Şimdi Ara

14 Ay Çalışıp Tıp Kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben sağlık meslek lisesi son sınıf hemşirelik okuyan biriyim. Hemşireliği beğendim ve daha iyisi olan doktorluğu istiyorum.
    Mesleğin zorluklarını iyi yanlarını kavradım ve doktor olmaya karar verdim.

Bu sene YGS ye fazla çalışmadım 20 gün çalışmıştım FEN bilimlerini.

Netlerim şu şekilde:
    Türekçe: 17.5
    Sosyal: 17.75
    Mat: 7.5
    Fen: 19.25

Puanım YGS 2: 250 Sıralamam 246k

Bu bilgileri verdikten sonra taktik alma bölümüne geçelim.

Okullar kapanana kadar Akşamları 3 saatlik bir plan istiyorum. Bu 3 saatte okullar kapanana kadar hangi dersi ya da hangi dersin konularını bitirmeliyim.

Okullar bittikten sonra hangi aya kadar YGS yi bitirmeliyim.

Ne şekilde çalışmalıyım.

Kendi bilgi düzeyimden bahsedersem SBS den 410 alıp sağlığa gitmiş biriyim. Öğrenene kadar mücadele ederim pes etmem.

Neden bu yıl YGS çalışmadığıma gelirsek kasım ayına kadar KPSS çalıştım ve atanacak kadar bir puan aldığım için ygs yi umursamadım.

Aldığım puana göre atama durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haleluya1923 -- 29 Mart 2017; 17:16:23 >

• Ailenin maddi durumu iyiyse yani seni bir an önce okusa da para getirse anlamında psikolojik baskı yapmıyor iğnelemiyorsa ve mat geo fizik gibi derslere kafan yatkınsa 2 yıl Tıp kazanmak için uğraşmaya kesinlikle değer, 2 yılın gider ama hayatın kurtulur. Lakin ailen desteklemiyorsa birazcık zor, motivasyonunun kırılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGS ye başvur
  • en az iki seneye ihtiyacın var.arkadasın da dedigi gibi ailen destekliyorsa otur enine boyuna konuş bir senede çok çok zor bu durumda.bir de sanırım şartlardan dolayı gunluk 3 saat ayırabiliyorsun ama maalesef yetmez cok daha yukseltmen lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul bitene kadar 3 saat.
    Şattlarımız iyi fakat ben atanınca arada boşluk olacak kopukluk olacak adapte olamayacam sınava.

Siz bana program verin ben tabiri caizse .... çalışır yine yaparım.
    Bana iyi bir klavuz lazım sadece.
  • Değer

Hemşire ve doktor tanıdığım var

Hemşire hem çok çalışıyor hem ağır çalışıyor hem de az maaş alıyor, hem de hastanede riskleri daha fazla hasta yakınları vb

Doktor daha az çalışıyor maaşı yüksek

İstediği zaman özele geçebilir

Kendinize inanıyorsanız yapabilirsiniz çalışıp en düşük puanlı tıpı bile kazansanız mezun olunca doktor oluyorsunuz ve pratisyen kalmayın uzman olun

Rehber için yardım etmek isterdim fakat başlangıç hakkında hiçbir fikrim yok, kendimin bile düzeni yokken

Umarım başarırsınız ve bu konuyu uplarsınız

Beni haberdar et e eklemeyi unutmayın :)

Yolunuz açık olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5. Girişte Tıp Kazanmak
    3 yıl önce açıldı
    Üniversiteyi 3 yılda bitirmek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.