte güç ayarların yüksek performasta değildi herhalde. İkinci testte degerlerin baya arttı. Hele hele 4k degerin olması gerektigi gibi olmuş. Zaten bizim için önemli olanda 4k degerlerin. Bu şekilde kullanmaya devam, artık keyfine bak.
  • Teşekkür ederim. Rahatladım şimdi.
  • quote:

Hocam anakartın biosu güncel zaten güç seçeneğini yüksek perf. yaptım. Ama ssd nin son driverini bulamadım ama genede skorlar biraz daha yükseldi.
     128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu

Hocam benim değerlere göre oldukça iyi. Bir de kopyalama yapar mısınız ? Ortalama kaç mb/s ile kopyalıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 26 Haziran 2014; 22:13:28 >

• highschool H kullanıcısına yanıt
    8.7 gb lık dosyayı kopyaldım en yüksek hız 53 mb gördüm genelde 49 mb lardaydı.
  • quote:

8.7 gb lık dosyayı kopyaldım en yüksek hız 53 mb gördüm genelde 49 mb lardaydı.

Sanırım SSD'den diğer diske ya da diğer diskten SSD ye kopyaladınız.

Ben SSD içersindeki kopyalamayı diyorum.?
    Sonuçlar oldukça başarılı bundan iyisi şamda kayısı.
  • Eyvallah hocam teşekkür ederim.

@highschool hocam ssd içinde de yaptım masaüstünden belgelerime 4,5 gb lık dosyayı anında kopyaladı.
  • quote:

Eyvallah hocam teşekkür ederim.

@highschool hocam ssd içinde de yaptım masaüstünden belgelerime 4,5 gb lık dosyayı anında kopyaladı.

İyi günlerde kullanın hocam :)
  • NOT: SSD ALACAK ARKADAŞ , ANAKART İLE UYUMLULUĞUNA KESİNLİKLE BAKSIN. İSTEDİĞİ HIZI ELDE ETMESİ İÇİN.
  • Bir kaç gün önce OCZ verteks 460 SSD alıp büyük bir heyecanla bilgisayara taktım.Aslında win 7 64 bit kurulum aşamasında gecikmeden dolayı biraz şüphelendim ama kurulmasını bekledim.Bütün sürücüleri yükledim ve merakla SSD yi test ettim. Netice oldukça kötü sonuçlar.
    Sizin o 400 lü , 500 lü değerleriniz bende 100 lü değerlerde.Sata 3 hd bile daha hızlı nerdeyse. Kurulumda oldukça dikkatli kurduğum için bios ayarları filan tam olarak yerli yerindeydi.

Araştırmaya başladım ve karşıma SB950 yonga seti çıktı.

Anakartım Sabertooth 990fx r.2

İşlemci, AMD

SSD ve ve SB950 çşip setin anlaşamaması neticesi böyle bir sıkıntı oluyormuş,hemen hemen bütün forumlarda,hatta yabancı forumlarıda inceledim,orada da durum aynı.

Yine de elime hangi sürücü geçtiyse yükledim.

Ancak benim hatam şu oldu.Yeni yüklediğim sürücülerden sonra SSD yi test etmedim.

Bu akşam yine araştırırken bu sayfaları okudum, bir kez daha test edeyim dedim ve sürpriz, o 100 lü değerler 400 lü 500 lü değerlere ulaşmış.

Şimdi ben ne yaptımda böyle oldu diye baştan aşağı düşündüm.

Buraya sırasıyla yazacağım.İnşallah AMD ve SB950 çipsetli mağdur arkadaşların bu mağduriyeti gider.

1.BIOS üzerinde SSD'nin olduğu kısım AHCI (ben porta sadece SSD yi tek olarak bağladım) (kurulumda da AHCI olacak) diğer 5400-7200 rpm diskler IDE olacak.
    2.Driver Booster ile sürücüleri komple güncelledim.( bir sürü güncelleme yaptı)
    3.AMD nin sitesinden" amd-catalyst-omega-14.12-sb-sata-ahci-win8.1-win7" sürücüsünü indirdim kurdum.

Başkaca ne yaptım tam hatırlamıyorum ancak düzeldi.

İnşallah bütün arkadaşların sorunu düzelir.

Herkese iyi akşamlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.