Şimdi Ara

12V MİNİ AVUÇ TAŞLAMA BATARYA GÜNCELLEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu videomda aliexpress sitesinden satın aldığım 12v mini avuç taşlama makineme pil güncellemesi yaptım. Güncelleme için 3S2P batarya gurubu yapıp bu batarya için kutu tasarladım. En sonunda da makineyi test ettim.

Umarım sizin de işinize yarayan bir video olur.

İyi seyirler.

Beykanayoutube
    TR: Selamün aleyküm arkadaşlar, Bu videomda aliexpress sitesinden satın aldığım 12v mini avuç taşlama makineme pil güncellemesi yapacağım. Güncelleme için 3S2P batarya gurubu yapıp bu batarya için kutu tasarlayacağız. En sonunda da makineyi test edeceğim. Umarım sizin de işinize yarayan bir video olur. Video içeriğindeki 3S2P batarya kutusunun .stl dosyalarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. https://www.thingiverse.com/thing:6327764 İyi seyirler. EN: Assalamu alaikum friends, In this video, I will update the battery of my 12v mini angle grinder that I bought from Aliexpress. For the update, we will make a 3S2P battery group and design a box for this battery. Finally, I will test the machine. I hope this video will be useful to you. You can access the .stl files of the 3S2P battery box in the video content from the link below. https://www.thingiverse.com/thing:6327764 Enjoy watching. #anglegrinder #3s2p #batterycharger
    https://www.youtube.com/watch?v=l0M9bpw-6Fw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykana -- 15 Ocak 2024; 13:20:48 >

• Başarılı, Tebrik ederim.

• çalışmanız çok başarılı yalnız lehim tekniğiniz biraz zayıf geldi bana birde şarz yerine altına taksaydınız sök tak yapmanız kalmazdı

• Bu bataryaların içi boş olanları aliexpress üzerinde satılıyor. BMS'li ve BMS'siz seçenekleri var.
    Bunlardan alıp içerisine kaliteli piller koyularak iyi bir batarya yapılabilir.
    Piyasada bulunan hazır batarlaların içindeki hücreler çok kaliteli olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel video olmuş.

Kamerayı tripod ile mi kullanıyorsunuz?

• Aleyküm selam ve rahmetUllah (c.c.)

Mükemmel... ANlatmaya gerek yok çünkü görüyorsunuz...

Armut batarya deniyordu bu şarjör gibi takılan makina bataryalarına. DOlu dolu ve yer kaplamayan niteliği ile gayet güzel ekipmanlar.

Bir iki husus;

1. Zaten kapasiteden şikayet olunurken 6 pille toplamda 4000mAh yerine daha büyük kapasite yapılamaz mıydı ? Daha iyi pillerle?
    2. Orjinal armut batarya kabındaki gibi yeni yapılan batarya kabının gömme olan iç kısmı pillerin yarısı ile doldurulup sadece kalan yarısı için alttan çıkıntı yapılıp boyut ufaltılamaz mıydı ?

Sayın @ipli jeton boş batarya kaplarından alışveriş yapmışlığın var mı ?

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Bir kere almıştım. Paketin içinden boş kutu, 30 amperlik üçgen BMS ve nikel şeritler çıkıyor.
    Hazır bataryaların içinde 1500 mah piller çıkıyor ve ekseriyetle düşük kaliteli piller oluyor. Boş kutu olarak alınca en azından kaliteli 2500, 3000mah piller alarak iyi bir batarya yapma şansın var.

Bu şarjör bataryaların kare olanları da satılıyor. Sanırım 16V oluyor bunlar.

Aslında 3D yazıcıda baskı ile uğraşmaya çok da gerek yok. Orjinal bataryanın tabanına uygun boyutta bir proje kutusunu m3 civatalarla bağlayıp içine pilleri ve BMS kartını koyabiliriz. Oldukça da sağlam olur.
    3D baskıya çok güvenilmez. Isıyı gördü mü hemen yamulur. Batarya denen şey de yüke bindi mi bir miktar ısınır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Kasım 2023; 19:42:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesajlarınız için teşekkür ederim. Kamerayı tripod ile kullanıyorum. Şarj girişinin içerde kalması benimde hoşuma gitmedi sürekli sök tak yapmak kötü. Onun için alt tarafa bir delik daha açıp yeni bir Jack bağlayacağım iki yerden şarj olacak.
    Aliexpress sitesine baktım orda 3s2p armut tip batarya ve armut tipe uygun yüksek amperi destekleyen bms kartı bulamadım bulsaydım ordan alıp onları kullanacaktım. Daha büyük kapasiteli yapılabilirdi 3000 mAh lık piller ile yapmayı düşündüm ama baya pahalıydı o yüzden maliyeti sebebiyle 2000 mAh pil kullandım. Karafetva'nın dediği gibi biraz daha planlama yapılarak batarya boyutu küçültülebilir. Cihazın içine üçlü alt tarafa da yatay olarak 3 pil gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Boş kutuya bir örnek alsak? Link ? BU konudaki gibi temas uçlarının dışarıda olduğu tip.

Ayrıca hobi üretim için 3d baskıdan başka ne yol olabilir ki ? ZOr işler...

Alıntı

metni:
    Şarj girişinin içerde kalması benimde hoşuma gitmedi 

Aslında hem orjinal hem de bms karta direk bağlı yani fazladan kablolama ve yer kaplama yok. Bu cihazlar zaten yedek bataryalı oluyor ve şarz anında muhakkak sökülü olmak zorunda. Yani kaybettirdiği birşey yok. Şarz gerekliyken zaten cihaz çalışamaz.

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    aliexpress.com
    40.72TRY 33% OFF|3S 12V DC el elektrikli matkap güç lityum iyon batarya koruma levhası BMS 18650 lityum kutu devre paketi kabuk braketi| | - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256805768990328.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

aliexpress.com
    99.51TRY 28% OFF|Turmera 12V 16.8V tornavida matkap 18650 Hoder braketi ile pil kutusu kutusu 3S 4S 30A BMS kurulu Shurika onarım için BMS|Pil Saklama Kutuları| - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256802497382437.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

• Bunlar normal batarya kutusu. Ekstra paralel bağlantıyı yapamayız. Sadece ikinci ilandaki armut tip 30A BMS iyiymiş onu görsem alırdım üç pil üst yuvaya, 3 pilde alta yatay koyup daha ince bir kutu tasarlanabilirdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu üçgen BMS'ler yerli sitelerde de satılıyor.
    www.google.com
    3s üçgen bms - Google Alışveriş
    https://www.google.com/search?q=3s+%C3%BC%C3%A7gen+bms&tbm=shop

Bunları görmüştüm. Bunların akımları düşük. Her ne kadar anlık akım olarak 30 veya 40 amper yazsada uzun süreli olarak o akımı veremiyor. Bu makine 8 mm lik bir mili aşağı yukarı 45-50 saniyede kesti birde bunun profil veya lama demir olduğunu düşünürsek kesim süresi uzayacak dolayısıyla o kadar uzun zaman boyunca yüksek amper veremiyorlar. O yüzden yatay BMS devresini kullandım. Armut tip BMS lerdeki mosfet sayısı en fazla 3 veya 4 dür ama yatay BMS lerdeki mosfet sayısı 8 - 10 arasındadır. Dolayısıyla yatay BMS lerde daha uzun süre yüksek akımı sorunsuz iletebilirler.

• Onun da çözümü var. Üç tane pili sapın içine koyarsın. Üç pili de yatay olarak alta dizersin. BMS kartını da en alta koyarsın. Biraz küçülür.

Evet böyle yapılsa batarya daha küçük olurdu  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.