Şimdi Ara

147 alınır mı???? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alfama bindiğim zaman direksiyondan bir makas alıp naber diyebiliyorsam ve iidir baba senden naber cevabını verdiğini içten duyabiliryorsam ben arabama aşığım demektir ve bu aşkı çok sevdiğim mercedese bile değişmem...

varsın 0 km merso vereceklerine 2003 model gta versinler razıyım

diyorum ya en azından konuşabiliyorum.

onun beni taşımaktan fazlasını içinde bulundurduğunu biliyorum.

bir yere gittiğim zaman way be alfa sözcüklerini insanların ağzından dökmesini seviyorum. yolda giderken teybi son ses açmak yerine motorun o inanılmaz hatta pavorottiden bile güzel olan sesini dinlemeyi seviyorum. bana sordklarında iki aşkım var biri bu biri de alfa demeyi seviyorum.

arabamı kendi ellerimle yıkarken insanların bana deli gözüyle bakmasını seviyorum(sanki bi sevgiliye dokunur gibi nazkçe incitmeden yıkamaktan bahsediyorum ve insanlar focuslarını meganlarını fırçayla yıkata dursunlar ben onu incitmeden yıkamaktan bahsediyorum)

kısaca alfa bir araba değil alfa bir kültür bir yaşam tarzı sahibinin eksik kalan yönlerini tek başına tamamlayabilen yegane dost derdinizi anlatabileceğiniz bir dert ortağı bir sırdaş bir arkadaş bir akraba...

soruyorum size hiç aklınıza başka arabayla bunları yapmak geliyor mu?

daha bu kadar efsane bir marka var mı?

yokkk......

saygılar...

edit: imla hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForteVeloce -- 12 Ağustos 2007; 17:56:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mromer911

quote:

Orjinalden alıntı: 147BLACK

Al işte çelişkiye bak.
    Alfa'yı neden binenler savunuyormuş.
    Tabiki binen adam savunacak Alfa'nın olayını o yaşıyorda o yüzden.
    Diğerleri binmeden bunu anlayamaz.
    Aslında binmek veya 1-2 defaya mahsus kullanmakta yanlış terimler.
    Alfa'yı yaşamak ve benimsemek işin özüdür. Alfisti kavramı içi boş bir pazarlama kavramı değildir. Kendiliğinden çıkmış bir kltürel birikim ve mirastır.

Bunu yapamayan kişiden zaten kalkıpta Honda, Toyota mantığı dışında yorum yapmasını bekleyemezsin.
    Honda Toyota mantığıyla bozulmaz, sağlam, ikinci eli değer kaybetmez yorumları insanın sosyal ihtiyaçlarından önce fiziksel ihtiyaçlarını
    giderme güdülerinden gelen yorumlar.
    Alfa'nın olayını yaşamak ise insanın fiziksel ihtiyaçtan öte SOSYAL BİR VARLIK OLABİLME durumu ile ilgili.
    Ama anlayana tabbi...

Yukarıda demiştim ya. Alfa Romeo herkesi mutlu edebiliyor.
    Binmeyenler almayanlar yanlış seçim yapmadık ammannnn şeklinde mutlu olabiliyor alan ve kullananlarda ammannn ne iyi bir seçim yaptık
    şeklinde mutlu olabiliyor.
    Çevrede insanları bu kadar mutlu edebilen 2. bir marka daha yok.

Neyse daha 22 yaşında birisiyle muhattap olduğumuzu untup cevap yazanda hata.

• quote:

quote:

quote:

Al işte çelişkiye bak.
    Alfa'yı yaşamak ve benimsemek işin özüdür. Alfisti kavramı içi boş bir pazarlama kavramı değildir. Kendiliğinden çıkmış bir kltürel birikim ve mirastır.

Bunu yapamayan kişiden zaten kalkıpta Honda, Toyota mantığı dışında yorum yapmasını bekleyemezsin.
    Honda Toyota mantığıyla bozulmaz, sağlam, ikinci eli değer kaybetmez yorumları insanın sosyal ihtiyaçlarından önce fiziksel ihtiyaçlarını
    Alfa'nın olayını yaşamak ise insanın fiziksel ihtiyaçtan öte SOSYAL BİR VARLIK OLABİLME durumu ile ilgili.
    Ama anlayana tabbi...

Binmeyenler almayanlar yanlış seçim yapmadık ammannnn şeklinde mutlu olabiliyor alan ve kullananlarda ammannn ne iyi bir seçim yaptık

yapma 147 black...

bende 22 yaşındayım

• Onur sen Alfa bilgeliğine erken ulaşmış birisi olarak o tanımlamanın dışında hisset kendini...boşver.
    Alfa kardeşliği
  • şimdi akıl yaşta değil baştadır şeklinde muhabbetlere sokma beni.. eğer sen 22 yaşındayken kendini adamdan saymıyorduysan şu anki yaşındada ne kadar büyümüş olabilirsinki adamdan sayılasın?? bi 60 falan varsın galiba ( bu senin zihniyetine göre tabi ben herkesi adam hesabına alarak konuşurum ) ne kadar boş konuştuğunu anlayasın diye söylüyorum 18 yaşında biri askere gidip 19 undan sonra evlense 22 sinde 2 tane çocuğu olabilir.. artık adamdan sayıp saymamak sana kalmış, bundan sonra ciddiyetsiz fanatizim kokan tartışmalardan, abzürt ve anlamsız olduğu için elimden geldiğince uzak durucam.. hani derler ya muahattap olmana deymez....
    quote:

quote:

quote:

Al işte çelişkiye bak.

Ama anlayana tabbi...

• quote:

şimdi akıl yaşta değil baştadır şeklinde muhabbetlere sokma beni.. eğer sen 22 yaşındayken kendini adamdan saymıyorduysan şu anki yaşındada ne kadar büyümüş olabilirsinki adamdan sayılasın?? bi 60 falan varsın galiba ( bu senin zihniyetine göre tabi ben herkesi adam hesabına alarak konuşurum ) ne kadar boş konuştuğunu anlayasın diye söylüyorum 18 yaşında biri askere gidip 19 undan sonra evlense 22 sinde 2 tane çocuğu olabilir.. artık adamdan sayıp saymamak sana kalmış, bundan sonra ciddiyetsiz fanatizim kokan tartışmalardan, abzürt ve anlamsız olduğu için elimden geldiğince uzak durucam.. hani derler ya muahattap olmana deymez....
    quote:

quote:

quote:

Al işte çelişkiye bak.

Ama anlayana tabbi...

22 yaşında çocuk sahibi olmak adam olmak değildir arkadşım.

adam olmaktan kastımız akıllı bilgili olmaktır....

forever alfa kardeşliği

• En azından Alfa Romeo'nun her foruma hareket getirdiği tartışılmaz. Ekonomi istiyorsan zaten Alfa değil başka benzinli aracada binmeyecek bi tane dizel alacaksın. Alfa çok yakar diyenler Fabrika verisi 11.4 litreye bakıyorlarsa yanılıyorlar çünkü bu değerlere 1 kilometreyi 15 dakikada gidebildiğiniz sıkışık trafikte yakalayabilirsiniz. Alfa şehirler arası testlerinide Honda gibi 90 kilometre sabit hızda değil 0-120 km/s şehirlerarası trafik varmış gibi sürücü + 1 yetişkin yolcu + 30 kg. yükle yapar. Şehirler arası yolda hız sabitleyiciyle 90 km. hızla giderken yol bilgisayarım bana 5.5 litre benzin yaktığımı söylüyor. Yani Hondanın değeriyle aynı. Ayrıca ben (2004 156'ım var) güneşliğimi indirdiğimde bile altından ışık çıkarken 2006 Hondanın torpidosunda bile ışık yok. 2 arabanında anahtarlarını yan yana koyun farkı zaten orada görürsünüz. Şikayetvar.com'a girip bakın hangi arabalar en fazla sorun çıkarmış diye. Opel 1. Ford ve Reno 2. lik için yarışıyor. Honda da şatış sonrası hizmette müşterilerine ne rezaletler yaşatmış okuyun. Bunun satılan araba sayısıyla orantılı olduğunu düşünsenizde Alfa Romeo okadarda az kullanılan bir araç değil. Ha ben arabayı alır 1 ay sonra hemen satmak isterim dersen Alfa risktir ama ben Alfamı satışa çıktığı gün bulup aldım. Temizse her araç satılır. 2.el alıyorsan zaten avantajlısın çünkü sıfır aldıysan satarken kaybın çok olur. Birde Alfanın 2.5 cc. gibi yüksek vergiye giren ve Türkiyede zaten hangi marka olursa olsun fazla satışı olmayan 3 kapılı spor modellerinden almışsan zarar edersin. Alfa kullanan diğer arkadaşların maksadının hakaret yada sataşma olduğunu sanmıyorum ama bilmiyorsanız yorum yapmayın arkadaşlar, komik duruma düşersiniz. Alfanın kronik sorunu varyatördür. Tıkırtı konusuna gelince, istemiyorsan parayı basıp modelli bir mersedes alıp şansının yaver gitmesini dileyeceksin çünkü her arabada kullanıldıkça yol şartlarına göre tıkırtı olur. Yumuşak süspansiyon zaten Alfanın sportif ruhuna aykırıdır. Yumşak süspansiyonlu Alfa güneş gözlüklü Monalisa gibi olur. Çarpışma testlerine gelince döneminin arabaları arasında zaten 5 yıldız çok az, genelde 4 yıldız almışlar ki 147 yandan çarpışma testlerinde oldukça başarılı bir araç. Ayrıntılara verilen önem sizi mutlu ediyorsa, kendinizi farklı hissetmek hoşunuza gidiyorsa, arabanızı nazını çekecek kadar sevebilecekseniz tek tercihiniz Alfa Romeo olmalı. Ama ayağımı yerden kessin, beni bir yerden diğerine taşısın, zatan sıkılır satarım ben diyorsanız Alfa size gelmez.

• Ankara Eskişehir arası kullandım 2 gün önce. 6,4 litre uzun yol ortalaması. 2 yetişkin, 2 yüklü bavul, gitar, lap top, ıvır zıvır, ayakkabıllar vs...
    Kurşunusuz benzin pahalıysa Alfa Romeo ne yapsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hassimendifer

Yumuşak süspansiyon zaten Alfanın sportif ruhuna aykırıdır. Yumşak süspansiyonlu Alfa güneş gözlüklü Monalisa gibi olur.

doğru söze ne denir....

orta sınıf spor otomobil+ yumuşak süspansiyon=fatih üreğin arabesk söylemesi gibi bişi olur

• Eskişehir'e kadar Ankara'dan ALFA ile gittik hafta başı. Eskişehir'de 147'yi bırakıp oradan annemin Civic'i aldık ve İzmir tarafına geldik.
    Civic motorunun torku Alfa'dan daha yüksek falan ama yumuşak süspansiyona güvenemediğim için Alfa ile çok rahat girdiğim virajlara girerken hep tedirgindim va çoğunda ayağımı geri çektim.
    Yumuşak aile tipi süspansiyon şehir içi çukurlu yollarda iyi ama şehirler arası yollarda çok keyif vermiyor.
  • çok yakın bir arkadasımda var dogal olarak binme ve kullanma fırsatım oldu 2007 model 1.6 benzinli modeli
    araba cok yakmanın dısında super bir araba bir tarzı var. Çok kaliteli bir işçiliği var sürüş zevki inanılmaz fakat 105 lik bir motorun 12 litre civarında yakması gercekten cok kotu bu yuzden 1,9 dizel versiyonu tercih edilmeli fakat o segmenttede audi a3 gibi bir rakibi var
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

çok yakın bir arkadasımda var dogal olarak binme ve kullanma fırsatım oldu 2007 model 1.6 benzinli modeli
    araba cok yakmanın dısında super bir araba bir tarzı var. Çok kaliteli bir işçiliği var sürüş zevki inanılmaz fakat 105 lik bir motorun 12 litre civarında yakması gercekten cok kotu bu yuzden 1,9 dizel versiyonu tercih edilmeli fakat o segmenttede audi a3 gibi bir rakibi var

Katılıyorum. En azından Alfa alınacaksa 1.6 TS 120 BG. farzdır. Ben 1.6 TS. 120 BG. yerine 2.0 mı alsaydım diye düşünüyorum.
  • alfa romeo güzel çekici otomobiller tasarlıyor kişisel fikrimce ama inanın şu alfa romeo binicileri insanı bu markadan soğutuyor. otomobil alırken alfa'yı doğrudan elememin nedenlerinden bir de bu. forumlarda nerede alfa romeo ile ilgili bir konu denk gelse;

"alfa romeo kullanan insanlar entelektüel, kültürlü, yakışıklı, karizmatik'tir vs. vs."

laflarını okumaktan gına geldi artık. hayır sadece bir iki marka fanatiği de değil, en azından benim internet ortamında denk geldiğim her alfa romeo'cu otomobillerini değerlendirmeye böyle başlıyor. bu nasıl bir komplekstir, bir türlü anlam veremiyorum. bir otomobil hakkında fikir ileri sürmek, forumlarda görüş belirtmek için her haftasonu işi gücü bırakıp otomobil galerilerine test sürüşü yapmaya mı gitmemiz lazım; onlarca marka, yüzlerce model var. sonuçta hepimiz otomobil dünyasını kendimizce yakından takip ediyoruz, yabancı sitelerden dergilerden yol testlerini okuyoruz.

alfa romeolar genel itibariyle çok yakan, servis masrafı fazla bir otomobil olarak biliniyor, ki doğru, ikinci eli de zaten bu nedenle düşük, sonuçta otomobilin fiyat/performans oranı pazarda belirlenir. bir arabanın ikinci el piyasasının kötü olması bir kriterdir, 0km'de de 147'nin fiyat/performans oranı da rakiplerine göre çok çok kötü.

bir vw'den, ford'dan ne üstünlüğü var bu otomobil firmasının ki, alfa romeo kullanıcıları entelektüeldir, süperdir aşmıştır deniyor sürekli anlamak çok güç. bir ilüzyon yaratmış alfa romeo, ya da binicileri. kimse kusura bakmasın ben bir marka ilüzyonuna aldanıp 10 milyar fazla veremem bir alfa romeo'ya, sürüş keyfi de o yüksek fiyatına rağmen bir focus kadar iyi mi merak ediyorum.

alfa romeocular'dan ricam kendilerini daha fazla komik duruma düşürmesinler, biz bu arabayı aldık o zaman muhteşemiz diye, sonuçta herkes en az 30 milyar para veriyor bir otomobil alırken, araştırıyor, ediyor. kimse kimseye tipine, IQ'suna, mezun olduğu okula göre araba satmıyor.

alfa romeo modellerinin sınıfında rakiplerine göre üstün olan yanları nedir onları söylesinler bir zahmet ki ben de bilgileneyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: moontaxi

alfa romeo güzel çekici otomobiller tasarlıyor kişisel fikrimce ama inanın şu alfa romeo binicileri insanı bu markadan soğutuyor. otomobil alırken alfa'yı doğrudan elememin nedenlerinden bir de bu. forumlarda nerede alfa romeo ile ilgili bir konu denk gelse;

"alfa romeo kullanan insanlar entelektüel, kültürlü, yakışıklı, karizmatik'tir vs. vs."

laflarını okumaktan gına geldi artık. hayır sadece bir iki marka fanatiği de değil, en azından benim internet ortamında denk geldiğim her alfa romeo'cu otomobillerini değerlendirmeye böyle başlıyor. bu nasıl bir komplekstir, bir türlü anlam veremiyorum. bir otomobil hakkında fikir ileri sürmek, forumlarda görüş belirtmek için her haftasonu işi gücü bırakıp otomobil galerilerine test sürüşü yapmaya mı gitmemiz lazım; onlarca marka, yüzlerce model var. sonuçta hepimiz otomobil dünyasını kendimizce yakından takip ediyoruz, yabancı sitelerden dergilerden yol testlerini okuyoruz.

alfa romeolar genel itibariyle çok yakan, servis masrafı fazla bir otomobil olarak biliniyor, ki doğru, ikinci eli de zaten bu nedenle düşük, sonuçta otomobilin fiyat/performans oranı pazarda belirlenir. bir arabanın ikinci el piyasasının kötü olması bir kriterdir, 0km'de de 147'nin fiyat/performans oranı da rakiplerine göre çok çok kötü.

bir vw'den, ford'dan ne üstünlüğü var bu otomobil firmasının ki, alfa romeo kullanıcıları entelektüeldir, süperdir aşmıştır deniyor sürekli anlamak çok güç. bir ilüzyon yaratmış alfa romeo, ya da binicileri. kimse kusura bakmasın ben bir marka ilüzyonuna aldanıp 10 milyar fazla veremem bir alfa romeo'ya, sürüş keyfi de o yüksek fiyatına rağmen bir focus kadar iyi mi merak ediyorum.

alfa romeocular'dan ricam kendilerini daha fazla komik duruma düşürmesinler, biz bu arabayı aldık o zaman muhteşemiz diye, sonuçta herkes en az 30 milyar para veriyor bir otomobil alırken, araştırıyor, ediyor. kimse kimseye tipine, IQ'suna, mezun olduğu okula göre araba satmıyor.

alfa romeo modellerinin sınıfında rakiplerine göre üstün olan yanları nedir onları söylesinler bir zahmet ki ben de bilgileneyim.

eywallah kardeşş diline eline sağlık... ama ole deme yaa alfa almak bir kültürdür alırken önce soruyolar nerden mezunsun ne iş yaparsın yolda yürüyebiliyonmuuuu yani o denli zekan varmı falan oo bi ton soru sonra mülakatı geçersen aracı satın alabiliyosun. galiba tüm italyanalr böyle ferraride f50 yi ve simdide enzoyu satarken tonla koşul arıyo ya alfada onu kıskandı galiba bizde italyanız bizde tasarlıyoruz e oleyse neden bizde bi mülakat yapmayalım dimi ama

• quote:

alfa romeo güzel çekici otomobiller tasarlıyor kişisel fikrimce ama inanın şu alfa romeo binicileri insanı bu markadan soğutuyor. otomobil alırken alfa'yı doğrudan elememin nedenlerinden bir de bu. forumlarda nerede alfa romeo ile ilgili bir konu denk gelse;

Alfa kullanıcıları kültürüdür demek bencede çok iddaalı bir laf. Şahsen benim böyle bir iddaam yok olamazda zaten. İş paraya bakar. Parası olupta Alfayı beğenen çobanda olsa, prof. ta olsa basar parayı alır. Kullandığı arabaya göre insanların kültür seviyesini ölçmek zaten saçmalıktır.
    Şimdi soruna cevap vereyim: Son kasayı değil ama önceki kasa Focusu kullandım ve Alfaya kıyasla hangi sürüş keyfinden söz ettiğini bilemiyorum. Cidden öyle birşey varmı???
    Alfayı diğer araçlara kıyasla neden aldığıma gelince: açikça daha iyi seçenek göremedim. Alfayı ilk başta kulaktan dolma uydurmalar yüzünden düşünmüyordum. Hatta donanımı iyi bir 156 için babama çok yakmasa bunu alırdık bile demiştim.Yeni kasa focus düşünüyordum fakat benzinli değil dizelini fiyat pahalı olunca almadım. Benzinliyide düşünmedim, sormadım bile. Dizelide yakıt avantajı için alacaktım gerçi kasasınıda beğeniyorum ama bir arabanın rengi görünüşünü ancak bukadar değiştirebilir nasıl olduğunu anlayabilmiş değilim. VW'in eski teknoloji motoruna para vermedim FSIlarsa çok pahalıydı.Reno'yu falan geç zaten. Bi ara Vectra baktım ama beğenmedim. Zaten tüm araçların yakışlarına baktığımda 100 KM.de 3 YTL. fazla vereyim Alfa alayım diye düşündüm ve şu anda fazla para verdiğimi düşünmüyorum. Alfayada param yetmiyordu gidip uygun fiyatlı bi Corolla alayım bari diye düşünürken babam gazeteden uygun fiyatlı bir ilan buldu aradık, anlaştık ve aldık. 2. elde satılmaz dediğiniz araba ilan verildiği gün satıldı. Hatta 2 ortak satıyorlardı Alfalarını. 2. de kısa sürede satıldı ben gittiğimde müşterisi hazırdı bile.
    Neden Honda almadığım önceki cevabımda yazıyor zaten, ki okuduysan bu soruları neden sorduğunu anlayabilmiş değilim. 2007 yılında en iyi teknolojiyi en iyi fiyata bana sunan sadece Alfa Romeo'ydu. 2. elde değer kaybettiği doğrudur ama sıfır almadığınızda bu avantajdır, alırken kar edersiniz çünkü sınıfındaki rakiplerine oranla daha ucuz ve donanım seviyesi daha yüksektir.
    Servisi pahalı diyorsunuz ama elinizde nasıl bir veri var ki. Şahinle Broadwayle karşılaştırırsan tabiki pahalıdır ama Alfa Romeo'nun servis yada parça fiyatı Focustan nekadar pahalı olabilir. Yada Passattan, Boradan.
    Alfada yaşadığım ve sürüş keyfini kötü etkileyen tek yönse düşük devirlerdeki isteksizlik.(1.6 motorlarda)
    Tabi kasanın ağır oluşununda etkisi yüksek ama 3-4 bin devir çevirdiğinde zaten motor sesi yeter ve kesiciye nasıl girdiğini bile hissetmezsin çünkü sonu yokmuş gibi devirlenir.
    Umarım kafandaki soru işaretleri gitmiştir. Başka sorun varsa buralardayım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• teşekkür ederim, peki genel itibariyle alfa romeolar premium compakt sınıf olarak mı görünüyor, audi gibi; yoksa premium kompakt değil de vw,opel,ford'la - audi,bmw arası desek daha mı doğru olur. çünkü fiyat farkı çok yüksek geliyor bana. bu markanın konumlandırması nedir?

bu arada alfa romeolara sözüm yok, isteyen istediğini alır da, sizi tenzih ederim, bazı kullanıcılar gereksiz bir arayış içerisinde, otomobili ayağa düşürmekten söz edenler bile var; budur beni rahatsız eden nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moontaxi -- 19 Ağustos 2007; 15:14:16 >
  • quote:

Yazmayacağım cevap vermeyeceğim diyorum ama öyle yazılar yazılıyor ki tutamıyorum kendimi.

1. Sen söyleyince tekrardan bu topice baştan sona baktım. Bir Allah'ın kulu "alfa romeo kullanan insanlar entelektüel, kültürlü, yakışıklı, karizmatik'tir vs" dedemiş, söylememiş. Git tekrardan bir daha oku,yazılanlar duruyor aynen yukarıda. Ha şunu diyen olmuş: Araba karizmatiktir. Ama araba karizmatik demek ile arabayı kullanan karizmatiktir sözünü ayırt edemiyorsan zaten senle boşuna tartışmaya gerek yok. Bence bu senin kendi kafanda,bilinçaltında kendi kendine yaratmış olduğun bir kompleks olmuş.

Diğer taraftan ortada bir Alfisti gerçeği var . Dünyada bir otomobil firmasının fanatiklerine adanmış iki marka var. Bir Ferrari (tifosi) diğeri Alfa Romeo (alfisti). Kültür denilirken anlatılmak istenen nokta bu. Yoksa Alfa Romeo kullanan kültürlü insandır diye kimse söylememiş. Git bak Alfa Romeo'nun tarihini,Alfisti kavramının anlamını araştır, internette milyonlarca kaynak bulabilirsin. Ondan sonra bu söylediğini tekrardan dürüstçe kendi içinde bir sorgula, sonra gel buraya yazı yaz.

2.Benim kızdığım şu: Bir Alfa'ya hiç binmeden kulaktan dolma bilgilerle atıp sıkan insan çok. Yukarıda kendin söylemişsin aynen yazıyorum : "sürüş keyfi de o yüksek fiyatına rağmen bir focus kadar iyi mi merak ediyorum" demişsin . Al işte. Merak ettiğine göre binmemiş sürmemişsin, bilmiyorsun. Ben FocusI ve FocusII iki arabayı da kullandım. Focus oturaklı yere sağlam basan ayrıca konforlu ve güven veren bir araba. Ama sürüş zevki dersen Alfa Romeo ile kıyaslamam bile. Sen bir kere bir Alfa kullan,yaşa o hissiyatı, ondan sonra yaz buraya lafım yok. Ama binmeden böyle atıp tutanlar kendilerini komik duruma düşürüyorlar.

• Bence alınmaz. Zaten sorunlarını sen söylemişsin. Yerinde olsam, Punto veya Yeni Astra alırım.
  • quote:

teşekkür ederim, peki genel itibariyle alfa romeolar premium compakt sınıf olarak mı görünüyor, audi gibi; yoksa premium kompakt değil de vw,opel,ford'la - audi,bmw arası desek daha mı doğru olur. çünkü fiyat farkı çok yüksek geliyor bana. bu markanın konumlandırması nedir?

bu arada alfa romeolara sözüm yok, isteyen istediğini alır da, sizi tenzih ederim, bazı kullanıcılar gereksiz bir arayış içerisinde, otomobili ayağa düşürmekten söz edenler bile var; budur beni rahatsız eden nokta.

Rica ederim. Umarım Alfa Romeo'yu neden tercih ettiğimi anlatabilmişimdir. Ki teşekküründen bu sonuca varıyorum.Şimdi yazdıklarım nacizane benim şahsi görüşlerimdir. Araç alırken sedan bir aile arabası istemiştim fakat ben araba aldığımda sıkılıp satmam bundan önceki ilk arabamdı ve 98 yılında almıştım şu anda babam kullanıyor hala satmadık. İyi görünen, çağının gerisinde olmayan bir sedan aile otomobili almayı düşünüyordum ve kesin çizgilerle sınıflandırma yapmamıştım. Muhakkak bir sınıfa girecekse Alfa ve Audi birlikte sınıflandırılabilir bence. Alfa Romeo Fiat bünyesinde olmasına rağmen özellikle 156'yla ve sonrasında 147'yle ruhunu korurken yada şöyle diyelim canlandırırken, VW'in Audiye etkisi pekte iyi olmadı gibi. Sanırım VW adının gereğini yapıp daha çok halk arabası üretmeye karar verdi. Ama herşeyin temeli ticaret ve kar eğer satılacak ve kar getirecekse böyle büyük firmalar gerekeni yaparlar.
    Bu başlıkta Alfa kullananlar zekidir şöyledir böyledir diyen varmı diye bakmadım ben ama sen sanırım genel anlamda söyledin ve açıkçası bende buna benzer sözlerden rahatsız oluyorum. Kültürlüler Alfa kullanırdan ziyade Sportivo arkadaşımızın söylediği gibi Alfa kullanmak bir kültürdür demek daha doğru diyebiliriz. Alfa kullanıcılarının ayağa düşürdü diye bahsettiği şey Alfanın karakteristik özelliğini yokeden şeyler yapılmasıdır. Ön panjurun şeklinin değiştirilmesi gibi. Yada piyasa arabalarına yapılan uygulamaların Alfaya uygulanmasıdır. Altında, sağında, solunda, neonla ışıl ışıl, son ses müzikle giden bir Alfa bence cidden ayağa düşmüştür. Zaten Alfa kullanmayan biride kendi araba markasını bu durumda görse benimle aynı şeyi düşünür. Ki sende bir Alfayı böyle görsen garipsersin bence. '' Kültürlü'' olduğunu idda eden tipler bunlarmı diye.

• quote:

Çok KASTİ yazılmış bir yazı.

Şunu söylesem bir tek bu yazıya cevaben yeter.

Alfa Romeo kullanıcıları kalkıpta bu tarz Alfa Romeo yazılarını etrafa ortada hiç bir neden yokken SAÇMAZLAR.
    İllaki onları DÜRTÜKLEYEN bir neden vardır bunları söyleyebilmeleri için.

Yani illaki birisi sonuna kadar Alfacıları KANIRTTIRACAKKİ ondan sonra bunlar söylenecek.

Siz zannediyormusunuz Alfacılar hiç bir neden yokken kalkıpta bunları ortalığa döksünler. Hayır tabbiki...ETKİ OLMADAN TEPKİ GELMEZ.

Bu yazdığın yazı ne zaman haklı olur biliyor musun?
    Alfacılar bu yazdığın şeyleri hiç bir şey yokken büyük bir kompleksle ortaya saçtıklarında.

Alfacılara bulaşmazsanız ve hepsinden önemlisi bu araç hakkında BİLMEDEN YORUM YAPMAZSANIZ bu sizi irite ettiğini iddia ettiğiniz düşüncelerle hiç bir yerde karşılaşmazsınız. Alfacılar bunları ancak kendi aralarında konuşurlar eh birde üstüruplu sorulduğunda anlatır.

Bu başlıkta bile defalarca yazdık. ALFA sakin kullanımda diğerleriyle aynı yakar, yedek parça olayı ve bakımları diğerlerinden pahalı değildir, hala 10 sene öncesinin zihniyeti ile değerlendiriliyor şartlar değişti, Alfa'nın şartları kullanıcısı tarafından bilinerek tercih edilir diye.

Ama anlamak isteyen yok gibi.
    Eh sonrada bu kadar açıklamaya rağmen AYAKLARI OLAN vs denildiğindede KÜSTAHLIK diye nitelendiriliyor.

İlk başta çuvaldızı diğer taraf kendine batırsa iyi olacak.

Daha önce demiştim.
    Herkesi memnun eden bir başka otomobil markası daha yok.
    Kullanan çok mutlu, kullanmayanda çok mutlu ve ayrıca kullanmayıpta b.k atmak için fırsat kollayanlarda çok mutlu. B.k atmak için niyetlenenlerin emellerini gerçekleştireceği bir platform oluşturuyor çünkü.

Şunlarıda ilaveten söyleyeyimde kafalarda soru işareti kalmasın. Bunlar okunursa bilmeden yapılan yorumlar yapılmaz.

-Alfa'cılar araçlarının eksi yönlerinin hepsinden son derece haberdardır ve buna göre davranır.

-Alfa Romeo en mükemmel ve en kusursuz firma değildir. Hiç bir firmadanda üstünlük iddia etmez.Kullanıcısda etmez.

-Alfa müthiş sağlamdır hiç bozulmaz kronik problemi yoktur diye kimse iddia etmez.
    Tüm Alfa'cılar sorun yaşamıştır ve bunları açıkca paylaşmıştır. Alfa'da kronik sorun zaten olmazsa olmazdır.

-Alfa romeo fiyat performans oranlarının, az yakmaların, sorunsuzluğun aracı değildir. Bunu kaç kez söyledik.
    Duygusal yanlara hitap eden bir araçdır ve sevenide bundan dolayı sever.

-Alfa Romeo duygusal ve sanatsaldır bu yüzden Entellektüel birikimi nispeten daha çok olan insanlara hitap eder.
    Ama parası olanda satın alma gücüne sahip olduğundan alabilir.

-Alfa'cılar araçlarının teknik üstünlüklerinden çok başka şeye vurgu yaparlar.
    Hatırlattıkları şey arabanın RUHANİ yanıdır.
    Eh bunu anlayamayan ve anlasada HAZMEDEMEYENLER örnekleri hep başka şekillerde vermeyi seçerler.

Örneğin bir Alfa'cı arabasının hiç bir zaman çok ekonomik yaktığını iddia etmesede kalkıp bunu irdelerler. Ve bunun gibi bilinen durumları yüze vurular.
    Başka bir çok markanın göz ardı ettiği bir şey olan SANATSAL otomobil yapma dürtüsü Alfa'nın herşeye rağmen ısrarla sürdürdüğü bir şeydir.
    Kullanıcılarının iddialı olduğu yegane durumda budur ve bundan alınan zevk ve içinde bulunan AİDİYETLİK DUYGUSU anlatılır.
    Başka markaların pek azı bu duyguyu bu kadar yaşatabilir.

Ehhh bunu bilmeyenlerin veya bilipte bilmezlikten gelenlerin sindiremedikleri şey açık olunca BEL ALTI vurmakta kolay oluyor.
    Sorunsuzluk, yakıt tüketimi, fiyat perfoans yüzdesi vs. Kimin ne kadar umurundaki. Alfa'cının umurunda değilken sizin neden bu kadar umrunuzda.
    Gerçi Alfa son ürünlerinde bu durumlarıda aşmaya başladı ama aşsa ne olacakki.
    Alfa sevenler ilk başta işin içine bunuları katmıyor.

Olay böyleyken ART NİYET kimde oturup bir daha düşünülsün derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.