Şimdi Ara

147 alınır mı????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir otomobil almak için araştırma yapıyorum. Bütçem max. 25000TL. İkinci el Megane II, C4, ya da 0km Grande Punto (koç indirimi var 10 % o yüzden ucuza geliyor) bakayım derken aklıma önceden beridir tasarımına hayran olduğum 147 geldi. Baktım fiyatlar da çok uygun. 2004-2005 model bir alfa düşünüyorum ama bazı soru işaretlerine cevap bulmam lazım yardımınız ile tabiki...

1.Alfa Romeolar gerçekten çok fazla mı yakıyor? Sitede 147 1.6 için şehirçi 11.2 lt deniyor. Bu tüketime İstanbul'da dayanılır mı? Gerçekten bu miktarda sarfiyat oluyor mu?

2. Fiyat uygun ama piyasada az var.Genel fikir ''devir ekonomi devri'' şeklindeyken satması sorun olur mu, aylarca bekler miyim yoksa?

3. 2005 Progression model ve sene olarak nasıl bir araç, 120 hp mi, distinctive'den farkı çok mu?

4.147 1.6 tavsiye eder misiniz?

teşekkürler...

• öncelikle şöyle söyliyim bende 156 vardı şu an astra dizel var
    1. bence alfalar baya fazla yakıyor ben arabamı satarken 180 liralık benzınle 500 km gidemiyordum bezdirmişti... Hele Istanbul'da daha da zor oluyordu.
    2. Ben aracı ölü fiyatına sattım, alıcısını bulursan istediğin fiyatının baya bi altına ama ölü fiyatına gitmeden satarsın belki
    3. çok fazla bilgim yok
    4. ne istediğine bağlı, ben yakıt ekonomisi istiorum yumuşak süspansiyon istiyorum, satarken sorun yaşamak istemiyorum, saçma sapan sorunlarla uraşmak istemiyorum vb. dersen tavsiye etmem ama arabaya hasta oluorum ki gercekten cok guzel, diyorsan edilir.
  • Selamlar...
    Hemen soruları yanıtlayayım.
    1.6 motor Alfa'lar şehir içi uygun kullanımla 9 litre ortalama görüyor uzun dönemde. 11.2 litre yapılabilecek maksimum yakış ortalamasına benzer bir veri. 9 litre kurşunsuz benzin çok değil ama 3 liralık benzin litresi için 1.6'lar artık çok ekonomik değil. İllaki ekonomik bir araç dersen Megane II dizel bulabilirsin 2. el. Veya Grande Punto dizel. Dizel almayacaksan zaten Alfa derim başka bir şey demem. Bir litre fazla yaksın ama o keyfe deysin.

Satmayı düşünüyorsan daha garanti bir marka alabilirsin. Ama 2. el bir Alfa alacaksan yinede çok kaybın olmaz. Zaten emin ol o keyif satmayı hiç istetmeyecek sana. Satsanda hep başka Alfa isteyeceksin.

Progression az donanımlı Distinctive full donanımlı olan versiyon. Progression'da arka camlar otomatik değil, cruise control ve otomatik klima yok. Direksiyon simidi Progression'da Cruise Control olmadığından 2 kollu diğerinde 3 kollu. Sun Roof donanım düzeyine göre değişen bir şey değil. 2 donanımdada opsiyonel.
    Motor hacmi değişmediği takdirde iki donanımdada 120 hp standart. Sadece piyasaya geçen sene giren 105 hp'likler var. 105 hp'lik olması ise Prog donanım seviyesiyle ilgili bir durum değil.
    Zaten 2004-2005 lerde 105 hp'lik versiyon yok.

147 tavsiye eder miyim... Ederim. 3,5 senedir tepesindeyim. Araç tam bağımlılık yaratıyor. Karizması, farklılık duygusu, direksiyon ve yol tutuş hissinin güçlülüğü, devirli kullanımdaki seriliği vs insanı kendisine çok bağlıyor.
    Fakat arabadan beklentilerine göre 147 alıp almamak sana kalmış.
    Daha az sorunlu illaki daha az yakan daha çok satan bir aracım olsun dersen bir daha düşün derim. Karizma, farklılık, kültür, serilik, yol tutuş, tasarım farklılığı olsun diğerleri ortalama olsun dersen 147 kesinlikle denenmesi gerekli olan bir araç kendi sınıfı içinde.

• Arkadaşım, sorularına tek tek cevap veremeyeceğim ama ben de geçen ay arabamı yeniledim. 147 almayı ben de çok istiyordum (bütçem 27bin ytl idi) ama uzun süre araştırıp kullananlara da danıştıktan sonra öğrendim ki; sırf şekline hastaysan alınır ama bir sürü derdiyle de uğraşmak zorunda kalırsın. satması zaten ayrı bir eziyet, benim beğendiğim bir 147 vardı adam 5 ayda anca sattı, o da zararına. Ya MANİNin dediği gibi ölü fiyatına satacaksın ya da istediği fiyatı vereni bulmak için 6 ay bekliyeceksin. Tabi bu durumu avantajına çevirip temiz bir alfayı ucuza alma fırsatı da bulabilirsin, o ayrı.

benim sana tavsiyem megane2 de alma, kullanan 2 tane arkadaşım vardı, ikisi de memnun değildi.

C4 ya da focus tavsiye ederim.

Umarım sorunsuz, temiz bir araç bulur iyi günlerde kazasız belasız binersin, iyi akşamlar..

• Tıkırtılara ve kamyon kadar sert suspansıyonlara dayanabıleceksen al.
  • focus citroen pejo golf gibi oyuncak alıcagına tabiiki alfa 147 al bunlar rekabet edicez diye ne kalite bıraktılar ne güzellik yakında kapı içlerine döşemede koymicaklar.bi iki tane adam gibi araba yapan firma kaldı onlarda mersedes audi bmw ve alfaromeo.
  • bu arada 2004 alfa 147 sahibiyim alfalar hakkında gerçek sahipleri tarafından eskilerini ve artılarını ögrenmek istiyorsanwww.alfistiturkey.com sitesine bakabilirsin.burda hayatında alfa 147 ye binmemişlerin kulaktan dolma lafları kafanı karıştırır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 yıllık parfüm alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    1.4 Egea Alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de bir sure once megane 2 hb mi satip alfa 147 almayi ciddi ciddi dusundum, hem de sizin bahsettiginiz problemlerin hicbiri benim icin onemli degilken, yakit dediniz, benim icin bir aracin performansi benim icin iyiyse yaktiginin onemi yoktur, cikaracagi elektronik sorunlara da katlanabilirim, tarz zaten on numara 157 de, ancak tek bir problem beni bu araci almaktan vazgecirdi, benim gibi araci sinirlarinda kullanan, asiri performans sinirlarinda kullanan ve hiz yapan birisi icin alfanin euro ncaptan aldigi 3 yildiz cok az geldi, crash test resimlerinde gordugum a sutununun egilmesi de beni soguttu aractan... bir de bu acidan dusunun, ama motor sesi, gucu, performansi... yine yolda bir 147 gorsem gipta ile bakarim...

saygilarimla...
  • hiç bulaşma tenekeye.çok yakar sürekli arıza çıkartır bakım ister git otomobil al.
  • buyur teneke araba.
    ondan renoyu pejoyu opeli koymamışlar da alfayı bmwyi mersoyu volvoyu koymuşlar
    http://www.youtube.com/watch?v=TYBTT5wvSLQ
  • quote:

Orjinalden alıntı: 147BLACK

Selamlar...
    Hemen soruları yanıtlayayım.
    1.6 motor Alfa'lar şehir içi uygun kullanımla 9 litre ortalama görüyor uzun dönemde. 11.2 litre yapılabilecek maksimum yakış ortalamasına benzer bir veri. 9 litre kurşunsuz benzin çok değil ama 3 liralık benzin litresi için 1.6'lar artık çok ekonomik değil. İllaki ekonomik bir araç dersen Megane II dizel bulabilirsin 2. el. Veya Grande Punto dizel. Dizel almayacaksan zaten Alfa derim başka bir şey demem. Bir litre fazla yaksın ama o keyfe deysin.

Satmayı düşünüyorsan daha garanti bir marka alabilirsin. Ama 2. el bir Alfa alacaksan yinede çok kaybın olmaz. Zaten emin ol o keyif satmayı hiç istetmeyecek sana. Satsanda hep başka Alfa isteyeceksin.

Progression az donanımlı Distinctive full donanımlı olan versiyon. Progression'da arka camlar otomatik değil, cruise control ve otomatik klima yok. Direksiyon simidi Progression'da Cruise Control olmadığından 2 kollu diğerinde 3 kollu. Sun Roof donanım düzeyine göre değişen bir şey değil. 2 donanımdada opsiyonel.
    Motor hacmi değişmediği takdirde iki donanımdada 120 hp standart. Sadece piyasaya geçen sene giren 105 hp'likler var. 105 hp'lik olması ise Prog donanım seviyesiyle ilgili bir durum değil.
    Zaten 2004-2005 lerde 105 hp'lik versiyon yok.

147 tavsiye eder miyim... Ederim. 3,5 senedir tepesindeyim. Araç tam bağımlılık yaratıyor. Karizması, farklılık duygusu, direksiyon ve yol tutuş hissinin güçlülüğü, devirli kullanımdaki seriliği vs insanı kendisine çok bağlıyor.
    Fakat arabadan beklentilerine göre 147 alıp almamak sana kalmış.
    Daha az sorunlu illaki daha az yakan daha çok satan bir aracım olsun dersen bir daha düşün derim. Karizma, farklılık, kültür, serilik, yol tutuş, tasarım farklılığı olsun diğerleri ortalama olsun dersen 147 kesinlikle denenmesi gerekli olan bir araç kendi sınıfı içinde.

hepsi iyi güzel de Alfaya binen illaki kültürlü mü oluyo...

• Tabiki Alfa'ya her binen kültürlü olmuyor. Şekil meraklısı cahil tiki gençlerden veya ticaretle uğraşıp 2 lafı bir araya getirmekten aciz kimi esnaf amcalardan vs binen çok gördüm. Ama bahsettiğim şey binenden çok ALFA ROMEO'nun geçmişinden getirdiği birikim ve bunun günümüzdeki yansıması. Tercih edenlerin çoğunun entellektüel kesimden insanlar olmasıda Alfa'nın kültürel birikimine iyi bir işaret.
  • kendi sınıfındaki araçlar arasında çarpışma testlerinden kötü sonuçlarlar aldı...
    sağlam bi araba değil. you-tubeden izleyebilirsiniz çarpışma testlerini.

özellikle aşağıdaki videoyu izledikten sonra o araba binmek bile istemem...
    http://www.youtube.com/watch?v=HxyH9I41dwY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhot -- 1 Ağustos 2007; 14:16:00 >
  • Araç hakkında pek bilgim yok ama fazla yaktığını biliyorum fakat yinede alınabilir güzel araç..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemy22tr

focus citroen pejo golf gibi oyuncak alıcagına tabiiki alfa 147 al bunlar rekabet edicez diye ne kalite bıraktılar ne güzellik yakında kapı içlerine döşemede koymicaklar.bi iki tane adam gibi araba yapan firma kaldı onlarda mersedes audi bmw ve alfaromeo.

FOCUS VE GOLF OYUNCAK MI? O KADAR DA DEĞİLDİR BE USTA!!
  • alfa = teneke fiat tan tek farkı birazcık daha kaliteli imaj görüntüsü çizmesi.
  • teneke tabii pejo gibi plastikten olucak hali yokya
  • cherry vardı bi tane ucuz çin otosu millet acımıştı bunu alıpta binecek insanlara, şu yukarıdaki linkteki 156'nın çarpışma testine baktımda birde üstüne bunca para verilerek bu arabalara kesinlikle binilmez.Hadi ötekinin savı iddiası belli ben ucuzum diyor.Bu ise ben lüks otoyum diyor.Lüks oto böyle olmaz işte.
  • Ben de 2005 model Distinctive donanımlı bir 147 kullanıcısı olarak, tavsiye ederim..
    Kesinlikle o paraya alınabilecek en iyi otomobil olduğunu düşünüyorum ve bedelinin karşılığını çok iyi veriyor.

Araç devirli kullanmaya teşvik ettiğinden, şehir içi henüz 100 km'de 10 lt'nin altını göremedim. Ama uzun yolda ortalama 7 lt. yakaladığım bile olmuştur.

Ayırdığın bütçe az değil üzerine 1 - 2 Bin YTL daha çıkabilirsen, sıkı bir pazarlık ile , en az 2005 model distinctive donanım çok rahat bulursun, hem de makyajlı kasa.

İnternette gösterilen fiyatların 2 hatta 3 Bin YTL aşağısına bulman mümkün.

Onun dışında bence bu aracı Astra, Focus, Megane, 307 gibi muadilleriyle karşılaştırmamak lazım. 147, o sınıfta bu araçlardan farklı bir yerde.

Bu saydığımız araçlardan birini alıyo olsan, kendi içlerinde belki karşılaştırabilirsin, tercihin değişebilir. Ama ne 147 onlar gibi, ne de onlar 147 gibi.

147'nin işçilik vs. gibi özellikle Alman kardeşlerine göre zayıf olduğu yönler olabilir ama, gerek yol tutuşu, gerek tasarımı, gerek sürüşü; kısaca sürücü olarak sana hissettirdikleri ile diğerlerinden tamamen ayrılan bir otomobildir.

edit: unutulan 1-2Bin YTL'lik kısım eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AU -- 1 Ağustos 2007; 15:22:17 >

• o parayi sen alfaya baglama bence,sirf sekli güzel diye bir arac alinmaz,parcasi pahalidir ve sorun cikartan bir aractir bence bidaha düsün,cok alternatifin var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.