Şimdi Ara

14cm Lik Sessiz, Yüksek CFM li Fan Önerisi İstiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • https://www.igorslab.de/en/six-140-mm-fans-from-alphacool-arctic-cooler-master-corsair-noiseblocker-and-noctua-in-comparison-tests/10/

Next Generation of SickleFlow Fans

SickleFlow 140 ARGB, a new series of the CoolerMaster Fan family, provides a specific air cooling solution ideal for CPU coolers and chassis in-take fans. Optimized blade design with updated curve that improves air flow and air pressure. Enhanced frame structure, reducing turbulent flow and noise and increasing overall work efficiency. Sealed and secured fan bearing, preventing dust and lubricating oil leakage while increasing the fan’s operation stability and life span.
    https://www.coolermaster.com/en-global/products/sickleflow-140-argb/?tab=overview

14cm Lik Sessiz, Yüksek CFM li Fan Önerisi İstiyorum.
    Two Way Installation

Push warm air out of the case
    Pull cool air into your case

https://www.arctic.de/en/P14-PWM/ACFAN00124A/

Yeni nesil fanlar için hibrit özellikteler demek daha doğru olur. Yeni modellerde f serisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Paister P kullanıcısına yanıt

Ben bir şeye öfkelenmiyorum. Üreticinin paylaştığı verilere ve ürünü konumlandırdığı mesajdan bahsediyorum. Bu arada konu altında birkaç arkadaş, P12 ile P120'yi karıştırmış. İkisi ayrı fanlar.

Adamların bu işten çıkarı olsa, kasa fanı olarak F'yi değil, P'yi kullan der. Neticede P120'yi 2 euro daha pahalı satıyorlar. Elinde tüm ölçüm aletleri varsa, söz konusu tüm fanları teker teker kontrol ettiysen eyvallah ama sonuçta ben de sitede sunulan verilere göre konuşuyorum. Ayrıca birbirine yakın sonuçlar vermeleri olası, çünkü CFM değerleri neredeyse aynı. Yani aradaki fark muhtemelen kasa içi soğutmada değil de ek olarak yakın/radyatör vb. soğutmada ortaya çıkıyordur. Aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama ben cümlenin başından değil de sonundan konuşmuşum.

Sen P120 ya da P140'ı F120 ve F140 ile bizzat kıyasladıysan ve hava içi soğutmada benzer sonuçları aldıysan, o hâlde arkadaşa onları da önerebiliriz ama tüm sorumluluk sana aittir. Neticede ben sadece F serisini kullanıyorum ve F'nin dışındaki fanları, üreticiden aldığım bilgilere göre yorumluyorum.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 5 Aralık 2024; 7:32:16 >

• Üretici sitesine yanlış bakmışsın ve yanlış yorumluyorsun.
    arctic gmbh
    What are the differences between ARCTIC's P and F fans?
    https://www.arctic.de/en/faq/detail/what-are-the-differences-between-arctic-s-p-and-f-fans

Kullanım senaryoları, görsellerle açıklamış.

Konu zaten 140mm ve sessiz fan önerisi, 120mm fanları konuşmak?

BioniX F140

Fan Speed:
    200—1800 rpm
    Airflow:
    104 cfm | 176 m³/h
    Static Pressure:
    2.35 mmH2O
    Noise Level:
    0.6 Sone

BioniX P140:

Fan Speed:
    200—1950 rpm
    Airflow:
    77.6 cfm | 131.92 m³/h
    Static Pressure:
    2.85 mmH2O
    Noise Level:
    0.45 Sone

P14 PWM:

Fan Speed:
    200—1700 rpm PWM Controlled
    Airflow:
    72.80 cfm | 123.76 m³/h
    Static Pressure:
    2.40 mmH2O
    Noise Level:
    0.3 Sone

P14 MAX:

Fan Speed:
    400—2800 rpm (PWM controlled), 0 rpm below 3 % PWM
    Airflow:
    95,00 cfm | 161,40 m³/h
    Static Pressure:
    4,18 mmH2O
    Ses seviyesi belirtilmemiş.
    www.hardwarezoom.net
    Hardwarezoom - Arctic P14 Max - Test/Review
    https://www.hardwarezoom.net/artikel/Arctic_P14_Max_Test_Review-55659-4

Buradaki teste göre ses konusunda, rakiplerinin çalıştığı hızda benzer ses seviyesi göstermiş. Tabii rakipsiz olduğu yer çok yüksek dönüş hızına ulaşması.

Düz modeller P14/F14, bir üst seviye BioniX P140/F140 olarak adlandırılıyor. Yani karışacak olduğu bir nokta yok.

F/P ve sessizlik dengesine göre gönül rahatlığı ile P14 pwm fan alabilirsin. Işık olaylarını seviyorsan o özellikle olan modellere bakabilirsin.
    5-6 yıldır p12 pwm pst modelini egzoz fanı olarak kullanıyorum. Herhangi bir sorun yok.
    2 yıla yakın süredir Noctua NF-A15 fan kullanıyorum. Sessizlik konusunda bariz üstün.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Ben sessizlik üzerinden yorum yapmadım. CFM kapasitesi ve salt soğutmadan bahsettim. CFM'den bir miktar feda edilerek, ağırlık sessizliğe verilebilir. Bu da bir tercih.

• Cpt. Foley kullanıcısına yanıt

İstediğin kadar CFM olsun, fanın önünde yada arkasında bir engel olduğunda hava akışının sağlanması için basınç gerekiyor. CFM bir değer olsa da tek başına yeterli değil.

Bu durumlar haricinde basınç daha etkili oluyor. Yani CFM değeri tek kriter alınırsa, gerçek kullanım koşullarında soğutma kapasitesini efektif kullanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 5 Aralık 2024; 18:22:45 >

• amazon
    be quiet! Saf Kanatlar 3 140mm Sessiz PWM Yüksek Hızlı Kasa Fanı | Hız Düzenleyen Kapalı Döngü Motoru | Olağanüstü Hava Basıncı | BL109
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CM43L3J9?ref=cm_sw_r_apan_dp_RVYZ7AQ82JN9F4HRR30X&ref_=cm_sw_r_apan_dp_RVYZ7AQ82JN9F4HRR30X&social_share=cm_sw_r_apan_dp_RVYZ7AQ82JN9F4HRR30X&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

• Deepcool morpheus beyaz kasamda lf iii 420 ile birlikte 6 tane arctic 14cm beyaz fan ile kullanıyorum. Hem sessiz hem de gayet serin çalışıyorlar. Kasanın yan kapağını açtığımda içeriden direkt soğuk hava çarpıyor diyebilirim ve tavsiye ederim. Teknobiyotik resmî satıcısı arcticin. Düşünürseniz göz atabilirsiniz.

Ürünün tam adı: Arctic P14 PWM PST ARGB 14cm

Tanesi 700 civarına geliyordu ben aldığımda. Kasanız genişse 3lü tek parça olarak satılan 14cm fanlar da var ancak fiyatları 4k civarına geliyor. Kablo görüntüsünü sevmiyorsanız bu tipte tek kablolu ürünleride tercih edebilirsiniz. Kabloları güzel saklarım derseniz yukarıdaki ürünü tavsiye edebilirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.