Şimdi Ara

13.09.05 A.C MILAN-FENERBAHÇE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden Alıntı : Emofel
    birde uefa nını resmi sitesinde ki mac tahmini anketi ne bir bakın. Avrupada ne kadar cok FENERBAHCELİ var diyeceksiniz
    Türkiye'de avrupalı değilmi. AB için müzakere tarihi aldık AB gümrük birliğimiz var, UEFA'ya bağlı bir TFF var. Türkiyedeki Fenerliler Avrupadaki Fenerliler olarak da görülebilir. Dolayısıyla avrupada tam 25 milyon ! Fenerli var. Heytttt beee
  • :Hoobastank:

öncelikle yorumunu sevdim

ama bana kalırsa tuncay ankara macında ikinci yarı oyuna girer ve milan maçına hazır hale gelir milana karşı daumun akıllı oynayıp geri dörtlüyü bozmadan yine ortayı sel. app. aur. üçlüsü ile kapatıp bunların önüne tuncay ve alex tek forvet anelka olarak başlar diye düşünüyorum,

sağ ve sol açıgı çok fazla kullanmadan genelde ortadan saldıracak çünki dedigin gibi adamlar tecrubelerine karşılık yaşlılar ve bizim ileri üçlü gerçekten hızlı ve bizim tek avantajımız bu...

luci saglam ve korkmadan oynasın önder bildigini yapsın serkan kart görmesin yeter + aurelio bu bakça bence takımın en iyisi hatta sahanın en iyisi olur milanı durdurmak için kaka yı kilitlemek şart vedaumda bunu yaptıracaktır umarım
  • fanatizmin doruklarında dolaşan yorumlardan bıktım artık. ellerine sağlık. yorumlarına aynen katılıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hoobastank

Not : Özellikle milleti ve Fenerlileri bekledim bakalım ne diyecekler diye ama millet hiç yorum yapmıyor ki. Habire geyik. İnşallah yenilir ve yener vs. Teknik bir tek analiz yok. Millet forumda birbirini eleştiriyor hep kavga dövüş diye ama ee sizler futbol adına açılan bu konuda bile birşeyler demiyorsunuz ki... Neyse yine ben kendimce birşey yazayım bakalım. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez.

Önce bir Milan'a bakalım.

Kalede : Dida
    Defans : Maldini, Cafu, Costacurta, Kaladze, Nesta, Simic, Stam, Marek Jankulovski
    Orta Saha : Ambrosini, Gattuso, Kaka, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel
    Forvet : Gilardino, Vieri, Inzaghi, Shevchenko

Milan daha çok 4-3-1-2 şeklinde oynuyor. Orta sahada ayağa top oynayan KaKa, Seedorf, Pirlo gibi oyuncuları var. Bu 3 oyuncu da gerçekten çok yetenekli. Bu oyuncuların yanında teknik olarak çok üstün olmayan ama çok koşan, mücadeleci ve defansif anlayışları olan Gattuso ve Ambrosini gibi oyuncular var.

Orta sahada Pirlo ve Kaka'nin yeri her zaman garanti. Pirlonun sağında Gattuso olabilir. Sol da ise Seedorf, Serginho olabilir. Belki Ambrosini de olabilir. Ama aynı zamanda Gattuso ve Ambrosini olacağını zannetmem o zaman Milan çok defansif olabilir. Bence sağda Gattuso solda Seedorf olur.

Forvette Vieri'nin oynacağını zannetmiyorum. Shevchenko'nun yanında muhtemelen Gilardino olacaktır. Gilardino geçen sene Parma'da 23 gol attı ve Serie A'da gol krallığında 2. oldu. Shevchenko'nun 17 ve Vieri'nin Inter'de 13 golü var. Forvetin arkasında oynayan KaKa'yı da unutmamak lazım onun da 7 golü var. Yani forveti yeterince formda.

Muhtemel diziliş :
    ---------Dida---------
    Cafu--Stam--Nesta--Kaladze
    Gattuso--Pirlo--Seedorf
    ---------Kaka---------
    Gilardino--Shevchenko

Defansta Stam'ın yerine Maldini de oynayabilir. Şimdi burada dikkat etmemiz gereken birşey var. Milan'ın forvet hattı çok etkili. Shevchenko her zaman Shevchenkodur. Aynı zamanda geçen sene Şampiyonlar Ligin en iyi orta saha seçilen Kaka da forvetin arkasında oynuyor. Yani atağa kalktığı zaman Milan'ı durdurmak imkansız gibi birşey. Geçen sene final maçında Liverpool'un ilk yarım saatte Milan'ı durduramadığı gibi.

Fenerbahçeye avantaj olacak şey ise Milan'ın defansının yaşlı olması. Stam(33), Maldini(37), Cafu(35) ve Nesta(29)’dan oluşan savunma geçen sene Liverpool ile oynana final maçında S.O.S. vermişti. Fenerbahçenin kullanabileceği tek avantaj Milan'ın defans oyuncularını yaşlı olmasıdır. Dikkat edersiniz kötü demiyor sadece yaşlı diyorum. Bir iki futbolcu deneyimli olabilir ama tüm defans elemanları belli bir yaşın üstünde olduğu zaman sadece bireysel anlamda futbolcular değil tümüyle defans bloğu ağır kalıyor ve kademe anlayışında bozulmalar oluyor. Final maçında skorun 3-0'dan 3-3'e gelmesinde de bu durum etkiliydi.

Fenerbahçeye baktığımızda ise bu sene Fenerbahçe geçen seneki 4-2-4 sisteminden vazgeçerek o da Milan gibi 4-3-1-2 düzeniyle oynamaya başladı. Tuncay zaten ne zamandır ortalarda yok o yüzden Milan maçında pat diye oynacağını sanmıyorum. Sakatlık durumu ne alemde bir fikrim yok. O yüzden düzenin bozulacağını sanmam. takım son zamanlarda verim aldığı 4-3-1-2 düzeninde oynar kanımca.

-------------volkan--------------
    serkan--luciano--servet--ümit özat
    ----selçuk--aurelio--appiah------
    -------------alex-------------------
    --------nobre--anelka--------

Daum takımı 3lü defans ile oynatırsa orta sahanın tabir-i caizse köpek gibi koşması ve pres yapması lazım. Fenerin orta saha oyuncuları bunu becerecek çapta değil. O zaman aradaki boşluklarda Milan forvetinin neler yapabileceğini varın siz düşünün.

Fener maça çok iyi konsantre olmalı. Eğer defansı boşlayıp hucüm yapayım derse Milan forvetinin affedeceğini sanmam. Deplasmandayım kontrollü ve defansif oynayım derse bu sefer maç Milan forveti ile FB defansı arasında geçerki bu da Fener adına pek hayırlı olmaz. Fener'in bir şekilde orta kararı tutturması lazım. İş sonuçta orta sahadaki oyuncularında bitecek. Eğer Aurelio defansif anlamda yaptığı katkıyı ofansif olarak da sergileyebilirse Appiah oynadığı dar alandan çıkıp takımın patronu olmaya soyunursa (Alex'in maçta takımın beyni olacağını sanmıyorum) ve orta alanda çok pres yapmasada (keşke yapabilse) çok koşup rakibe boş alan bırakmazsa o maçtan puan veya puanlar çıkartabilir.

Ama tüm bunlar tutmaz ise Milan'ın özellikle sol kanattan Seedorf ve Kaka ile gerçekleştireceği atakların sonunu görmek bile istemem. Kötü düşünmeyelim iyi düşünelim...

Fenerbahçeye başarılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih53
    sağ ve sol açıgı çok fazla kullanmadan genelde ortadan saldıracak çünki dedigin gibi adamlar tecrubelerine karşılık yaşlılar ve bizim ileri üçlü gerçekten hızlı ve bizim tek avantajımız bu...

öyle de işte Fenerbahçe bu açığı nasıl kullanacak asıl soru orda ? Biliyorsun daumun yediği naneler çok ... Fenerin ortada çok basması lazım. O orta saha bunu yapamaz o zaman Appiah'ın kendi sınırlarını aşıp Selçuk ile bereber çok koşmaları lazım ki Milan orta sahada çok top kullanamasın. Yoksa milan atağa kalkarsa bu defans ile Fenerbahçe Milan'ı çok zor durdurur. Bir de Luciano bireysel hatalarını unutmamak lazım.

onların fan sitelerini okudum. Onların tarafında herkes maçı alırız gözüyle bakıyor. Geçen sene finalde kupayı kaybettikleri için bu sene çok hırslılar. Malum adamlar Ş.L kupasına bizim Türkiye Kupasına baktığımız gibi bakıyorlar. Her daim o kupayı alırız diye düşünüyorlar. bu özgüven Milan adına avantajda olabilir dezavantajda. Bakalım Fenerbu avantajlarını kullanabilecek mi?

Birde eğer Fenerbahçede 4-3-1-2 sisteminde oynarsaki muhtemelen öyle olacak. bu maç hangi takım bu sistemi daha iyi uyguluyor maçı olacak.

• zaten milanın ataklarını durdurmak için 4-3-2-1 diyorum, ierde hatta tuncayda ortada sayalım yetişirse ortada oynatır daum, benim tek düşüncem kaka onu durdurursak kolay shave ye önderi verelim appi de kakayı alsınzaten ikisi kilitlenince onlar zorlanacaktır mutlaka arkada ister iztemez açık verecek ileri gelecekler bizdede anelka ve tuncay gibi iki süratli adam variken defansın arkasına rahat sarkarız milanın çakılı savunma yapacagını sanmıyorum...

ve son olarak volkan ki inşanlah daum bi aptallık yapıp rüştüyü sokmaz çocuk tam kendini buldu fenerdde milli takımda çok iyi gidiyor helede maçta gol yemeden bir iki kurtarrış yaparsa rüştü kulübede emekli olmayı bekler...

bi sözümde daum a dahadogrusu yönetime... daum yine kritik döneme girince yok ordan teklif yok burdan tekli var deyim kendi kendini kıymete bindiriyor sanki bulunmaz hint kuması sana verilen sans sana verilen imkan kime verildi şimdiyekadar, adam resmen kasınıyor...

• Eh sonuç ortada, reçete de belli. Bundan gerisini Daum düşünsün paraları o götürüyor sonuçta. artık maçı bekleyeceğiz. umarım hayırlısı olur.
  • aslında bizde kötü bi takım diiliz ama görünen köy kılavuz istemez yani milan ezemezede bu maçı garanti alır (gönül ister alaım ama işte...)
  • FB'nin herseyden önce kiminle oynadıgının farkına varması lazım..DAum'un hem kendini hem de futbolcularımızı bu maça iyi konsantre etmeli , gerekirse bu haftaki süper lig maçına yedekleri çıkarsın , İtalya'dan alacağımız puan gercekten cok öenmli şimdi..ÜStelik ŞL'nin ilk maçının olması da bizim için bir avantaj olabilir..Net hazır degilken Milan bundan faydalanabiliriz..

FB'nin kesinlikle bir defans zaafiyeti var bu yüzden orta sahayı kalabalık tutuması gerekiyor..Bunun için Nobre'den feraget edip , orta sahayı bir kişi ile daha tavkviye etmeli..FB orta sahası direnç gösterirese ki yeni oluşan 3 lümüz (Selçuk , MArco , Appiah) bu direnci gösterecek kapasitede , yanlarına biraz daha topla oynayabişlen (Kemal olabilir sakatlıktan tamamen kurtulduyusa) bir futbolcu daha lazım..

Alex topsuz alanda hareketsiz , ama topla çok süratli bir futbolcu , Milan bizi küçümserse maçı kzanabiliriz..
    Bİr de maçın ilk yarısının 0-0 bitmesinin de bizim için avantaj saglayacagını düşünüyorum..İlk yarıda onlar gol atarsa demorlize oluruz , biz gol atarsak çok erken skoru korumak için defansa çekiliriz..Bu durumda Milan'ın golü veya golleri bulması kaçınılmaz olur..Gecen sene ki Lyon maçında +90 da yediğimiz 2 golbu anlamda ders olmalı bize...

Ümit ÖZAT umarım o maça kadr toparlanır..Takımda benim için tek hayal kırıklığı Ümit..O korkak ürkek Avrupa maçlarındaki halinin yanına şimdi bir de bezmişilk eklenmez umarım..Rakibi karşılamak ile ona eşlik etmek arasındaki farkı Daum ona anlatmalı.

Bizim puan kaybında çok da üzülmeyeceğimiz çünkü en az puan beklentimizin Milan'dan oldugunu biliyoruz..

Bunlar işin teknik yönü

Ahmet ÇAKAR bu sene ŞL'nde FB'nin tur atlayacagını söylüyor , entersanddır ben de Milan'ı orada yeneceğimizi düşünüyorum..Tabi ki hissiayt ile gercekler birbirinden farklı şeyler , maç sahada oynanır ve orada biter..

FB'ye başarılar dilemekten başka , ve ekran karşıısında onlara destek vermek dışında elimizden birşey gelmez

• inşanlah hayırlısı olacak ve ban göre maç 2-2 veya 3-3 berabere biter ama çok zevkli ve heyecanlı geçecegine inanıyorum
  • İNŞALLAH FARK YER FENER.....
  • ahmet çakarı sevmem ama adam bazenöyle kehanetlerde bulunuyoki şaşırıp kalıyorum dilerim buda gerçek olur ve ordan 1 veya 3 puanla dönersek fener üst tura dara rahat geçer futbolcuların kendine güveni gelir dedigin gibi daşta ümit olmak üzere buna bide luci yi ekleyelim yeter..
  • 3-0 milan alır maçı...hatta golleri de;ŞEVA, KAKA ve GILARDINHO atar...
  • Bir galatasaraylı olarak Milan alır macı ama fenerbahce iyi futbol aynarsa alabilir yinede dileğim fener yensin söz konusu türkiyenin itibari.
  • Buraya yazıyorum inşallah fenerbahçe kazanacak. Alex günüdeyse kimse tutumaz onu geçen sene pek ayak uyduramadı ama bu sene ligide olduğu gibi ş.ligindede döktürecek. Anelkada ona ayak uydurdumu. Milanı hezimete uğratmak çok kolay. Umarım böyle güzel bir galibiyet alır fenerbahçede türkiyeyi sevince boğar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Buraya yazıyorum inşallah fenerbahçe kazanacak. Alex günüdeyse kimse tutumaz onu geçen sene pek ayak uyduramadı ama bu sene ligide olduğu gibi ş.ligindede döktürecek. Anelkada ona ayak uydurdumu. Milanı hezimete uğratmak çok kolay. Umarım böyle güzel bir galibiyet alır fenerbahçede türkiyeyi sevince boğar.

+1
  • fener temiz dört yer gelir.acı ama gerçek bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Gençkan

fener temiz dört yer gelir.acı ama gerçek bu.

Ama beş gol atarak inşallah
  • amma buyuttunuz bu takımı
    yenılmeyecek takım yoktur yeterki futbolcular inansın
    liverpool ne yaptı gördünüz
  • milan en az 2 tane atar maçın akıbetini de bizim atacağımız goller belirler diye tahmin ediyorum

Appiah ın tcrübeleri çok mühim bu maç için

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.