Şimdi Ara

13700K + RTX3090 için Anakart Tercihim Hangisi Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, anakart konusunda fikirlerinizi rica edeceğim.

Farklı bir sistemden yeni anakart ve işlemciye geçeceğim. Yani diğer parçalar halihazırda elimde mevcut.

İşlemci olarak tercihim Intel i7-13700K olacak, anakart konusunda karar veremedim. Z690, Z790 Rog strix vs gibi kartlara çıkmaya gerek var mı yoksa aşağıdakiler ihtiyacımı karşılar mı?

O.C vs yapmayacağım, Genel anlamda oyun ve render için kullanacağım.

Diğer parçalar;

Ekran Kartı: Zotac RTX 3090 Trinity OC

SSD: Samsung 2 TB 980 PRO

Soğutma: MSI MAG CoreLiquid 360R

Ram şuan elimde DDR4 32GB 3600Mhz. CL18 olarak var şuanlık değiştirmeyi düşünmüyorum.

Anakart seçeneklerim:

Asus ROG STRIX B660-A GAMING Wi-Fi D4 Intel LGA1700 DDR4 5700TL

Asus PRIME Z690-A Intel LGA1700 6000TL

MSI MPG Z690 EDGE Wi-Fi Intel LGA1700 DDR4 7600TL

MSI PRO Z690-A Wi-Fi Intel LGA1700 DDR4 5000TL

Alternatifler arasında 2600TL'ye kadar farklılıklar var, bu fiyat farkını vermeye değer mi? Yoksa en ucuz alternatifim işimi fazlasıyla görür mü?

Teşekkürler.

• Selamlar,

Bende 13700kf aldım, anakart olarak 14.11 de Vatandan aldığım MSI Z690 A PRO WIFI modeli var, almadan önce araştırdım bir hayli, ddr4 almışken en uygun f/p ürünün bu olduğunu düşünüyorum. Hatta bende satıyorum ( AM5 Geçmek istiyorum ).

Onun dışında Asus z690a çok güzel ddr5 anakart ama wifi-bt modülü yok onda da ( sizin için önemliyse tabi ) + extra ddr5 masrafı. D4 Tarafında çok pahalı ürünlere yatırım yapmayı çok doğru bulmuyorum ileride ddr5 e geçmek istediğiniz takdirde zarar boyutunuz artabilir.

• oemci32 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Wi-Fi ya da BT pek önemli değil benim için.DDR5 masrafı dediğiniz kısım RAM masrafı mı? Mevcut ramlerle idare edebilirim DDR4ler kullanmamda bildiğim kadarıyla bir engel olmuyordu sanırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pro Z690-A yada Prime Z690-A alınabilir. Sonuçta OC vs. yapmayacaksınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _gokhankurt kullanıcısına yanıt

Yazdıkların içinde en mantıklısı , ve serin çalışacak bi kart olan, 6000 tl lik asus z690 a.

oemci arkadaşın sattığı MSI da olur ama bi tık daha sıcak çalışabilir. Fakat bence hiç bi mahzuru olmaz.

• _gokhankurt kullanıcısına yanıt

Hocam, asus z690a güzel anakart ama ramleri ddr5 , sizin ramler ddr4 ise bu anakartta kullanamazsınız, ddr5 ram almalısınız. Ama ddr5 ramleriniz varsa da ddr4 destekli anakart almayın direkt Asus z690a yı alın.

• Evet.Benim aklımda Asus Z690A nın hem DDR4 hem DDR5 modeli var diye kalmıştı.Sadece DDR5 modeli var. O zaman ,elindeki DDR4 ramleri değiştirmeyeceksen,bu anakart, olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13700KF için anakart önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.