Şimdi Ara

144 Hz. Monitör İçin Kablo mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vaktiniz yoksa italik yeri okumadan "SORUNUM:" kısmına geçin!!

Herşey 144 hz ve G-Sync özellikli bir monitöre kablo bulmak ne kadar zor olabilir diye başladı.. Monitör geldikten sonra evdeki HDMI kablolarını birbir denedim. hiç birisi 60 hz'in üstüne çıkmadığı gibi G-Sync'i de açmadı. geçtim ondan, internette biraz araştırma yaptım. Genel görüş Displayport kullanın. Tamam dedim monitörle gelen DISPLAYPORT kablosunu kullanırım, fakat uçları normal giriş, benim laptopta da var mini displayport girişi, ne varki bunda dedim Mini Displayport - Displayport bi dönüştürücü alırım olmadı kablosunu alırım hallolur... internette araştırma yaptım.. genelde markasız yada uyduruk ürünler.. Gider elektro marketlerden adam gibi bişey alırım dedim.. ha ha ha... alırsın tabi bulursan.. Media Markt, Vatan, Teknosa Hepsi çöp, adamlar hala skart kablo, VGA kablo satıyor, dönüştürücüleri al desem aynı internette gördüğüm markasız ürünler.. Tüm standlar Displayport'dan HDMI'ya_VGA'ya_Skart'a vs dolu ama bir tane Mini Displayport - Displayport olmaz mı arkadaş dandik olaydı bari onu alayım dedim. yok arkadaş yok yok.. meşhur Apple center'a gittim.. Konuya acaip hakim bir arkadaş "Displayport girişleri çok eski bulamazsınız" demez mi! sadece güldüm :)) siz anladınız onu... Adamlar Herşeyi Thunderbolt'a bağlamışlar onu da dönüştüre dönüştüre VGA'ya, DVI'a Skart'a HDMI'ya dönüştürebilmişler.. tabi bu olaya daha fazla güldüm... Hepsi son teknoloji yani.. Döndüm tekrar internete, ara ara 3-4 haftadan önce gelmiyo... ertesi gün meşhur Mecidiyeköyün büyülü bilgisayar laptop tamircilerinin metruk binalar arasındaki teknoloji fışkıran tükkanlarına... Araya karbon koy çoğalt.. 20 tane yere girdim hepsi birbirinin aynı ürünler HDMI, HDMI, HDMI, VGA, SKART, TEKRAR HDMI, SKART, VGA.. sıktı dimi.. beni de o kadar sıktı Siz okumaktan ben de gezmekten sıkıldım.. en son bir tanesi MINI DISPLAYPORT - DISPLAYPORT dönüştürücüyü çıkarmasın mı.. büyülendim resmen 200 tl dese alacam.. ve markasız tabi 25 TL dedi aldım hemen.. mutlu mesut geldim eve.. o da ne.. laptop'un şarj girişiyle mini display girişi dip dibe... ikisi aynı anda maalesef takılamıyor.. şarj kablosunu çıkarıp taktım monitöre bağladım evet 144 hz alıyorum G_Sync de aktif olmuş.. süper.. ama oyuna giremezsin tabi ki.. şarj kablosu takmadan 15 dakika oynayabilenin bataryasına sağlık... Bu arada yeni nesil HDMI kablosu da aldım.. o da maalesef 60hz'in üstüne çıkamıyor.. Dedim bu laptop da birde THUNDERBOLT 3 girişi var arkadaş ordan alırız görüntümüzü.. Tekrar gittim Teknosa, mediamarkt derken sonun da tozlanmış son teknoloji VGA-SKART kablolarının arasında thunderbolt - Displayport dönüştürücüsü buldum 139 TL'ye aldım.. Bu sefer halloldu galiba dedim.. ve fakat yine hüsran... Thunderbolt'dan bağlanınca monitöre, evet 144 hz, evet 2K görüntü var.. ama G_SYNC yok... sebep!! Thunderbolt çıkışı board'dan olduğu için laptop'ın onboard Intel ekran kartını görüyor.. :)))) anlaşılan G-SYNC için harici Ekran kartına direk bağlanmak gerekli..
    ÖZET:
    Koca İstanbul'da MİNİ DISPLAYPORT - DISPLAYPORT kablosu dönüştürücüsü satan yer yok..açıkcası işini ciddiye alan Elektronik ürün satan yer yok.. Teknosa, Media markt, Vatan vs. Teknoloji satıyoruz demesin! çaydanlık, ütü, mikro dalga fırın satsın.. adlarını da değiştirip Elektrik Market yapsın..

SORUNUM: 2K çözünürlüklü 144hz, G-SYNC özellikli (Dell S2716DG) Monitörü, (MSI GS63 - GTX 1070) Laptop'a thunderbolt çıkışı üzerinden bağlamak istiyorum.. bunun için THUNDERBOLT-DISPLAYPORT dönüştürücü ile görüntüyü monitörün Displayport çıkışına aktarıyorum.. Bu şekilde bağlayınca direkt olarak laptop'ın onboard Intel Ekran kartını görüyor.. 2K 144 Hz. oluyor ama monitörün G-SYNC özelliği aktif olmuyor.. Harici Ekran kartını direk gösterebilecek bir yöntem bilen var mıdır..

• Merhabalar "Diffussional" telefonum kayıtlı olmadığı için PM'den yazamıyorum sorry;
    Bahsettiğiniz Dark kablolar 144 hz'i destekliyor olması lazım yorumlarda öyle yazıyor. Başka marka kablo bulamadım ben de .. ama minidisplayport-displayport dönüştürücü buldum.. Mecidiyeköy'deki laptopçılarda sadece Özbil diye bir yerden..Markasız bi ürün 25 TL'ye satıyorlar. Eğer markalı isterseniz maalesef hiç bir yerde yok.. dparca.com sitesine bakın muhtelemen hala siteye ürünü eklememişlerdir ama telefonla istekte bulunun. Yurtdışından getirtiyorlar DELL marka 27$ + KDV'ye satıyorlar 3-4 hafta da elinize geçer diyorlar. Ben ısmarladım bekliyorum hala..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazınızı sabırla ve keyifle okudum :) Hemen hergün karşılaştığım şu dönüştürücü problemleri yok muu.. G-Sync ve FreeSync kullanabilmek için DisplayPort kablosu şart..

Mini displayport kablosunun etrafı geniş değil, küçük oluyor genelde. Senin bulduğun mu geniş acaba.. Cihaza da baktım, mini girişi ile power girişinin yerleri yanyana ama ikisinin aynı anda takılamaması neredeyse mümkn değil gibi..

Bizleri fotoğrafla da bilgilendirir misin, merak ettim..

Çözmem lazım bu durumu :)

• 144 Hz. Monitör İçin Kablo mu ? :)) zorlayınca ucu ucuna oluyor ama bu da beni rahatsız ediyor.. Çok araştırdım maalesef dediğiniz gibi displayport dışında g-sync açabilen yok sanırım.. Thunderbolt çıkışı için ise şimdilik erken sanırım. Ekran kartları doğrudan destekleyene kadar yapacak bişey yok..
    144 Hz. Monitör İçin Kablo mu ? bunu ısmarladım.. çözüm bu gibi... gayet şık 27$ +KDV :))

• Dönüştürücü olmadan bu işinize yarayacaktır

https://urun.n11.com/kablolar/paugge-v12-vesa-sertifikali-4k-60hz-mini-displayport-kablo-P209664909

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    60 hz monitör ile 100 fps almak?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.