Şimdi Ara

12v Akü İle Bilgisayar Çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
10.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar Daha Önce Net Bi kanıya Varılmamış Bir Soru Sorucam Sizlere. 12 v Araba Aküsüyle Yada Başka Bir Aküyle
    http://urun.gittigidiyor.com/elektro...erter-62130792

Linkteki İnvertörü kullanarak Max 400 Watt Enerji Harcayan(tahminen Bence 200 Watt Harcar) Kasa Ve Lcd Monitör Çalıştırabilir Miyim? Ne Derece Sağlıklı Olur? Ne Gibi Önlemler Alabilirim. İlaveten Başka Bir Devreye İhtiyaç Duyarmıyım? Ve Bu Bana Kaç Dakika Yada Saat Yeter. Bu Süreyi Nasıl Uzatabilrim? Şimdiden Teşekkürler )

• Orta hâl bir PC.ye yeterli gelir,çalıştırır da.Ama yüksek sarfiyatlı kasa olursa çok ısınır.Yani öyle oyun canavarı v.b. PC için çok ısınır demek istiyorum.
    Almışken şarjlı invertör alın.Birde şarj ünitesi,devresi yapmaya almaya uğraşmayın.

Ne kadar gider sorusuna gelelim;sizin sarfiyatınız ve akünün gücü belirler bunu.Ör;220W/h sarfiyat olsun ve akümüz 60A. full.Kuru aküde yaklaşık % 50-60 kapasite kullanımı düşünüldüğünde size 35-40 Amper kalır 40Ax12V=480W-50W kayıp=430W. Demek ki 220W/h kullanımda 60 amper akü yaklaşık 2 saat gider diyebiliriz.

Yinede bu hesap net olmayabilir,harcanan güç,akü kapasitesi,akü doluluk oranı,akünün yeni-eski durumu v.b. bunlar süreyi ve gücü etkileyen faktörlerdir.
  • Öğrenci Olduğum İçin Şarjlı Ve Yüksek Wattlı İnverter Almam Mümkün Değil Malesef. Almayı Düşündüğüm İnverter Şu =>
    http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/500-watt-12-v-to-220-v-pover-invertor-inverter-62130792

Hayır Sadece Bilgisayarda Yüklü Bir Program Olacak O Program Çalışacak. Programı Kendim Yapıcam Ve Elimdeki Bilgisayarın Zaten Performans Özelliklerini Duysanız Heralde 3 Sat Gider Dersiniz. :) 128mb Ram 64ekran Kartı 5gb hard disk. ve xp Kurulu Nasıl xp kuruldu bende anlamadım :))

Peki Bildiğiniz Araba Aküsü Dışında Daha Kolay Şarj Olabilen Başka Bir Akü Varmı Kullanabileceğim?

• Önce akü fiyatlarını bir araştır öğrenci kardeşim ;)

enaz 80TL akü, 80 TL invertör 160 TL. Üzerine akü şarj devresi eklemeyi de unutma. Onada enaz 60 TL vericeksin. 220TL toplamın ettimi :)

Bence sen öğrenci değil sabancının torunu gibi düşünüyorsun bu PC çalıştırma işini.

Farklı bir yöntem daha var.

Bak bu bir güç kaynağının çıkışı. +12v, +5v, +3,3v, -12v gerekiyor. Aküden bu voltajları verecek şekilde bir DC-DC inverter hazırlarsan akü daha uzun dayanır.

Akü şarj cihazı, akü, DC-DC inverter masrafın yine olacak. Tabi monitörü hesaba katmıyoruz. Monitörün tüplü ise 220 gerekecek. LCD tarzı ise onada içerden voltaj girişi ile aküden direkt besleme söz konusu olabilir.

Sabancı dedene selamlar ;)

• BABA PARALEL BAĞLA
  • @Goçhisar Kardeşim Eyvallah Bende Senin Dediğin Gibi Kasaya Direk 12v 5v Filan Vermek İstiyodum Ama Amperini Ayarlaması Var Onun :) Ayrıca -5 Ve -12 Volt olan Girişler Var Onları Nasıl Ayarlicam :) Akü Masrafım Ve İnvertör Her Halükarda Olucak Zaten Ama Ne Bileyim. Lcd Koyucam Onu Da İçerden 12v İle Filan Çalıştırabilirmiyim Ki ?

@mbkk Paralel Bağla Derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaYıLDıRıM55

@mbkk Paralel Bağla Derken ?

20 tane akü alıp seri bağlamayı kast etmiş arkadaşımız ;D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sakıp Sabancının Oğlu Olsam O Kadar Masrafı Karşılama Gücüm Olsa Yine Yapmam :D Evden Kablo Çekerim Daha İyi :D
  • Öğrenci kardeşim;madem PC öyle, 600 VA'lik çıkma yani 2.el bir UPS 5-10 tl.ye alınır.Madem ekonomik güç yok haa burada kaldık sözü bizlere yakışmaz,illa çözüm illa çözüm.
    İşte çözüm;Git abi hurdalığa,haa PC malzemesi satan yerlerde 2.el UPS büyük ihtimal bulursun.Aküsü bitmiştir,bilemezler bozuldu deyip getirirler.Hatda hurdacıyada gelen UPS.lerin % 98'i aynen sağlam gelir.Dikkat edeceğin yönü;

600 VA olan tek akülü(12V) 1000VA üzerinde yazıyorsa ki bu biraz daha büyük olur 2 akülü(2 akü seri bağlı 24V).2'side sana yarar.Hangisinden bulursan aküyüde ona göre ayarlarsın.Evet en fazla sigortaları atmıştır.Öyle ki,üzerinde aküsü olanların açma düğmesine bastığında,ışığı direk kırmızı yanar yada bir biip.. sesinden sonra kapanır.İşte sağlam olduğunun en kesin delili.Yani bunun aküsünü yenile bir 5 yıl daha kullan.

İnş. 80-90 tl. invertör ücretinden böylece kurtulmuş olursun.Akü konusunda müracaat oto elektrikçiler.Durumunu ve yapmak istediğini izah et orta sağlam,yada biraz canı kalmış akülerden sana uygun bir düzen yaparlar.Bunları bulursan Şarj ünitesi için bir daha plân yaparız.Herkese hayırlı bayramlar dilerim.

• Olay değişti şimdi. Bu bilgisayar ne için kullanılacak, yapacağı işlem ne olacak öncelikle onu sormak lazım :)
  • Peki 1000VA Ups Bulup İkinci El Alırsam bu 200 wattlık güç kaynağı ve lcd monitörü kaç dakika çalıştırabilir. dediğiniz sistem inverter ve Araba Aküsünden Daha mantıklı. Şarj etme olarakta çok daha kolay. Teşekkürler Sizede İyi Bayramlar. Alabilirsem UPSyi Buradan Sizinle İletişime Geçer Tekrar Konuşuruz.

Peki Başka Fikri Olan Varmı.?

quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Olay değişti şimdi. Bu bilgisayar ne için kullanılacak, yapacağı işlem ne olacak öncelikle onu sormak lazım :)

Sormak Güzeldir.:) Yapacağı İşlemi Bitince Videoyla Gösteriyim. Süprizi Bozulmasın:) Ama Seyyar Bilgisayar olması gerekiyo. prizle arasında bir kablo olmadan çalışması lazım :)
  • Kaç dakika çalışır sorusunu cevaplamak sizin elinizde.
    Yani akü kapasitesi önemli,hadi yüksek kapasiteli akü olsun bu defa akünün yeni-eski olması,süreyi belirleyen ilk etkendir.

Daha açıkçası kardeş;senin bankada 2000 tl. var diyelim.Aynı hesaptan birde kredi kartı aldın ve çarşıda kartla alışverişe başladın.İşte bir günde sadece 10 tl. harcarsan senin paran sana 200 gün gider.Ya günde 500 tl. harcarsan?4 günde biteceğine göre,

yapman gereken 1=parayı çok tutmak(akü kapasitesi yüksek 60-100 A. gibi)2=Harcamayı kısmak.(UPS,ATX güç kaynağı v.b. malzeme verimliliği)

Sen,60 Amper akü 3 saat yada 4 saat gider diye net rakam istiyorsun anlıyorum ama elindeki akü çeşidini,kullanacağın malzeme çeşidini,çekeceğin saat başı amperi bizler bilmeden net şu kadar çalışır diyemeyiz,işi bilen hiç kimse diyemez.
    Ama uzun süre istiyorsan arkadaş,yeni ve daha yüksek amperajlı akü,yüksek verimli malzemeler olması gerekir.Ya yardan geç ya serden sözü tam buna uygun herhalde.

• Haa şöyle soruya net cevap verilir;
    Bulacağımız 600 VA yada 1000 VA UPS böyle bir sistemi kaldırırmı?Ne kadar zamanda ısınır,yada kısa sürede ısınıp bozulurmu?

Örnek vereyim;600 VA olan UPS ile PC+66 ekran LCD'yi 1 saat çalıştırıyorum ama UPS üstünde fan montajlı.
    Yine,mevcut sistemde çalışan 1000 VA UPS elk. gidip 10 dk. çalışınca ısındığı dış kabından anlaşılıyor yani fan gerekli.Fan derken soğutmaktan bahsediyorum,fan olması yeterli geliyor.

1000 VA çalışırken %36 kapasiteli çalıştığını yazıyor.Bu durumda 600Wx36/100=216W/h tüketim varmış diyorum.Evet sizin o eski PC+ekran ile 150-170W/h sarfiyat tahmin ediyorum.

Vel hasıl;600 VA bir UPS'e fan takılarak 2-3 saat o sistemi çalıştırabileceğinizi tahmin ediyorum.Tabi 1000 VA olursa daha uzun sürede no problem.
  • 2-3 Saat Tam Benlik Birşey. Proje İçin Çok Uygun. Bilgisayarımın Fazladan Parcası Olmayacak. Fan Olmasına Özen Gösteririm. İmkanım Olursa Aküsünü De Sağlam Birşey Yaparım. UPS Şarj Etmesi Kolay Fişe Tak Dolsun :) Bu Fikir Aklıma Yattı. 600va olan bir ups bulmaya çalışcam daha yükseği de olur tabi. tşk ederim :)
  • öneriniz için teşekkürler. selamlar:)
  • quote:

quote:

Olay değişti şimdi. Bu bilgisayar ne için kullanılacak, yapacağı işlem ne olacak öncelikle onu sormak lazım :)

Sormak Güzeldir.:) Yapacağı İşlemi Bitince Videoyla Gösteriyim. Süprizi Bozulmasın:) Ama Seyyar Bilgisayar olması gerekiyo. prizle arasında bir kablo olmadan çalışması lazım :)

Alternatif sunabileceğimiz bir yöntem olabilir belki diye sormuştum. Süpriz olsun bakalım
  • quote:

Alternatif sunabileceğimiz bir yöntem olabilir belki diye sormuştum. Süpriz olsun bakalım

Bir Proje Ve Bitince İnşl. Güzel Olucak :)))
  • quote:

Selam Arkadaşlar Daha Önce Net Bi kanıya Varılmamış Bir Soru Sorucam Sizlere. 12 v Araba Aküsüyle Yada Başka Bir Aküyle
    http://urun.gittigidiyor.com/elektro...erter-62130792

Linkteki İnvertörü kullanarak Max 400 Watt Enerji Harcayan(tahminen Bence 200 Watt Harcar) Kasa Ve Lcd Monitör Çalıştırabilir Miyim? Ne Derece Sağlıklı Olur? Ne Gibi Önlemler Alabilirim. İlaveten Başka Bir Devreye İhtiyaç Duyarmıyım? Ve Bu Bana Kaç Dakika Yada Saat Yeter. Bu Süreyi Nasıl Uzatabilrim? Şimdiden Teşekkürler )

http://320volt.com/12-volt-ile-pc-calistirmak/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.