Şimdi Ara

130 Kg gelen birine nasıl bir bisiklet tavsiye edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun yıllar oldu bisiklete binmeyeli ve artık 145 kg dan 126 ya indim kilo yavaş yavaş gidiyor. Hafta sonları bisikletle gezelim dedik eş çocuk beraberce... Benim kiloma tavsiye edebileceğiniz bisiklet nedir...? Ayrıca kullanım alanımız genelde şehir içi olacak fakat yazlık da olunca stabilize yollar ve patikalar da dahil olur diye düşünüyorum...

• Sizin için dayanıklılık önemli zira bisiklet 130 kg yi taşır ama çukurlu yollarda zıplama durumu olunca o 130 kilo anlık olarak daha yüksek ağırlık varmış gibi kadro ve göbeklere etkir diye düşünüyorum o nedenle bakacağınız bisiklette kadro mümkün olduğunca kalın kesitli profillerden oluşmuş sağlam bir kadro ile orta seviye ve üzeri ön-arka göbek, çift katlı jant ile mümkün olduğunca darbeyi emebilecek geniş lastikler olmalı. Sonuçta 60-70 kg bir insan ortaboru üzerine yada arkaya 50-70 kg lik bir arkadaşını alıp gezdirmiyor mu gezdiriyor, bisiklette buna dayanıyor ama olmayan işler değil bir arazi gezisi gibi yerde karşınıza çıkacak bir engelden geçerken kadro kırılırsa yada yatak bozulursa hele hele sürat yada kötü bir eğim varsa oluşabilecek kazada siz zarar görebilirsiniz. Bir nesne ne kadar ağırsa aynı şartlarda daha hafif nesnelerden daha fazla güce maruz kalır. Hani örnek verirler 5. kattan bir karınca ile kediyi atsanız kedi ölür ama karınca sağ kalır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.