Şimdi Ara

1453-1550 arası dünyasının en güçlü ülkesi Osmanlı mıydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samimi bir şekilde soruyorum. Cevabını gerçekten bulamadığım için soruyorum. Osmanlı değilse hangi devlet güçlüydü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• On binlerce yıldır dünyada savaşsız dönem yoktur.
    İmparatorluklar kurulmuş ve yıkılmıştır.

1453-1550 arası dünyasının en güçlü ülkesi Osmanlı olsa ne yazar . Olmasa ne yazar.
    İmparatorluklar kurulur ve yıkılır. Bu gün dünya hakimi Dolar ve ABD yarın oda kesinlikle yıkılacaktır.

Yaşam ölümsüz değildir. Yaşam varsa ölümde vardır.
  • Bence o dönemde en güçlü devlet iç karışıklıklar olsa bile İngiltere idi. Halen güçlüler ancak nbc silahları bu gücü kırdı denebilir. İlginç bi ironi aslında. Kendi hakimiyetlerini önü alınamaz hırsları ile yok ettiler.

Bu devlet bilinen hiç bir savaşta toprak kaybına uğramamış aksine Amerika avustralya gibi iki devasa kıtaya da hakim olmayı başarmış ve bilinen manada kıyamete kadar da hakim kalacak şekilde düzen kurmuştur.

Bu 3 mevkinin de aynı zamanda ada olması da ilginçtir. Yani ingilizlerin denizci bir millet olduğu görülecektir. Bu durum onları üstün kılmış olabilir.

• Toplam zamana bakılınca İngiltere gözüküyor. O dönemde de güçlüler. Teknik olarak hiç bir savaşta da onları yenememişiz. Gerçi sömürge askerleri ile savaşmışız vaktinde ancak durum buna benziyor.

• Dönem itibari ile dediğiniz doğrudur. Sonuçta soruya net cevap sizinkisi.

Ben tarihi bilmem. Ancak anladığım şey ingilizlerin bir şekilde çok daha mantıklı davrandıkları ve denizci kabilinden yaratılış ları ile daha uzak ufuklarda galip oldukları.

• Peki ingilizler neden 1600lere kadar saydığınız coğrafi üstünlüklerini, bilime önem veren tutumlarını, sömürme aşklarını kullanarak egemen olamamışlardır. 1000li yılların İngilteresi de aynı İngiltere değil midir?

• Keramet ragnarın kardeşinde mi yani?

• Tam olarak verdiğiniz tarihlerde en güçlü İspanyol'lar gözükmektedir, ama başka bir arkadaşın daha yazdığı gibi zenginliklerini bilim, kültür ve ilerlemeye yatırmadıkları için güçlerini koruyamadılar ve çok çok fazla savaş kaybettiler. O yıllarda denizcilik ve denizlerdeki askeri güç çok önemli idi, bunlar da İspanya, Hollanda, İngiltere ve Fransa'dır (16. yüzyıl için konuşuyorum).

Bahsettiğiniz döneme "Age of Exploration" deniliyor ve o dönem'in de en güçlüsü İspanya'dır. O dönemde elde ettikleri altın miktarı inanılmazdır.

Bu arada herkesin yazdığı ülkelerin yanında çok çok önemli bir ülkeyi kimse yazmamış: Habsburg İmparatorluğu !!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Haklısınız, ama inglizce araştırma yaptığınızda Habsburg Empire der (Habsburg İmparatorluğu), Almanca araştırdığınızda Habsburg Hanedanı der, farklı bir kaynakta ise Habsburg Ailesi diye geçiyor, birçok kaynak farklı tanımlıyor, geçenlerde ingilizce olarak Habsburg'un hem büyüklüğü hem işleyişinin birçok imparatorluktan daha iyi ve etkili olduğunu okudum... ayrıca haritada'daki etki alanını incelediğimde çok şaşırmıştım, gerçekten büyük bir alanı kontrol etmişler... tabi ben tarihçi değilim, eğitimini de almadım, bilgiler genel kültür'den ibaret, yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim:)

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    kardeşim tarihte İngiliz ordularıyla türk orduları hiç savaşmadılar ki onlara yenilelim.toplam tarihe bakarsak bulunduğu döneme göre kıyaslarsak dünyanın en güçlü ordusu Moğol ordusuydu.hatta dünyanın gelmiş geçmiş en çok savaş kazanan ve en çok insan öldüren ordusuda Moğol ordusuydu.adamlar avrupaya dayandıklarında vebalı cesetleri şehirlere mancınıkla atarak vebayı avrupaya yaymış ve Avrupa nüfusunun 3/2 sini yok etmiştir.cengiz hanın hükmünde kazanamadıkları savaş neredeyse hiç yoktur.yüzölçümüne ve kazandıkları savaşlara göre kıyaslarsak Moğol imparatorluğu İngiltere krallığını her türlü geçer.
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    birader altın fazlalığıyla güçlü olunuyorsa o zaman mansa musanın imparatorluğunun en güçlü devlet olması gerekir.osmanlı Bizans mısır Macaristan gibi o dönemin en güçlü devletlerini cenk etmiş ve 3 kıtayada hakim olmuştur.avrupanın en güçlü devleti olan roma cermen imparatorluğunu işgal etmiş ve sayısız Avusturya ordularını yenip onlarca kale ve şehir fethetmiştir.toprak büyüklüğüne ve askeri güce bakarsak en güçlü devlet ispanya değil Osmanlıydı.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı kaydedin
    İlk kez dediği anlaşılıyor.
    Üstelik de mantıklı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güçten kastınız orduysa, evet ordusu baya güçlüydü. Kısa bir süreliğine de olsa öyle.

• Bu dönemde Timurlular, Çin, Osmanlı, Rusya adlı dört ülke bana göre başa baştı.
  • Güçten kasıt her çeşit coğrafyada başarılı bir şekilde savaşıp toprak kazanmak ve gücünü dünyaya kabul ettirmek olduğunu düşünüyorsak eğer, nasıl ki bunu iskenderin makedon falanks ordusu, cengizin moğol atlı süvari ordusu başarmışsa bahsi geçen o dönemde de osmanlı ordusu çöl vb değişik coğrafi koşullarda giriştiği savaşlarda başarılı olmuştur. Buda döneminin en güçlü ordusu olmasını sağlar. Dolayısıyla en güçlü devleti midir dersek evet en güçlü devletidir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.