Şimdi Ara

144 hz monitöre 60hz laptop bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
21.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ekran kullanmak istiyorum arkadaşlar bu durumda laptopta bir zorlanma olur mu monitörü besleyeceği için , ayrıca monitörden 144hz alabilir miyim (laptopta mini display port oluyor genelde)

• Yapay Zekanın Yanıtı

60 Hz Dizüstü Bilgisayara 144 Hz Monitör Bağlama

Bir dizüstü bilgisayarın yenileme hızını artırmanın yollarından biri, harici bir monitör bağlamaktır. Ancak farklı yenileme hızlarına sahip cihazları bağlamanın bazı nüansları vardır. Bu metinde, 60 Hz dizüstü bilgisayara 144 Hz monitör bağlamanın mümkün olup olmadığına ve bununla ilgili bilgilere değineceğiz.

Bağlantı Uyumluluğu

60 Hz dizüstü bilgisayarınıza 144 Hz monitör bağlanabilir. Çoğu modern dizüstü bilgisayar, HDMI veya DisplayPort gibi 144 Hz yenileme hızlarını destekleyen bağlantı noktalarına sahiptir. Bununla birlikte, bağlantı noktalarınızın özelliklerini kontrol etmeniz önerilir.

Yenileme Hızı Sınırlamaları

Dizüstü bilgisayarınızın ekran kartı, monitörün destekleyeceği maksimum yenileme hızını sınırlar. 60 Hz ekran kartına sahip bir dizüstü bilgisayara 144 Hz monitör bağlarsanız, monitör yalnızca 60 Hz'de çalışabilir.

Avantajlar ve Dezavantajlar

60 Hz dizüstü bilgisayara 144 Hz monitör bağlamanın bazı avantajları ve dezavantajları vardır:

Avantajlar:

• Daha akıcı oyun deneyimi: 144 Hz monitörler, daha yüksek yenileme hızları sayesinde daha akıcı ve duyarlı bir oyun deneyimi sunar.
    • Daha keyifli görüntüleme: Yüksek yenileme hızları, video izlerken veya web'de gezinirken bile daha keyifli bir görüntüleme deneyimi sağlar.

Dezavantajlar:

• Pil ömrü üzerinde etki: Yüksek yenileme hızları, dizüstü bilgisayarınızın pil ömrünü azaltabilir.
    • Ek maliyet: 144 Hz monitörler, 60 Hz monitörlerden daha pahalıdır.

Önemli Notlar

• 144 Hz monitörünüzün dizüstü bilgisayarınızın ekran kartı tarafından desteklenen bir bağlantı noktası kullandığından emin olun.
    • Dizüstü bilgisayarınızın grafik sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
    • Bazı durumlarda, monitörün yenileme hızını dizüstü bilgisayarınızın ayarlarından manuel olarak ayarlamanız gerekebilir.

Sonuç olarak, 60 Hz dizüstü bilgisayarınıza 144 Hz monitör bağlayabilirsiniz, ancak monitörün yenileme hızı dizüstü bilgisayarınızın ekran kartı tarafından sınırlandırılacaktır. Daha akıcı bir oyun ve görüntüleme deneyimi istiyorsanız, 144 Hz monitör bağlamak faydalı olabilir, ancak potansiyel pil ömrü azalması ve ek maliyet gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkiside 60 hz çalışır diye biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

İkiside 60 hz çalışır diye biliyorum
    öyleyse 144hz mönitörün hiçbir özelliği kalmaz hocam ya
  • Dp varsa 144 çalışır diye biliyorum ben de 😅

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monitörden 144 alırsın ama donanımın yetecek mi alman için? Örnek pubg de 70 fps alıyorsan 70 hz kullanmış olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Monitörden 144 alırsın ama donanımın yetecek mi alman için? Örnek pubg de 70 fps alıyorsan 70 hz kullanmış olursun.
    www.monsternotebook.com.tr
    Abra A5 V15.2 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V15-2.html
    şu seviyede bir laptop almayı düşünüyorum hocam belki 1 model düşüğüde olabilir , oyun dışında 144hz 60hz farkını hissedebilir miyim peki , yoksa sadece oyunlarda mı bu farkı hissederim , filmlerde videolarda normal gündelik işleri yaparken hissediliyor mu fark acaba ?

• DP kablo varsa yada hdmi son sürümü de olabilir onadan emin değilim ama çalışması lazım. Laptop monitörü aradan çıkartıyosun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör HZ sorunu.
    8 yıl önce açıldı
    240 Hz Monitör önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 144hz alirsin. Fakat piyasada satilan mini dp kablo lar çok kötü. Ben kullandim 1070 laptop um vardi. 2k 144 hz kullaniyordum tavsiyem laptop lazim degil ise masaüstü Alin Yada 1660ti laptop 1650 malesef yeterli degil. 144 hz chrome de dahi akici lik belli oluyor tabi herkesin gözü ayni degil bazilari fark yok diyor bana göre 240 hz 144 hz arasinda fark daglar kadar 70 fps ile 100 fps arasi da fark çok. Yani farki heryer de anlar sin dostum. Yazmak ile pek olmuyor kullanmak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

DP kablo varsa yada hdmi son sürümü de olabilir onadan emin değilim ama çalışması lazım. Laptop monitörü aradan çıkartıyosun.
    laptopta dp girişi olması lazım o şekilde 144hz alabilir ve malesef hdmi henüz 144hz desteklemiyor.
  • HDMI 2.0 ve 2.0b versiyonları 2k çözünürlükte 144hz,Full HD 240hz destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ethnicity

HDMI 2.0 ve 2.0b versiyonları 2k çözünürlükte 144hz,Full HD 240hz destekliyor.
    Aynen destekliyormuş ben eskide kalmışım
  • quote:

İkiside 60 hz çalışır diye biliyorum
    Yanlış biliyorsun hocam isterse 3 farklı ekran olsun, laptop 60 hz, 1. panel 75hz, 2. panel 144hz. Hepsi kendi tazeleme hızında çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

144hz alirsin. Fakat piyasada satilan mini dp kablo lar çok kötü. Ben kullandim 1070 laptop um vardi. 2k 144 hz kullaniyordum tavsiyem laptop lazim degil ise masaüstü Alin Yada 1660ti laptop 1650 malesef yeterli degil. 144 hz chrome de dahi akici lik belli oluyor tabi herkesin gözü ayni degil bazilari fark yok diyor bana göre 240 hz 144 hz arasinda fark daglar kadar 70 fps ile 100 fps arasi da fark çok. Yani farki heryer de anlar sin dostum. Yazmak ile pek olmuyor kullanmak gerek
    Evet o mini dp kablosu TR sınırları içinde harbi sıkıntı. Benim arkadaşta vardı 1070 laptop amazondan getirtmişti güzel bi meblaya yarım metre kablo O da asus 180hz panelde kullanıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Yanlış biliyorsun hocam isterse 3 farklı ekran olsun, laptop 60 hz, 1. panel 75hz, 2. panel 144hz. Hepsi kendi tazeleme hızında çalışır.

Alıntıları Göster
    Doğrudur, yalnız böyle kullanım pek sağlıklı olmaz kullanıcı için

• quote:

Doğrudur, yalnız böyle kullanım pek sağlıklı olmaz kullanıcı için

Alıntıları Göster
    nedenki hocam ben laptopun ekranı ikinci ekran monitörüde 1. ekran olarak beraber kullanmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

nedenki hocam ben laptopun ekranı ikinci ekran monitörüde 1. ekran olarak beraber kullanmak istiyorum

Alıntıları Göster
    144 den 60a geçiş bilemiyorum hoş olmazdı

• eski konu arkadaşlar da sorayım net bir cevap için. kesinlikle hdmi 2.0b ile laptoptan monitöre 144hz aktarabiliyor muyuz? ekran kartı da 1660ti.

teşekkürler şimdiden.

yani mini dp den monitörün dp si mi daha mantıklı yoksa yoksa hdmi 2.0b mi daha mantıklı yoksa ikisi aynı şey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedGhost -- 6 Kasım 2019; 23:41:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedGhost

eski konu arkadaşlar da sorayım net bir cevap için. kesinlikle hdmi 2.0b ile laptoptan monitöre 144hz aktarabiliyor muyuz? ekran kartı da 1660ti.

teşekkürler şimdiden.

yani mini dp den monitörün dp si mi daha mantıklı yoksa yoksa hdmi 2.0b mi daha mantıklı yoksa ikisi aynı şey mi?
    hocam hdmi ile 144 hz alıyorum ben laptopta 1660ti ekran kartı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

hocam hdmi ile 144 hz alıyorum ben laptopta 1660ti ekran kartı var

Alıntıları Göster
    hdmi 2.0 ama değil mi :)
  • Bir konuya bu kadar yanlış bilgi yazıldığını bayadır görmedim . Herkes atıp tutmak zorunda değil .
    DP ile veya Yüksel versiyon hdmı ile sıkıntı olmadan 144hz alırsın . Biraz performans kaybı olur . Ekranları genişlet dersen çift ekran olarak kullanırsın . 144 hz ile 60 hz deki monitörle aynı anda oyun oynamayacağına göre bir fark ve sıkıntı yaşamazsın . Ben de böyle kullanıyorum . Tek farkı bendeki masaüstü PC .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.