Şimdi Ara

147 alırken neye dikkat etmeliyim? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende yaklaşık 1,5 ay önce 2005 model 147 aldım... Önceki aracım 1.6 110 bg peugeot 206 idi... 206'da çok memnundum 1.6 olduğu için kalkışlar ve ara hızlanmalar çok iyiydi...Aracı sattığımda aklımda Leon ve A3 vardı.. Öncelikle Leon için araştırma yaptım bir süre test ettim, güzel bir araba ancak hantal geldi 206'dan sonra bana, hızlanmalar çok iyi değildi, birde içeri normalden fazla ses alıyordu, A3 arkadaşımda vardı, sağlam arabaydı ancak A3'te hantal geldi, zevk vermedi hızlanmaları...

Aklımda Alfa Romeo yoktu aslında, ta ki arkadaşımın 147'sini sürene kadar Daha sonra sürekli araştırmaya başladım. Ama ilginç olan bir şey vardı hayatında Alfa Romeo'nun yanından bile geçmemiş insanlar eleştiriyordu, kötülüyordu Kime desem alınmaz kötü araba, çok yakar ..vs Temmuz ayının başında 2005 model 66.000 km'de sunroof'lu, Dist. donanımlı bir 147 aldım sahibinden... Şunu söyleyebilirim ben böyle keyifli bir araç sürmemiştim daha önce Özellikle motorun sesi hayran bırakıyor, gaza basmak geliyor insanın içinden sürekli Alt devirler çok iyi olmasa da üst devirlerde araç çıldırıyor sanki, özellikle uzun yolda çok keyifli...

Araç hakkında aklınıza takılan bir şey varsa yanıtlarım zevkle... Ancak tavsiyem galeriden almamanız yönünde, çünkü Alfa Romeo araçların kullanıcıları genelde titiz kişiler oluyor, sahibinden temiz bir araç bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: grkmsh

Merhaba,

Bende yaklaşık 1,5 ay önce 2005 model 147 aldım... Önceki aracım 1.6 110 bg peugeot 206 idi... 206'da çok memnundum 1.6 olduğu için kalkışlar ve ara hızlanmalar çok iyiydi...Aracı sattığımda aklımda Leon ve A3 vardı.. Öncelikle Leon için araştırma yaptım bir süre test ettim, güzel bir araba ancak hantal geldi 206'dan sonra bana, hızlanmalar çok iyi değildi, birde içeri normalden fazla ses alıyordu, A3 arkadaşımda vardı, sağlam arabaydı ancak A3'te hantal geldi, zevk vermedi hızlanmaları...

Aklımda Alfa Romeo yoktu aslında, ta ki arkadaşımın 147'sini sürene kadar Daha sonra sürekli araştırmaya başladım. Ama ilginç olan bir şey vardı hayatında Alfa Romeo'nun yanından bile geçmemiş insanlar eleştiriyordu, kötülüyordu Kime desem alınmaz kötü araba, çok yakar ..vs Temmuz ayının başında 2005 model 66.000 km'de sunroof'lu, Dist. donanımlı bir 147 aldım sahibinden... Şunu söyleyebilirim ben böyle keyifli bir araç sürmemiştim daha önce Özellikle motorun sesi hayran bırakıyor, gaza basmak geliyor insanın içinden sürekli Alt devirler çok iyi olmasa da üst devirlerde araç çıldırıyor sanki, özellikle uzun yolda çok keyifli...

Araç hakkında aklınıza takılan bir şey varsa yanıtlarım zevkle... Ancak tavsiyem galeriden almamanız yönünde, çünkü Alfa Romeo araçların kullanıcıları genelde titiz kişiler oluyor, sahibinden temiz bir araç bulabilirsiniz.

Hayırlı olsun güle güle kullanın
    Kaça aldınız acaba 147 nizi?

• Merhaba,

Aracım eski kasa 2005 model, sunroof + Distinictive.... 23.500 TL aldım. Oldukça temiz bir araçtı benden önceki sahibi gerçekten çok temiz kullanmış :)

Bu arada ortalama yakıt tüketimimi ölçmek için 200 km önce yol bilgisayarında trip bilgilerini sıfırladım. Şu an istanbul şehir içi kullanımı ortalama tüketim 10.5 litre, 206 ortalama 11 litre yakıyordu şehir içinde... Yani yakıt tüketimi kesinlikle abartıldığı gibi değil.

Bu arada hangi ildesiniz ?
  • Çok güzel bir seçim yapmışsınız. Zaten günümüzdeki araçların hiç biri fazla yakmıyor Ülkemizde yakıt pahalı. Elin adamı 10$ ile depo fulluyor.

Bende İstanbuldayım Avrupa yakasında. Ben henüz almadım kısmetse Kışa alacağım bende 147 ile başladım bu işe ama şuan 156 da aklımı çeliyor. Avcılar Alfa Romeo bayisinde 2005 model bir siyah 147 yi incelemiştim. İçi bej döşemeydi gerçekten çok özel bir otomobil ve bunuda çok iyi hissettiriyor.
  • Alfa romeo.... Bu lanet olası araç markasına ve araçlarına aşık oldum. Tamamen BANA GÖRE marjinal kesimin, dikkat çekmeyi, kaliteyi sevenlerin markası.. Askerden sonra araba için köşeye attığım birikmiş param var ve niyetim Allah nasip ederse 147, şu adamın arabasına da hasta oldum yahu...

147 alırken neye dikkat etmeliyim?

http://www.araba.com/2632791/Alfa%20Romeo%20156

• Merhaba,

Ben 3-4 ay önce Alfa Romeo 147'lerin crash testini görmüştüm eski kasasının, çok kötü gelmişti bana açıkçası zaten euroncap'te buna paralel olarak önden çarpışmalarda 1/18 yandan çarpışmalarda 18/18 ve herşeyi hesaba kattığımızda 3 yıldız vermişti sanırım. Yeni kasasında buna bir çözüm var mı ? Yeni kasası daha sağlam diyebilir misiniz yani ?
  • Yeni kasada önden çarpışma testinin kötü sonucu için iyileştirmeler mevcut. Ama bu iyileştirmelerden sonra tekrardan teste girmedi.
  • selam arkadaşlar bende 3 gün önce 2006 model 147 aldım.fakat öncelikle sormak ıstedıgım aracın çok yağ yaktıgı söyleniyor.bu konuda bılgısı olan varmı.ayrıca lpg taktırmayı düşünüyorum önerisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuslat_666

selam arkadaşlar bende 3 gün önce 2006 model 147 aldım.fakat öncelikle sormak ıstedıgım aracın çok yağ yaktıgı söyleniyor.bu konuda bılgısı olan varmı.ayrıca lpg taktırmayı düşünüyorum önerisi olan varmı?

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. 1.6 Hitler motorlu Golf kadar aşağı yıkarı. Diğer 1.6 motorlu araçlardan (Megane,Astra v.b) ortalama 1 lt fazlası vardır. Yalnız Motor gücünün 120 BG olmasınıda unutmamak gerekli.

LPG markadan ziyada iyi bir usta bulmak daha önemli. Montaj aşaması çok önemli. Genelde İtalyan malı LPG kitlerini öneriyorlar.
  • arkadaşlar sanırım bende alfa 147 nin büyüsüne kapılanlardanım eski kasa 2003-2004 1.6 TS Distinctive modeline bakıyorum şuan, acaba temiz en dolu modelini ne kadara alabilirim sahibinden.com a bakıyorum ama orda fiyatlar her zaman şişik olduğu için birde burda sormak istedim
  • merhaba,

5 gün önce ben de yeni bir alfa aldım. uzuuun süren bir araştırma süreci, ince eleyip sık dokumanın ardından sonunda güzel bir tane buldum ve aldım. aracım, 2003 model 147, 93bin km'de, benzinli, 1.6 ts distinctive (120 hp), taba rengi deri koltuklar, sunroof ve bose ses sistemi ile gerçekten en dolu modeli. benden önceki sahibi tam bir alfa tutkunu, zaten alfalar da alfa tutkunlarından alınmalıdır. alfayı sadece kızlara hava yapmak için alıp nasıl davranmasını bilmeyen kişiler kullanınca maalesef vadesi zamanından önce doluyor.

ben çok uygun fiyata aldım. 20.500e aldım ancak 22binden o fiyata düşürene kadar göbeğim çatladı servise de soktum, sağ arka amortisör patlak çıktı bir ön rotiller biraz gevşemiş. yani acil olan hiçbir şey yok. lastikler michelin primacy hp (1 yıllık), balatalar sağlam, çalışmayan elektronik aksamı yok. varyatör ise hiç değişmemiş ancak öyle belirgin bir dizel sesi yok fakat vayatörün bozulma aşamasına henüz girdiğini tavsiye ediyorum. bu da beni bir süre daha idare eder.

demem o ki, eğer alfa alacaksanız mutlaka ama mutlaka bekleyin, kesinlikle acele etmeyin. şişirilmiş fahiş fiyatlarla karşılacaksınız, itibar etmeyin. galericilerden uzak durmaya özen gösterin. plakadan tramer sorgusu, şasi ve motor numaralardan da bir kaskocu vasıtasıyla problemlerini araştırın. mesela ilanın birinde değişeni yok diyordu, plakayı tramerden sorgulattım ve 30bin liralık pert hasarı vardı. iyi ki değişeni yokmuş

aklınızda olması gerektiğini düşündüğüm sorular şunlar (en azından ben bunları kullandım):

1) km'si nedir?
    2) boya ve değişen durumu nedir (bnm aracımın 4 kapısı boyalı ama eski resimleri var elimde, yaratığın birisi metali takıp 4-5 derin çizik atmış her iki tarafa.. şimdi bu araç, sırf boyandı diye kaçırılıcak bir araç mı? asla!)
    3) varyatör ve trigger ne durumda, hiç değiştirildi mi?
    4) döşemeler nasıl? sigara yanığı veya duman izleri var mı?
    5) araçta trim sesleri var mı?
    6) alt üst salıncak ne durumda, değiştirildi mi?
    7) debriyaj sert mi yumuşak mı? baskı balata değiştirildi mi?
    8) balatalar, disk ve lastikler ne durumda. lastiklerin markası nedir, dişleri sağlam mı, kaç km yapıldı? kar lastikleri mevcut mu?
    9) su ve yağ durumları nedir? (bunu aracı görmeye giderseniz mutlaka kontrol edin)
    10) bakımları düzenli yapıldı mı?
    11) elektronik aksam (otomatik camlardan sunroof'a, cd çalardan klima'ya, cruise control'den el gazına kadar her şeyi tek tek inceleyin. sonuçta bunlardan birinin bozuk çıkması demek, cebinizden ek para çıkacak demek)

bunlar şimdilik aklıma gelenler.. ek olarak, eğer araçta deri koltuk varsa mutlaka döşemenin sağlamlığını kontrol edin. adam deri döşeme var diyor ama artık o döşeme muşamba olmuş. ne bakılmış ne edilmiş.. bunlardan uzak durmak lazım.

her şeyden önce samimi birisini bulmak lazım, eveleyen geveleyen, problemleri saklayan ve geçiştirmeye çalışan adamlardan da uzak durmak lazım. mesela kırmızı bir 147 gelmişti, inceledik motoru sağlam, salıncaklarda problem yok, elektronik aksam da iyi, balatalar düzgün.. tek problem kaportasıydı, araçta boya vardı ama gelişigüzel boya atılmıştı. kabarma ve renk farkı vardı. adam gibi boyansa belki onu alacaktım. galericiydi adam, bana plakayı ve şasi numarasını da verdi. daha sonra motor numarasını istediğimde veremem dedi. direkt sildim numarasını.

son olarak, almayı düşündüğünüz aracı mutlaka servise sokunuz. sahibine de, eğer söylediklerinden farklı bir şey çıkarsa ücretini ben vermem dersiniz. zaten aracına güvenen biriyse kabul edecektir bu teklifi. kabul etmeyen de uzak durmak lazım

unutmayın, beklemekte her zaman fayda var.. mutlaka istediğiniz gibi bir araç çıkacaktır.. zaten yaz da geldi, artık ilanlar da artar..

saygılar

• topiği hortlatıyım,virüs banada bulaştı şu an
  • arkadaşlar sorularım olacak :

elimde 307 XR 2005 model araç var ( triptonik) onu satıp 2006 147 1.6 TS Distinctive almayı düşünüyorum. araç 2006 model. 32250 km de. 27 bin TL.fiyat uygun mudur? yakıt olarak 307 triptonik olduğundan ve benzin fiyatlarının uçukluğundan çok yakıyordu. 147 yi alsam, lpg taktırsam ne kadar yakar? ( LPG taktırmanın maliyeti nedir )

sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum.
  • Malesef bu araca sahip olma virüsü (!) banada bulaştı. Bütün gün sahibinden de 147 ilanlarını geziyorum.
    Şu an elimde 5000 lira nakit var ve 20 000 banka kredisi ile bir 147 almayı planlıyorum.

Umarım güzel birşey denk getirebilirim.
    Bu benim ilk arabam olucak inşallah, bu yüzden tek içime dert olan nokta, 2 sene sonra bu arabayı nasıl satarım. 2 sene sonra Giulietta almayı düşünüyorum ama bakalım artık hayırlısı.
  • Dev hortlatma. Ben de almayı düşünüyorum. Yorum yazanlar satmış mıdır yoksa kullanmaya devam ediyorlar mıdır acaba :)) Sahibinden'de alfa 147 siyah distinctive satan bir alfisti mevcut mudur? Aklımda çılgın sorular..
  • bir hortlatma da benden gelsin ben de 2009 model almak istiyorum ve hangisi daha iyi bilmiyorum progression ile distinctive arasında ne fark var? alırken nelere dikkat etmeliyim falan bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • Alacaksanız 2005 sonrası kasayı alın, donanım paketinin de distinctive olmasına dikkat edin.progression ile farkları internette bolca mevcut search etmenize bakar.

147 keyif arabasıdır. Koltuğa oturduğunuzda yarış arabası hissi verir, gerçekten özel bir araçtır ve bunu fazlasıyla hissedersiniz. Rakiplerine göre oldukça iyi bir yol tutuşu vardır ancak alfa romeolar bizdeki gibi çukurlu tümsekli yollar için tasarlanmamıştır o yüzden ses yapmaya müsaittir Trim aksami. Alacak kişinin baktırması gereken ön salıncak düzeni amortisörler, varyatör( 120bg.lik olanda var bu meret, 105likde yok tek kronik sorun daha doğrusu miadlı parçası diyelim) değişimini kontrol ettirmesi gerekir. Tabi km ve lastik kontrolü de şart. Eğer bunlar yapılmamışsa yaklaşık 1000 lira civarı ön düzene, 600 700 de varyatör için fiyat düşülmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.