Şimdi Ara

12v hareket sensörü hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde resimde görünen hareket sensörü var ben bunu 12v adaptör ile şerit lede bağlamak istiyorum fakat bu konuda acemiyim bağlayamadım yardımlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
     12v hareket sensörü hakkında. 12v hareket sensörü hakkında.

• 12 V direk bağlayın sensöre NO çıkışını lede bağlayın bu kadar :)
  • Dostum zahmet olmazsa detaylı anlatır sensör üzerinde bulunan vcc out gno uçlarına ne bağl
  • Dostum zahmet olmazsa detaylı anlatır sensör üzerinde bulunan vcc out gno uçlarına ne bağl
  • vcc +12v
    out +çıkış
    gnd her ikisi için ortak -

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

vcc +12v
    out +çıkış
    gnd her ikisi için ortak -

Sizin verdiğiniz bilgilere göre adaptörden gelen + ucu vcc'ye bağladım ledin + ucunu out'a bağladım ve adaptörün - ucu ile ledin - ucunu birleştirip gnd'ye bağladım fakat olmadı.
  • Potları kullanarak ayarlamayı denedin mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hareket sensörü devresi yapmak
    4 yıl önce açıldı
    LED besleme hakkında...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağa sola çevirdim ama olmadı acaba nerede hata yapıyorum
  • Sensörün out ucu sadece tetikleme sinyali oluşturmakta. Bu sinyali uygun güce sahip bir transistörün beyz ucuna baglarsan,transistör üzerinden şerit led çalışacaktır.

Multimetren varsa Out / - arası voltajı ölçmeyi dene

http://robotus.net/wp-content/uploads/2012/07/pir-sensor.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 1 Temmuz 2014; 21:51:45 >
  • Sonuç itibariyle ben şimdi bunu tek başına bu şekilde çalıştıramayacak mıyım.
    Peki nasıl bir transistör almalıyım bunun için.
  •  12v hareket sensörü hakkında.

Sensörümüz aynı sanırsam, üstteki topu çıkarınca üzerinde bulunan 3 pinin artısı eksisi datası bu şekilde.

Önce tek bir led ile deneyin isterseniz. Ortadaki datayı ledin +sına takıp diğer ucunu da toprağa bağlayın. Bu esnada üzerinde 2 adet trimer var, onlarla oynayarak hassasiyet ve hareket algıladığında yanık kalma sürelerini ayarlayabilirsiniz.Küçük tornavida ile oynayın oralarla :) . İstediğiniz konuma getirdikten sonra PIR sensörünün DATA ucunu şerit ledinizin + ucuna takın.

Şayet olmazsa şerit ledinizin Artı ve Eksi uçlarının resmini çekip gönderin bir kez daha yardımcı olmaya çalışayım :).

Bir de yazı yazmıştım ben oraya da bakın isterseniz yardımcı olması bakımından.

http://forum.donanimhaber.com/m_93909592/f_//tm.htm#94013846

• quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Sensörün out ucu sadece tetikleme sinyali oluşturmakta. Bu sinyali uygun güce sahip bir transistörün beyz ucuna baglarsan,transistör üzerinden şerit led çalışacaktır.

Multimetren varsa Out / - arası voltajı ölçmeyi dene

http://robotus.net/wp-content/uploads/2012/07/pir-sensor.pdf

Dostum verdiğin kıymetli bilgiler için teşekkürler ben tek led ile denedim oldu fakat bi karış şerit led nedense yanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter_AMD

Sensörümüz aynı sanırsam, üstteki topu çıkarınca üzerinde bulunan 3 pinin artısı eksisi datası bu şekilde.

Önce tek bir led ile deneyin isterseniz. Ortadaki datayı ledin +sına takıp diğer ucunu da toprağa bağlayın. Bu esnada üzerinde 2 adet trimer var, onlarla oynayarak hassasiyet ve hareket algıladığında yanık kalma sürelerini ayarlayabilirsiniz.Küçük tornavida ile oynayın oralarla :) . İstediğiniz konuma getirdikten sonra PIR sensörünün DATA ucunu şerit ledinizin + ucuna takın.

Şayet olmazsa şerit ledinizin Artı ve Eksi uçlarının resmini çekip gönderin bir kez daha yardımcı olmaya çalışayım :).

Bir de yazı yazmıştım ben oraya da bakın isterseniz yardımcı olması bakımından.

http://forum.donanimhaber.com/m_93909592/f_//tm.htm#94013846

Dostum verdiğin kıymetli bilgiler için teşekkürler ben tek led ile denedim oldu fakat bi karış şerit led nedense yanmıyor.

• Yanlış hatırlamıyorsam PIR sensörü DATA ucundan 3.3V ile 5V çıkış verir.

Şerit LED 12 V ile çalışıyor belki o yüzden de olabilir.
  • quote:

Yanlış hatırlamıyorsam PIR sensörü DATA ucundan 3.3V ile 5V çıkış verir.

anladım dostum bunun için yapılabilecek bişey var mı peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: maren

quote:

Yanlış hatırlamıyorsam PIR sensörü DATA ucundan 3.3V ile 5V çıkış verir.

anladım dostum bunun için yapılabilecek bişey var mı peki

PIR'ın DATA ucunu resimdeki Q1 transistörünün base ine tak kardeşim, 12V yerine 9V'luk pil kullan. P1 ucunu şerit lede tak çalışması lazım.

Q2 Transistörü pnp yalnız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.