arkadaslar 12v ac spot lambalar buldum modıfıye ıcın bunlardan hemen aldım.......... fakat alırken kutunun uzerınde yazan kocaman ac yazısını 2.75 mıyop gozler kacırdı..... pekı arkadaslar led nedır bolumunu okudum orada 1k dırenclerden falan bahsedılıyordu. onları kullanarak yakabılırım mıyım_? hıc yanmıyo mu dıye sorarsanız yanıyo evet ama sedece ledler ben buradayım dıyo o kadar renkı bellı sadece ısık vermıyo yanlıslıkla 5v verdıgımı falanda dusunmeyın 5 volt verdıgımde hıc yanmadı... he bu arada her turk gıbı deneme yanılma yontemını kullandım belkı dedım 12v ıle 5v yı bırlestıreyım olsun 17v sıyahlar dedım zaten sasesı bırde onu vereyım bakalım ne olacak dedım denemeyen arkadaslar denemeyın power reset atıyo
dostum onun için trafo alman lazım 220 v ac yi 12 v ac ye düşüren cinsten
yok aldıgım led spotlar 220v degıl kı 12v... o yuzden benım sadece 12v ac yı 12v dc cevırmem lazım ıste bunuda kucuk dırencler falan ekleyerek yapabılır mıyım_?
quote:
Orjinalden alıntı: .omer.faruk
yok aldıgım led spotlar 220v degıl kı 12v... o yuzden benım sadece 12v ac yı 12v dc cevırmem lazım ıste bunuda kucuk dırencler falan ekleyerek yapabılır mıyım_?
arkadaşta zaten spotların 220v ile çalışıyor dememiş 220v yani şehir şebekesi 12v a düşüren trafo alman gerekli demiş
neyse soruna gelicek olursak bu spot nasıl birşey resim koyarmısın akkor flamanlımı ledli gibi bişeymi?
haklısın ozur dılerım arkadasımdan yanlıs anlamısım ama ben pc nın powerı ıle calıstırmak ıstıyorum bunun bır yolu var mı resımlerrını eklıyorum sımdı ama resımde nasıl cıktıysa bole cok ısık yayan bı spot gıbı cıktı ama ole degıl galıba fotoyu telefonla cektım ondan
trafo ile halledersiniz sorununuzu...kalabalık yapar o ayrı...
trafo 12dc 12ac cevıren bır sey mı bır arkadasımda vardı o baya buyuktu ya ve cok zor bulunuyormus
kardesımın bır tane oyuncak arabası vardı pılı sarjlı olup 12v oldugunu hatırladım onu denedım cok guzel yandı.. uzerınde ac mı dc mı yazmıyo adaptorun fakat yazan su 12v-300mA benım power supply de ıse 12v 20A 20A 25A 25A yazıyo hangısı buyuk bılmıyorum ama bununla alakalı mı sızce
quote:
Orjinalden alıntı: .omer.faruk
trafo 12dc 12ac cevıren bır sey mı bır arkadasımda vardı o baya buyuktu ya ve cok zor bulunuyormus
trafo gerilimi düşüren elemandır 12v dc yi 12v ac ye çevirmez bunun için doğrultucu devre gereklidir
resim koyduğun için teşekkür ederim spot tahmin ettiğim gibi ledli şimdi önemli olan ac değil ledler dc ile çalışıyor ac ile ilgimiz yok. bilgisayarın kendi güç kaynağı ile çalıştırmak istersen molexteki sarı(+) ve siyahı bağlaman gerekli eğer bilgisayarla bağlantısı olmasın dersen ona 12vdc adaptör almalısın
sarı ve sıyah ucu baglayacagımı bılıyordum zaten denedım hatta spotun yanık halının resımlerınıde verdım gercı orada cok ısık verıyo gıbı duruyo ama ole degıl. sarı ve sıyah ucların 12v kırmızı sıyahın 5v dıye bılıyorum yanlıs olabılır. hepsını gectım 12v 300mA bır adaptor vardı onunla denedım cok guzel yandı power supply de 20A ve 25A degerlerı var bunun amperle bır alakası var mı sızce ledler cok sonuk yanıyo power dan anlamadım bır turlu
bende bunlardan 100 adet var sarı-kırmızı-mavi-beyaz led olmak üzere 220v çalışıyor ama içini açıp ufak devreyi iptal edin alın size 12v fiyatıda 5 ytl
güç kaynağının akımı sınırlamasından kaynaklanıyor tahminimce.. harici 220/12v 50w trafolar çok da pahalı değil edinebilirsin..
amac trafo ıle calıstırmak degıldı ama zaten bende bır tane adaptor var onunlada cok guzel yanıyo ama bu kasanın ıcıne ayrı bır tane daha dısarıdan gıren kablo demek eee o zaman nerde kablo toplama ısı kasa modıfıye ıc goruntusu vs...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme