Şimdi Ara

14. TÜRKİYE GP - ISTANBUL PARK PİSTİ (21.08.2005) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
11.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

14. TÜRKİYE GP - ISTANBUL PARK PİSTİ (21.08.2005)

(En Son Oy Tarihi: 28.9.2005)
Giriş
  • bu yarış motoru zorlayan bir yarış olacak sürekli ya yuokuş çıkılacak yada inilecek bu değişken durum karşısında dayanıklılık önemli en iyi ve duruma uygun arac mclaren sonra renault burada eger mclarenler yarışı bitirirse en buyuk favori kimi o bitiremezse montoya yada alonso bu yarışta trulli yi ikinci yada üçüncü görmeyi bekliyorum buttonda olabilir podyumda ama bu mclarenin yarış bitirip bititrememesine bakar eger ikiside yarışı bitirirse podyumu renaultla birlikte paylaşırlar çokda güzel bi goruntu olur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: JoS

Shumi alir bu yarisi

Güldürme beni hocam ama schumi anca diğer takımlar çekilirse yani amerika gp de olduğu gibi çekilirse o zaman belki kazanır oda bir birleri ile kaza yapmazlarsa

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61
    Güldürme beni hocam ama schumi anca diğer takımlar çekilirse yani amerika gp de olduğu gibi çekilirse o zaman belki kazanır oda bir birleri ile kaza yapmazlarsa

Geçen yarışta ne olduğunu hatırlayın. Lastik problemi haricinde Raikkonen' in Schumacher' i mümkün değildi. Eğer lastik sorunu gerçekten çözülürse kazanma ihtimali var.

• raikkonen schumi erken pişte hgirecek diye zorlamadı ama girmediğini görünce nasıl yakaladı gözü ve beyni, olan herkes biliyor pist müsait olsa gececekti aynı şekilde arkadan gelen ralf olmasaydı üüçüncü anca olacaktı montoya ve ve alonso sorunsuz yarışabilseydi ilk dörtte yeri yopktu
    quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Geçen yarışta ne olduğunu hatırlayın. Lastik problemi haricinde Raikkonen' in Schumacher' i mümkün değildi. Eğer lastik sorunu gerçekten çözülürse kazanma ihtimali var.

• quote:

Orjinalden alıntı: WanHellsing

raikkonen schumi erken pişte hgirecek diye zorlamadı ama girmediğini görünce nasıl yakaladı gözü ve beyni, olan herkes biliyor pist müsait olsa gececekti aynı şekilde arkadan gelen ralf olmasaydı üüçüncü anca olacaktı montoya ve ve alonso sorunsuz yarışabilseydi ilk dörtte yeri yopktu

İlk pit stop öncesi geçecek kadar yakalayamamıştı. Hatırlayacağınız üzere 2. pit stop sonrası Schumacher' in yaşadığı sorun nedeniyle çok yaklaştı ve pit stratejisiyle geçti. Schumacher lastik problemi yaşamasaydı ve pist de geçişe müsait olsaydı geçebileceğini hiç sanmıyorum. Ama ne yazık ki bunu sonsuza dek bilemeyeceğiz.
  • yarış başladıgı zaman 2 pilotta 1.21 civarında turlar atıyordu...Bu yüzden Kimi Schumacher'i zorlayamadı zaten ilk pit stoplardan sonra SChumacher Kimi'nin 3 saniye önündeydi...Ancak pit stoplardan sonra Kimi aynı tur zamanlarını atmaya devam ederken , Schumi 1.21 'e hiç inemedi..İşte bundan sonra Kimi hızlandı gözükürken(ki aslında hızlanan Kimi değil yavaşlayan Schumi idi) Schumiyi zorlamaya başladı..

Ferrari'nin turlar ilerledikçe performans kaybetmesinin açıklaması ne olabilir bilmiyorum.Bizim ilk aklımıza gelen Bridgestone..Sorun Bridgestone'ssa aşılabilir yok başka bir sebepse bence F12004 Ferarri F1 araçları içerisinde en pasifi olarak yerini alacaktır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: JeremY
    Ferrari'nin turlar ilerledikçe performans kaybetmesinin açıklaması ne olabilir bilmiyorum.Bizim ilk aklımıza gelen Bridgestone..Sorun Bridgestone'ssa aşılabilir yok başka bir sebepse bence F12004 Ferarri F1 araçları içerisinde en pasifi olarak yerini alacaktır..

F2005 diyecektiniz sanırım.

Bu arada Raikkonen hayranları üzerime çullanmadan hemencecik belirteyim: Raikkonen çok iyi bir pilot ve Belçika 2004' te Eau Rouge' da Schumacher' i geçişini unutmadık. Tekrar da Schumacher' i geçebilir. Ancak benim tepki verdiğim nokta Schumacher' i geçmenin çok kolay bir işmiş gibi lanse edilmesiydi.

İnşallah Türkiye' de muhteşem ve heyecanlı bir yarış izleriz. Bol geçişli güzel görüntüler eşliğinde izleriz yarışı. İnşallah zirveye Ferrari de ortak olur ki yarış 3 takımın çekişmesiyle geçer. Kim bilir belki beyaz podyum fonunun önünde zirvede duran kırmızılı birisi ile kırmızı - beyaz bir görüntü oluşturur.

Tek diyebileceğim hak eden kazansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 4 Ağustos 2005, 12:49:23 >

• Şu bir gerçek ki mclaren Mercedes'ler Butün arabalardan daha hızlı.Bu gerçeği Diğer markalarda kabul etmekte.Yalnız Mclarenlerınde bir sorunu var oda mekanik arıza.eğer böyle birşey başlarına gelmezse istanbul' da Kürsüde 2 maclaren pilotu görmemiz hiçde süpriz olmaz diye düşünüyorum.
    Bir de Renoların yarışa 5.sıradan geride başladıklarında ön sıraları pek zorlayamadıklarını tesbit ettim.aynı olay Mclarenler için tam tersi 20.sırada bile başlasalar ilk 3 te bitirme ihtimalları bir hayli yüksek.
  • Neden MINARDI yok REDBULL yok??
  • Yaw ferrariciler siz şimdi ciddi ciddi schuminin raikkonen le aynı hızda gidebileleceğine inanıyormusunuz. Kimi schuminin arkasında olduğu sürece schumi sadece kimi raikkonenini yavaşlattı başka hiçbir işe yaramadı yani yukarıdaki arkadaşında dediği gibi pist geçişe müsait olsaydı schumi yi kimi rahat geçerdi zaten mclaren ferrariye öyle bir oyun oynadıki ferrari feleğini şaşırdı 2. pistoplarada kimi az yakıt aldı schumi ise daha fazla aldı niyetleri ise kimi yi araksında tutup geç pite girecek kimi daha önce girecek ve ne olacak geçişin müsait olmadığı pistte 1. olacak ama mclaren ne yaptı az yakıt aldı pitten çıktıktan sonra ardı ardına hızlı turlar attı schumi ise aldığı fazla yakıt yüzünden hem yavaş kaldı hemde lasitkelirinin fazla aşınmasına neden oldu ve kimi ise 3. pistopunu yaptığı zaman schumnin önünde döndü şayet kimi birz daha zorlasa yani aracının sorun çıkarmıyacağını bilse schumi ye tur bindirecekti.

Bu arada kimi raikkoneninyaptğı açıklamayı okudum dediği şu takımdan memnunum dayanıklık sorunu da çözüldükten sonra bizim için işler çok güzel olacak diyor bu takımı seviyorum 2006 ya kadar sözleşmem var diyor ve bazı teklifler var ama burda yarış kazanıyorsam başka bir takıma gitmem gerektirecek bir durum söz konusu olmaz demiş. Yani mclaren takımına mesaj gönderiyor siz araçtaki dayanıklılık sorununu çözün ben sizin her zaman pilotunuz olurum. Bundan sonraki yarışlarda mclaren lar double yaparsa kimi raikkonen şampiyonluğun en büyük favorisi olur ve schumi kendine gelirse yani alanso yu arkasında tutarsa süper olur şöyle bir 4 yarış alanso podyumdan uzak kalırsa süper olur.

• quote:

Yaw ferrariciler siz şimdi ciddi ciddi schuminin raikkonen le aynı hızda gidebileleceğine inanıyormusunuz. Kimi schuminin arkasında olduğu sürece schumi sadece kimi raikkonenini yavaşlattı başka hiçbir işe yaramadı yani yukarıdaki arkadaşında dediği gibi pist geçişe müsait olsaydı schumi yi kimi rahat geçerdi zaten mclaren ferrariye öyle bir oyun oynadıki ferrari feleğini şaşırdı 2. pistoplarada kimi az yakıt aldı schumi ise daha fazla aldı niyetleri ise kimi yi araksında tutup geç pite girecek kimi daha önce girecek ve ne olacak geçişin müsait olmadığı pistte 1. olacak ama mclaren ne yaptı az yakıt aldı pitten çıktıktan sonra ardı ardına hızlı turlar attı schumi ise aldığı fazla yakıt yüzünden hem yavaş kaldı hemde lasitkelirinin fazla aşınmasına neden oldu ve kimi ise 3. pistopunu yaptığı zaman schumnin önünde döndü şayet kimi birz daha zorlasa yani aracının sorun çıkarmıyacağını bilse schumi ye tur bindirecekti.

Uzun bir süre daha hızlıydı. Ayrıca pist geçişe imkan verseydi bile zor geçerdi derken Schumacher' in zor geçilen bir pilot olduğunu ima etmeye çalıştım. Ama dikkat edin. Yukarıda Schumacher problem yaşamasaydı dedim. Bu arada abartmayın isterseniz. Schumacher' e tur bindirmesi için en az 35 tura daha ihtiyacı vardı. Aradaki fark yarış bittiğinde 35 saniye kadardı. Her turda da 1 - 1,5 saniye kadar daha hızlıydı. Neyse konu fazla sapsın istemiyorum.

• hayret yani, şuminin yarışı kazanacağı oyunu kimler veriyor acaba
    şuminin kazanması ancak bir mucize olursa olur
  • 82 tane yarış kaznmış adamın 82 tane mucizeye ihtiyacı olmadıgına göre burada da herhangi bir mucizeye ihtiyacı yok..

Pilotların ilk defa koşacagı bir pist..Böyle pistlerde daha önce kim kazanmış..hepsi mi mucize:)
  • gp2'yi takip edeniniz varmı? orada f1'deki gibi saçmasapan lastik kuralları uygulanıyormu?
  • Hocam schumi artık yıllanmış bir pilot tecrübesi çok olabilir bunu kimse inkar edemez yani schumiyi gemek zor diyorsun o da doğrudur ama imkansız değildir. Raikkonen geçeceğini bildiği için zorlamadı. Bu pistte raikkonenin montayayı bir geçişi vardıki o sezonun en iyi geçişi olmuştu.

Birde bu formula-1 de en iyi geçişler videosu arşivi bilen varmı özelliklek belçika gp deki hakkinenin schumiyi geçtiği an o video linki olan varsa buraya yazarsa yada pm gönderirse çok makbule geçer.
  • sloganımız, kimse üzülmesin uzun süre bizim için geçerliydi ama şimdiki konjöktür ŞUDUR;

McLaren ROCKS , Ferrari SUCKS...

yarışta bu pankartla birisini görürseniz bilin ki benim
  • istanbula takımlar gelmeye başlamış, ilk toyota takımından bir kaç tır gelmiş, bu bile heyecan verici. ayrıca Dc nin de bir tırı gelmiş.

14. TÜRKİYE GP - ISTANBUL PARK PİSTİ (21.08.2005)
  • İstanbulda olmak vardi simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoS -- 6 Ağustos 2005, 2:03:56 >
  • Evet milletbu yarışın yaplıacğı hafta çadır alacaksın gidip orda kap kuracaksın yada basın kartın olcak takımların neler yaptığını inceliyeceksin ve pilotlardan imza alacaksın. Süper olurdu. Yaw yarışa gidemiyorum allah kahretmesin yani aslında gidebilirimde anca açık alana bende burayı istemiyorum. İnşallah bir sene daha yaşarsam gold1 türbününden bilet alıcam bir daki seneye.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.