Şimdi Ara

Aküden Usb Çıkışı Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bi aküm var 12 volt 12 amper bu aküyü bir kulübede kullanacam 4-5 metre led çalıştıracam onun yanındada iki tane usb çıkışı almak istiyorum 5 volt 1 amper çıkışlı 2 adet usb nasıl alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://youtu.be/LI9F3hxCeN4 panelin artı ve eksi ucu yerine akünun artı ve eksi ucunu baglayacaksın o kadar. Hepsi ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Eger gerilim 5v, akım 1 veya altı olabilir dersen direk tek regülatör entegresi kullan. Sadece USB bağlantısından hemen önce paralel çek. Eğer yok her ikisi de 5er volt ve 1 er amper olmalı dersen. Aynısından iki tane yap. Maliyet 10 TL olur max. Orda sonradan anlattığım diyot ve mümkünse cam sigorta da koy işini tam sağlama almış olursun. Kolay gelsin

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi benim aküm 12 volt 12 amper bunu yapmayı düşünüyorum senin gösterdiğin devreden 2 tane yapsam ikisinide aküye bağlasam yanında led çalıştırabilirmiyim bide sizin yaptığınız devrede amper 900 mah benim 12 a benim akünün çok yüksek bi sıkıntı olurmu

• O entegre zaten çıkışta max 1 A veriuor. İçinde akım sınırlayıcı var. Orda kullanırken seri bir cam sigorta koyarsın. 1A lik. Hani zaten olmaz ama olur da bir sıkıntı çıkar ve 1A den yüksek akım çekerse sigorta atar. Gerilim degeri 12 v tu rahatlıkla kaldırır. 12 A de devrenin ihtiyacına göre çekilir. Eğer direk 12 ile Led yakmak istersen lede Seri olarak bir 4.7 k direnc bağla. Baktın düşük yanıyor. 1k bağla. Eğer direk 5v çıkışından Led yakmak istersen. Sisteme 5v çıkışına paralel olarak ledi bağlaman lazım.ledi bağlarken de ledin bacağına seri bir 100 ohm bağlaman lazım. Bu şekilde Led +100 sisteme paralel bağlı olacak. Paralel bağlamada gerilim değişmez. 5v düşer led ve direnc üstüne. O orda öyle yanar. Sen normal usb ye de aynı şekilde bir artıdan bir de eksiden uc çekersin olur biter. Gelen akımın 20mA I filan led den gecse usb ye 1000-20=980 mA kalır ki 1 A sayılır yine :) benim devrinin akım değeri sisteme güneş paneli bağlı olduğundan dolayı öyle. Akü bağlasam diye Max 1 A olurdu. Entegrenin data sheet inde akım ve gerilim için açıklamasi var.

• ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim biz bu usb çıkışına telefon bağlayacazda onun için zarar vermesin diye dedim cam sigortayı nerden bulabilirm

• ka.dir18 kullanıcısına yanıt
    Ben elektronikten fazla anlamıyorumda bu şekilde bi devre çizdimde bu devre çalışırmı bi sıkıntı olurmu yüksek bi volt gelirmi malum cihaz şarj edilecek sıkıntı olurmu

Aküden Usb Çıkışı Almak

• Elektronikten anlamadığınızı söylemişsiniz. O halde devre-şema falan kasmaya gerek yok. Piyasadan çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz çakmak adaptörlerinden alın. Kalitesine özelliğine göre de her fiyata bulunabiliyor. Bundan alıp çakmak uçlarına 12v aküyü bağlayın, usb çıkışından da istediğiniz yaparsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB'den ses çıkışı (yardım)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12a sigortaya gerek yok aslinda.

Output to usb yazdığınız son çıkış kismina (1A sigortadan sonra) bir zener diyot koyarsanız tam olur. Eğer olur da regülatör devresinde sıkıntı olursa iki durum söz konusu olur. Ya fazla gerilim biner ya da fazla akım çeker. Akım için cam sigorta ve gerilim için de zener diyot koruma görevini halletmiş olur. Videoda zener diyot bağlantısı filan var. Son olarak diğer arkadaşın dediği gibi hazır birşey alıp almamak da size kalmış hani.

• Direk ucuna çakmaklık alıp taksam sıkıntı olurmu akümün gücü 12 volt 12 amper usb ye bağlayacağımız cihazın bizim için değeri çok çok büyük herhangi bi sıkıntı olmaz demi

• quote:

Orijinalden alıntı: ka.dir18

Direk ucuna çakmaklık alıp taksam sıkıntı olurmu akümün gücü 12 volt 12 amper usb ye bağlayacağımız cihazın bizim için değeri çok çok büyük herhangi bi sıkıntı olmaz demi

Değerli bir cihaz için kullanacağım diyorsanız kendi yaptığınız devreyi kullanmak daha riskli bir seçim olur.
    Kaliteli çakmak adaptör markalarını tercih ederseniz sorun olmaz. Bu tip ürünler 12V için özel üretilir zaten. Tabi kalitelisini almanız şartıyla tercih edin.

Örnek:http://fsp-europe.com/car-charger/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 9 Mart 2017; 9:55:29 >

• Selam arkadaşlar. Benim arabanın çakmağına akım gelmiyor. Direk aküden bağlantı çeksem ve bu bağlantıya ayrıca bir de 12V şerit led bağlasam sorun olur mu? Ayrıca sigorta kullanayım mı bu bağlantıya? Gerekli ise kaç amperlik ? Telefon şarjı için yukarıda da bahsettiğiniz gibi hazır çakmak usb çevirici kullanıcam.

Ayrıca bir sorunum daha var. Radyoya gelen akım 10V. Bu hali ile radyo çalışıyor sorun yok ama neden buraya 12V gelmiyor olabilir? Buraya 12V gelseydi, çakmağa da buradan akım alıp, direk aküye hiç bulaşmayacaktım. Değerli yorumlarınızı rica ederim.

• kasolet kullanıcısına yanıt
    aracın sigortalarını kontrol edin.. sigorta atmış olabilir... direk kablo çekmeyin herhangi bir kısa devre durumunda aracınız yanabilir...

• 29tr 2 kullanıcısına yanıt
    Yedek sigorta vardı, bugün aynı değerde olanla değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. Hocam aracın elektrik aksamı Allahlık zaten. Bugüne kadar araç yanmadıysa bundan sonra da yanmaz. Aküden kablo çekmekten başka seçeneğim yok gibi gözüküyor. Bu işi risksiz nasıl yaparız, bir yolu yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasolet -- 3 Ağustos 2017; 22:57:23 >
    orjinal kabloyu takip edip sorunu bulabilirsiniz... yapamam diyorsanız akü den çekeceğiniz kabloya seri olarak bıcak sigorta yuvası ekleyin kablonun taşıyabileceği akımdan yüksek sigorta takmazsanız sorun olmayacaktır....

• Hocam kaçlık kablo kullanmamı tavsiye edersiniz ? Bende sanırım 0,75 mm'lik elektrik kablosu var.
    bu ne çalıltıracağınıza bağlı... eğer aracın çakmağını da kullanacaksanız en az 2.5 yada 4 mm kullanmanızı tavsiye ederim... ihtiyacınıza göre 20 A den büyük olmamak şartıyla sigorta takın...

• 29tr 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aklıma birşey takılıyor. Gerek çakmak kabloları olsun, gerek gösterge ışıkları kabloları ve aynı şekilde radyo güç kablosu olsun, tüm bunların kabloları 0.75mm den bile daha ince ya da ancak o kadar. Buradan sonuçla, aküden çektiğim kabloya sigorta bağladıktan sonra kablo kalınlığını inceltebileceğim sonucuna varabilir miyim? Yoksa tüm bu aletlere de 2,5 ya da 4 mm kablo ile mi giriş yapmam gerekiyor?

• o kabloların izolesi ve alaşımı farklı olabilir.. 1.5 mm ısıya dayanıklı kablo çekip 15 A sigorta kullanabilirsiniz... yada direk aküden değilde sigorta kutusunda boş bi yer bulup ordanda çekebilirsiniz... en az 1.5 mm kullanın sonuçta çakmak yüksek akım çeker...

• Anladım dediğiniz şekilde yaptım sorunsuz çalışıyor teşekkür ederim herkezden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.