Şimdi Ara

12Volt ile çalışan (Simetrik değil) Aktif bass filtresi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana 60Hz dolaylarında filtre yapacak bir bass filtresi lazım.

Ama sitede bulduklarım hep simetrik beslemeli.

Bendeki trafoda 2 tane 12V , 2 tanede 9V Ac çıkışı var (Toplam 8 kablo (+,-)).

12V olanının birinde anfi (14V geliyor. Amfi de TDA1554Q)
    Diğerinde Ton kontrol bağlı (LM1036N)
    Diğer 2 tane 9V ac kablolar boşta. Onları kullanabilirsem çok daha iyiolurdu.

Böyle bir Devre elinde olan varsa bekliyorum. Farklı bir öneride de bulunabilirsiniz

• çalışma masana ledlerle aydınlatma yapflux ledler ii iş görür
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy
    çalışma masana ledlerle aydınlatma yapflux ledler ii iş görür

Ben mi derdimi anlatamadım.???
  • quote:

Orjinalden alıntı: learner

Bana 60Hz dolaylarında filtre yapacak bir bass filtresi lazım.

Ama sitede bulduklarım hep simetrik beslemeli.

Bendeki trafoda 2 tane 12V , 2 tanede 9V Ac çıkışı var (Toplam 8 kablo (+,-)).

12V olanının birinde anfi (14V geliyor. Amfi de TDA1554Q)
    Diğerinde Ton kontrol bağlı (LM1036N)

Böyle bir Devre elinde olan varsa bekliyorum. Farklı bir öneride de bulunabilirsiniz

yanlış bilmiyorsam opamp çalışması için simetrik 9 volt yeterli oluyor trafoda 2x9 volt dediğinize göre simetrik 9 volt çıkış elde edebilirsiniz.
    Buradaki devrede 7815 ve 7915 ler yerine 7809 ve 7909 kullanırsanız sanırım sizin işiniz hallolacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitci -- 27 Mart 2007; 19:55:26 >

• quote:

ya sen anlatamadın ya ben anlamadım
  • Trafonun 4 tane çıkışı var ama hepsi bağımsız çalışıyor. Sanki 4 ayrı trafoyu bir araya getirmişler (All in one )

Kabloların değerlerini ölçtüğümde sadece aynı renkte olanlar değer gösteriyor. Mavi olanlar 13V, Siyah olanlar 14V, Sarılar 9V, Beyazlarda 10V gösteriyor.

Simetrik olsa idi 24V görmem gerekmezmiydi? (Mavi ile siyah kablolar arası). Demekki simetrik değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy
    quote:

ya sen anlatamadın ya ben anlamadım

Tamam anladım ne demek istediğini.

Boşta kalan kabloları ben filtre için kullanmayı düşünmüştüm (Tabi mümkünse )

Sen herhangi bişeyde kullanmayı düşündüğümü sanmışsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.