Şimdi Ara

128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün vatan pc den 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) aldım.Fakat hız sorunum var.Test programıyla bakıyorum hızım çok düşük. Windows açılırken de hissediliyor bu. SSD Performansını sergilemiyor.Sorun neden olabilir acaba bilgisi olan cevaplıyabilir mi?

Bu arada Windows 8 kurmadan önce Bios'tan şu ayarları yaptım.

ICH SATA CONTROL MODE ( AHCI)

GSATA 6_7 IDE Ctrl MODE AHCI ilk hali IDE 'di ben AHCI yaptım.

GSATA 8-9 IDE Ctrl Mode AHCI ilk hali IDE'di ben AHCI yaptım.

Kullandığım Anakart : GA-X58A-UD5 (rev. 2.0)

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-x58a-ud5_20/

Moralim bozulmuş durum da. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

Not : Kablo bozuk olabilir diye farklı bir kablo denedim sonuç aynı
    Aygıt yöneticisine baktım herhangi bir problem yok.
    Anakartın cd sinden AHCI modu kurdum.
    Biostan Ahcı yaptığım 3 yeri tekrar yine ide yaptım sonuç değişmedi.
    Sadece ICH kısmını AHCI yaptım diğerlerini ide yaptım sonuç değişmedi.

HIZ TESTLERİ

Kullanma kılavuzuna baktım. SATA 6 GB/S Olan 2 tane port var. GSATA3_6 ve GSATA3_7 benim ki 6 da takılı. ( Beyaz Porta takılı)
    Mavi Porta taktım 20 MB/S daha az çıktı hız.

Resimler Gözükmüyor ise Link ;

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1775745/bd64ae92-dd52-4f3a-b346-a14efb086bcf.jpg

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1775745/cce2a4fb-aed3-42d8-a867-0fec017bf8e1.jpg

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1775745/a67502c2-66e3-4411-8018-1590bc16f3cb.jpg

Kurduğum Driver

Resim gözükmüyor ise Link :

http://i.hizliresim.com/b83RBV.jpg

SON GELİŞME : DİSKİ İADE ETTİM. YERİNE FARKLI BİR DİSK ALMADIM

NOT: SSD ALACAK ARKADAŞ , ANAKART İLE UYUMLULUĞUNA KESİNLİKLE BAKSIN. İSTEDİĞİ HIZI ELDE ETMESİ İÇİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 26 Haziran 2014; 10:43:49 >

• Son durum bu arkadaşlar.

• Bende yeni aldım bu ssd yi. Takip bakalım sonuç ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam da pek memnun olamadım ben. ( Diski aldığıma)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 9:09:04 >
  • Hocam muhtemelen anakartınızın SATA3 portlarının kontrolcüsü Marvell olduğu için sorun çıkartıyor.
  • Marvell derken biraz açıklık getirir misiniz?

Alalı 24 saati geçmedi iade edeyim hep böyle kalacak ise hızlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 10:13:25 >
  • Ahci mod ta iken baştan Windows kurulumu yapmanız gerekiyor dostum, en azından bende o şekilde. Performanstan da gayet memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: experienced

Ahci mod ta iken baştan Windows kurulumu yapmanız gerekiyor dostum, en azından bende o şekilde. Performanstan da gayet memnunum

2 sefer yaptım hocam. ,
    İlk olarak Biostan ana mesajda yazdığım 3 değişikliği yaptım sonra format attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 10:26:07 >
  • Geçmiş olsun hocam. Bu SSD'nin malesef bu tür sorunları var. Kullanıcı yorumlarını okudum hepsi böyle. Ben de bu aralar SSD almayı planlıyorum o yüzden araştırma yapıyorum. Corsair Force Gt bundan biraz daha eski ama daha iyi. Bunun IOPS değeri daha yüksek ve kontrolcüsü daha yeni olduğu hâlde performansı düşük çıkıyor. İmkânınız varken değiştirin bence. Vatan'da 1 gün içerisinde değiştirme şansınız var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Emekli

Geçmiş olsun hocam. Bu SSD'nin malesef bu tür sorunları var. Kullanıcı yorumlarını okudum hepsi böyle. Ben de bu aralar SSD almayı planlıyorum o yüzden araştırma yapıyorum. Corsair Force Gt bundan biraz daha eski ama daha iyi. Bunun IOPS değeri daha yüksek ve kontrolcüsü daha yeni olduğu hâlde performansı düşük çıkıyor. İmkânınız varken değiştirin bence. Vatan'da 1 gün içerisinde değiştirme şansınız var.

Sıkıntının SSD'den olduğuna emin olayım da hocam ona göre değiştireyim. Yukarıda bi arkadaş benim anakarttan olduğunu söylemiş.

128GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 530MB / Yazma 390MB) SSD Bunun ile değiştirebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 10:30:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: highschool

quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Emekli

Geçmiş olsun hocam. Bu SSD'nin malesef bu tür sorunları var. Kullanıcı yorumlarını okudum hepsi böyle. Ben de bu aralar SSD almayı planlıyorum o yüzden araştırma yapıyorum. Corsair Force Gt bundan biraz daha eski ama daha iyi. Bunun IOPS değeri daha yüksek ve kontrolcüsü daha yeni olduğu hâlde performansı düşük çıkıyor. İmkânınız varken değiştirin bence. Vatan'da 1 gün içerisinde değiştirme şansınız var.

Sıkıntının SSD'den olduğuna emin olayım da hocam ona göre değiştireyim. Yukarıda bi arkadaş benim anakarttan olduğunu söylemiş.

128GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 530MB / Yazma 390MB) SSD Bunun ile değiştirebilirim.

Samsung 840 evo modeli çok tutuluyor. Ona bakabilirsin. Beğenmezsen Hyper x 3k var.

• Corsair Force GS 'yi uzun süredir takip ediyordum. Hız ları çok yüksekti ama böyle olacağını bilseydim hiç almazdım moralim bozuldu vallaha.

24 Saat dolmadan değiştirmem gerekiyor.

128GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 530MB / Yazma 390MB) SSD

Vatan da değişim de sıkıntı yaşar mıyım ? Faturayı vs. hepsini götürsem. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 10:40:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: highschool

Corsair Force GS 'yi uzun süredir takip ediyordum. Hız ları çok yüksekti ama böyle olacağını bilseydim hiç almazdım moralim bozuldu vallaha.

24 Saat dolmadan değiştirmem gerekiyor.

128GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 530MB / Yazma 390MB) SSD

Vatan da değişim de sıkıntı yaşar mıyım ? Faturayı vs. hepsini götürsem. ?

Ben şahsen sıkıntı yaşamıştım. Çok kavga ettim. Ama ilk gün içerisinde değiştiriyorlar diye biliyorum. Ben orda kavga ederken bir tane adam monitör almış aldığı gibi ilk gün getirmiş. Hem de beğenmediğini söyledi. Sebebi bu yani. Adamlar değiştirdi. Eğer değiştirmezlerse de ki ; bana kupon verin. O fiyata burdan başka bir ürün alacağım. Kendini seviyeli bir şekilde bağırmadan savun. Sonuç alırsın. Başarılar.

• Sorun MArvell denen zımbırtıdan kaynaklanıyor, hangi SSDyi takarsan tak farketmez, bu marvel zımbırtısının kıl yanı SSD performansını tam verememesi,
    bende de aynı anakart vardı oradan biliyorum, anakartı değiştirmen gerekecek SSD'nin tam performans almak için
  • Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu,

Vatan konusunda kutusunu eksiksiz götürüp müşteri hizmetlerinde memnun kalmadığınızı belirtirseniz ürünü alıp size hediye çeki verirler o çek ile başka bir ürün alabilirsiniz diye biliyorum. Diğer konu ise x58 çipsetinde kontrolcü sıkıntılı diye biliyorum dolayısıyla başka bir ssd alsanız da tam performans çalışmayabilir, Samsung Evo bu ssd den ne kadar farklı sonuç verir bilemiyorum testlere bakabilirsiniz ancak evo tlc nand yongalarına sahip olsa da daha yeni bir ürün faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

Sorun MArvell denen zımbırtıdan kaynaklanıyor, hangi SSDyi takarsan tak farketmez, bu marvel zımbırtısının kıl yanı SSD performansını tam verememesi,
    bende de aynı anakart vardı oradan biliyorum, anakartı değiştirmen gerekecek SSD'nin tam performans almak için

Ben SSD'den kaynaklandığını düşünüyordum.

128GB 840 PRO SATA 3.0 (Okuma 530MB / Yazma 390MB) SSD Bunun ile değiştirsem de sonuç değişmiyecek mi diyorsunuz ?
  • Ben de kullanıyorum aynı SSD'yi ancak benzer bir sorun yaşamıyorum. Muhtemelen kontrolcü Marvell olduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Ben de kullanıyorum aynı SSD'yi ancak benzer bir sorun yaşamıyorum. Muhtemelen kontrolcü Marvell olduğu için.

Anakartınızın markası nedir hocam?Bir de Yukarıdaki test programlarıyla test etme imkanınız var mı karşılaştırma için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 24 Haziran 2014; 10:58:08 >
  • Aynen öyle
    bende de corsair 120 gb force gt var, anakartım asus rampage IV extreme
    SSD hızım 550
  • quote:

Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

Aynen öyle
    bende de corsair 120 gb force gt var, anakartım asus rampage IV extreme
    SSD hızım 550

Ne güzel :)

550 nerede hocam , 300 olsa ona da razıyım :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.