Geçen gün aracıma ses sistemini takayım dedim ama uzun uğraşlar sonucu sol taraftan anfiye giden ses kablolarını geçirebildim. Aküden +12 alayım dedim ama aracın içine delik bulamadım ve öyle kaldı. Birisine gösterdim akü hangi taraftaysa ordan çekicen güç kablosunu dedi ama ben akünün olduğu taraftan ses kablolarını daha önceden geçirmiştim. Şimdi güç kablosunuda aynı yerden geçirsem bir sorun olur mu? Ses parazit vs yapar mı? Şimdi o kabloyu çıkartıp tekrar uğraşmak istemiyorum :(
geçmez parazit yapar.
Gösterdiğim adam kablolar yeni ise yapmayabilir. Eskidikçe ve zamanla yapabilir dedi..
gösterdiğin adama güvenip işlemini yap.kullanmaya başlayınca sorun çıkarsa gösterdiğin adama küfürler etmeye başlarsın.
Bugün zor bela güç kablosunu geçircek delik bulup anfiyi takabildim. Ancak mecburen ses kabloları ile aynı yerden geçirmek zorunda kaldım. bu arada güç kablosunu geçirirken eşiğin tam içinde plastikten bir kanal buldum ordan geçirdim. Mümkün olduğunca kabloları birbirine yakın tutmamaya çalıştım. Akşam saati diye sadece bağlantıları yapıp ayarları bıraktım. İlk etapta seste cızırtı filan yoktu ama aracı çalıştırmadım. Yarın vakit olursa bütün ayarları yapıp denemeleri yapacağım..
Malesef korktuğum başıma geldi.. Ne kadar aynı yerden geçirip birbirine yakın tutmamaya çalışsamda aracı çalıştırınca parazit yapıyor. Ses açıkken fazla belli olmuyor ama ses 0'da iken sinek vızıltısı gibi belli oluyor. Başka bir zaman ses kablolarını mecbur başka taraftan geçireceğiz :S
kardeş onu kabloyu baska yerden gecırerek veya kabloyu degısdırerek kesın çözemeyebılırsın bunun nedenlerınden bazıları şase amfının - kablosu yanı şaseyı aracın govedesıne degdırınce yapar dırek akunun - ye bagla veya bujılerde yapdırıyor bırde aracın alternatörun cıkısına bıyerde parelel dıyotmu kondansatormu ne takıyorlar mıs bı elektronıkcı olarak bence kondansatordur kond. fıltre eder çunku neyse bunlarla ugrasmak ıstemıyorsan ses sıstemcılerde veya ınternette parazıt kesıcıler satılıyor 20 30 liraya onlardan alıp teybın amfı cıkısını kullanmayıpda hop cıkısına parelel baglayıp bu cevırıcıyı amfıye onun cıkısından baglarsan sorunun çözülür daha evel bnmde basıma geldı bu olay bır unoda
kardeş onu kabloyu baska yerden gecırerek veya kabloyu degısdırerek kesın çözemeyebılırsın bunun nedenlerınden bazıları şase amfının - kablosu yanı şaseyı aracın govedesıne degdırınce yapar dırek akunun - ye bagla veya bujılerde yapdırıyor bırde aracın alternatörun cıkısına bıyerde parelel dıyotmu kondansatormu ne takıyorlar mıs bı elektronıkcı olarak bence kondansatordur kond. fıltre eder çunku neyse bunlarla ugrasmak ıstemıyorsan ses sıstemcılerde veya ınternette parazıt kesıcıler satılıyor 20 30 liraya onlardan alıp teybın amfı cıkısını kullanmayıpda hop cıkısına parelel baglayıp bu cevırıcıyı amfıye onun cıkısından baglarsan sorunun çözülür daha evel bnmde basıma geldı bu olay bır unoda
Biraz araştırdım, dediğin gibi her yolu deneyip bu sesi kesemeyenler var.. RCA ile +12 volt birbiriyle dip dibe gitmiyor ama bir kaç yerde mecbur yan yana geçiyor. İlk önce o kısımları ayıracağım. Düzelme olmazsa, Anfi şase ve teyp şasesini daha iyi şase alabilecek bir yer varsa oraya takacağım. Başka bir forumda anfinin şasesinden teybin şasesine kablo çek düzelebilir denmiş onu da deneyeceğim. Rca kablonun fiş kısmının en dışındaki metali şaseye bağla diyen vardı onuda deneyebilirim. Hiç birisinde çözüme kavuşamazsam, Rca ları diğer taraftan geçireceğiz mecbur. Bu parazit kesiciler tiz sesleri yok ediyormuş, ayrıca sesin kalitesini azaltıyor diyenler vardı. Onu kullamayı düşünmüyorum.
Anfinin şasesini bağladığım yer boyalıymış, boyayı kazımaya çalıştım biraz kazıdım ama zor bir yerde olduğu için çok iyi sökemedim boyayı. Neyse deneim dedim, ses düne göre çok azaldı. Sesi açınca hiç belli olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme