Şimdi Ara

12v adaptör bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar. Resimde gördüğünüz gibi bi 12v adaptörüm var. Ama çıkış elektriği düzenli olarak bi gidio bi gelio. Yani ucuna lamba bağlıyorum lamba çok hızlı bi şekilde yanıp sönüo. bide adaptörden çıt çıt çıt diye sesler gelio. Sizce neden böyle olmuştur. Bi çözümü varmıdır?

• resimi eklemeyi unuttum:

12v adaptör bozuk
  • adaptor akım korumasına giriyor tahminim. ampülün kaç wattlık kaç volt ?
  • eskiden normal çalışırken uçlar kısadevre yapınca da bole oluyodu. çıt çıt ses geliodu.
    vedo35 arkadasım ne demek istediğini anlamadım. bu işleri pek bilmiorum. Biraz daha açıkça anlatır mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

adaptor akım korumasına giriyor tahminim. ampülün kaç wattlık kaç volt ?

ampulle alakası yok. Motor bağlıyorum aynı, bişey bağlamadıysam aynı, fan bağlıyom yine aynı..
    bi gidio bi gelio
  • yenisini al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedo35

Elektronik ten anlamiyorsaniz bir Elektronik ci bulup ona verin o baksin yanliz bu isten cidden anlayan biri olsun. Cunku olcu aleti lazim. Takim falan lazim. Bu isleri bilmiyorsanz anlatacaklarimi anlayacaginizi sanmiyorum. Kolay gele

elektronikten az biraz anlıyorum ama dediğinizi anlamadım. Diyotları kontrol mi ediyim yani
  • acaba çıkışa paralel bi şekilde 1000 veya 4700uF lik kondansatör bağlasak sorun çözülürmü? Şöyle düşündüm :diyelimki çıkışa ampul bağladık. elektrik gittiği anda ampul kondansatörden kullansa. sonra tekrar elektrik gelince kondansatör şarj olur ampul yanar. gidince ampul kondansatörün şarjını kullanır.
    Sizce işe yararmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: karindesen77

acaba çıkışa paralel bi şekilde 1000 veya 4700uF lik kondansatör bağlasak sorun çözülürmü? Şöyle düşündüm :diyelimki çıkışa ampul bağladık. elektrik gittiği anda ampul kondansatörden kullansa. sonra tekrar elektrik gelince kondansatör şarj olur ampul yanar. gidince ampul kondansatörün şarjını kullanır.
    Sizce işe yararmı

Smps in çıkışındaki kapasitörleri değiştirin asıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

acaba çıkışa paralel bi şekilde 1000 veya 4700uF lik kondansatör bağlasak sorun çözülürmü? Şöyle düşündüm :diyelimki çıkışa ampul bağladık. elektrik gittiği anda ampul kondansatörden kullansa. sonra tekrar elektrik gelince kondansatör şarj olur ampul yanar. gidince ampul kondansatörün şarjını kullanır.
    Sizce işe yararmı

neden? sizce bozulmuşmudur

• quote:

quote:

quote:

Sizce işe yararmı

Durduk yere şişebilip kısa devreye yol açabiiyor işte. Arkadaşların dediği gibi hızlı diyotları da kontrol edin. 25 volt bir kondansatör kullanın. Pahalı birşey değil denemeye değer.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizce işe yararmı

Durduk yere şişebilip kısa devreye yol açabiiyor işte. Arkadaşların dediği gibi hızlı diyotları da kontrol edin. 25 volt bir kondansatör kullanın. Pahalı birşey değil denemeye değer.

kondansatörlere bakıcam .. ama bu hızlı diyot dediğiniz nasıl bi şeydir. Diyot nedir biliyorum ama hızlı diyot hiç duymadım. bozuk olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.(multimetrem var)

• quote:

Orijinalden alıntı: vedo35

Hizli diyotu Google dan fast rectifier diye arat resim olarak nasil birsey oldugunu gorursun. Kurumus yada sismis caplar tik tik sesine neden olmazlar. Kurumus yada sismis kondansatorler smps lerde ya cikisi anormal yukseltir ama yuke binince olur. Yada anormal ince bir sesle birlikte yukte bayilir. Cikisi kaldiramaz. Tik tik sesi genelde seconder de meydana gelen kisa devreye neden olan transistor, diyot yada tantal kondansatorler yada entegreler yapar. Ama bu tip septomlarda ilk bakilacak yer seconder deki hizli diyotlardir

Bende 2 adet çalışmayan smps te bu sorun vardı ve şu an çalışıyorlar. Biri 12 v 1 A modem adaptörü idi çıkışındaki 16 volt 1000mf kuruduğu için kesik kesik çalışıyordu değiştirince düzeldi. 2. si kondasatör iletken olmuşhemen çalışıp kapanıyordu, pc psu idi oda kısa devre korumasına aldırıyordu psu yu.

• hızlı diyot; üç bacaklı, transistöre benzeyen, soğutucuya bağlanmış eleman herhalde. Ama bunun çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim? Multimetre var.
  • sağolun bayağı bi yardımcı oldunuz. ama anladığım kadarıyla biyer de kısadevre var. Bu hangi elemandadır bilemiyorum. kondansatörler de deil çunku kontrol ettim
  • karindesen77 K kullanıcısına yanıt

aradan 12 yıl geçmiş... adaptörün nereden arıza yaptığını öğrenebildin mi?

• fredy124 F kullanıcısına yanıt

Sebep şu hocam ; bu led trafoların alayı fiyasko. 8 amper üstünü verene denk gelmedim. Atıyorum 20amper diye alırsınız, taş çatlasa 5amper verir. Örneğin, 17amperlik bir kalorifer deniyorum bu aralar. Garanti olsun diye diye 20 amper led trafo alsam, geçmiş olsun. Direk çöp. Kendini kapatmıyor da bunlar, voltajı düşürüyor. O ara içinde ne var ne yok dağıtıyor. Diyeceğim ; 10 amperlik bir led trafoya, led harici 5ampelik bir cihaz bağladıysanız, trafo hurdaya çıkmıştır.

• 500w anfiye 2 ohmluk bir hoparlör bağlarsan amfi çort olur olur sadece amper değil her yük her smpse bağlanmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.