Şimdi Ara

14cm Lik Sessiz, Yüksek CFM li Fan Önerisi İstiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendime Costum bir kasa hazırlıyorum. kasada iki tane alt kısımda, iki tanede üst kısımda kullanılmak üzere 4 adet fan ihtiyacındayım.14cm lik fan önerisi rica ediyorum.

rgb gibi bir şartım yok olmasa da olur. 14cm lik iyi hava alışına ve sessizliğe sahip fan arıyorum. bütçemde sorun yok ama 1 fan içinde servet harcayamam. ne dersiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir fan icin servet harcayamam dediginiz icin Noctualari kenara koydum, Arctic P14 aradiginiz fan hocam

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    hocam bu fan için tıkırtı yapıyor gibi bir kronik olduğunu gördüm. 6 - 7 farklı alışveriş sitesinden bu tip yorumlar okudum. marka kaliteli ama ben kullanıcı yorumunu önemsiyorum.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    bu fanlardan 4 tane alayım diye düşündüm. sanırım ayrıca kontrolcü de almak gerekiyor. inanın eskisi gibi genç değilim içim sıkılıyor o ayrı bu ayrı sepete atıp atıp siliyorum.

• Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

kontrolcü falan almana gerek yok. o fanların kablosu kendinden daisy-chain olarak geliyor.

3 pinli alırsan voltaj ayarı ile, 4 pinli alırsan pwm ayarı ile fan profili oluşturursun.

fanları al geç, başka bi aparata ihtiyacın yok.

P14 fanları kullandığımda ses yapmayacak devirde çalıştırdığım zaman hava akışı seviyesi hoşuma gitmemişti diye hatırlıyorum sizin tecrübeniz nasıl oldu yeterli sessizlik hava akışı alabildinizmi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120 mm sessiz fan önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mxsr kullanıcısına yanıt
    almadım hocam. elimde 12cm lik fanlar vardı onları kullandım.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

P değil, F serisi olmalı hocam. P serisi pressure, yani radyatör soğuturken kullanılıyor. Kasa için F tercih edilmeli.

Ben NZXT H7 Flow kasada Arctic Bionix F140 kullanıyorum ve son derece memnunum. Piyasada olsaydı Cougar Vortex PWM kullanırdım, onlar bir tık daha sessiz gibi ama Arctic de müthiş soğutma yapıyor. Ses, %50'nin üzerine çıkınca belirginleşiyor ama CFM değeri yüksek bu fanlar için max %40 dönüş hızı bile yeterli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba hocam, sanırım fanları almamışsın ama alırsan da fan kontrolcüyle işin yok. Bunlar 4pin fan. Direkt anakart ya da çeşitli programlar üzerinden kontrol edebilirsin.

FanControl programı bu konuda 10 numara 5 yıldızdır.

• Cpt. Foley kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bu değerli bilgiler için. kafa karışıyor haliyle bir sürü ürün var. fan konusunu çok fazla araştırmadım. amacım sessiz ve yüksek cfm ye sahip fanlar. önerdiğin fanları incelemeye aldım. teşekkürler tekrardan

Merabalr kasama Msi Apa1225M12 fanlardan takmayı düşümüyorum nasılar önerir misin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cerkezyalcin kullanıcısına yanıt

Yanlışım yoksa, bu fanlar MSI MAG CORELIQUID 240R/360R v2 sıvı soğutucularda da kullanılıyor. 21.63 ~ 78.73 CFM hava akışı var. Statik basınç 0,23 ~ 2,39 mmH2O. 500-2000 RPM hızlara karşılık gürültü seviyesi ise 14,3 ~ 34,3 dBA. Yüksek RPM'lerde biraz gürültülü çalışır, haberin olsun. Bunun dışında statik basınç ve CFM değerleri yönünden gayet iyi bir fan. Fiyatı 700 liranın altındaysa tercih edilebilir. Bu fiyata geçerse, Arctic F120 tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 8 Ekim 2024; 2:38:51 >
    Arctic P12 pwm argb kasada kullanılır mı kasa için uygunmudur aklımdaydı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cerkezyalcin kullanıcısına yanıt

Hocam, P modelleri "Pressure" yani daha çok basınç gerektiren radyatör vb. yakın soğutma için tasarlandığı için yapısı itibarıyla amacına doğru bir şekilde hizmet etmez. F modellerine bakmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 13 Kasım 2024; 12:8:12 >
  • F modelleri de tükenmiş olarak görünüyor :(

Aklı basında ve bu fiyatlarda baska öneriniz var mı?

Bu doğru değil, testlerde P serisi kasa fanları olarak bile her türlü önde çünkü kasalarda özellikle intake için koyduğumuz yerlerde daracık toz filtreleri, ızgaralar vs. oluyor, bu da basınç gerektiriyor. Dediğiniz hiç bir engel olmadan boş bir alana fanları koysaydık doğru olabilirdi. F serisi zaten artık önemini yitirdi, P12 ve P14 Max modelleri var ama F serisi için yeni geliştirilmiş bir model yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paister P kullanıcısına yanıt

Bu doğru değil mi? Kardeşim, fanların üreticisi diyorum bak, "üreticisi" bu fanları böyle tasarlıyor ve böyle pazarlıyor. Bionix'in F serisi kasa fanıdır, P serisi ise daha çok yakın soğutma içindir. Senin ne düşündüğün değil, işin matematiği önemli. Ha, P serisiyle de kasa soğutamaz mısın? Soğutursun ama F serisi gibi doğru bir amaca hizmet etmez.

• P12 pwm pst egzoz fan olarak güzel iş yapıyor. Sessizlik konusunda Noctua çok iyi performans gösteriyor. O kadar yüksek fiyata rağmen konu sessizlik ve performans birleşimi olunca parasını hak ediyor.
    Cooler master sickleflow 140 fanlarda güzel performans ve sessizlik sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 5 Aralık 2024; 0:57:39 >

Dostum yanlışını düzeltince bu kadar öfkelenmene gerek yok sonuçta herkes hata yapabilir, ben sadece yapılan testlere göre konuşup insanca doğru olmadığını söylüyorum. Youtube üzerine P12 vs F12 yazıp sonuçları görebilirsin, ayrıca işin fiziğine girersek basınç dediğimiz şey önünde engel olan şeyler için önem arz ediyor yoksa tabi ki hiç bir filtre olmasa sadece boş alan olsa dediğinde haklısın. Bahsettiğin üretici bile P serisini zaten hep kasanın önüne, hatta hiç bir filtre olmayan arka tarafına koyarak reklamını yapıyor. Mesela şu açıklama çok iyi anlatıyor.

Hava akışı sadece basit bir yer değiştirmedir. İçeri akan şey dışarı akıyor olmalı.

Hava bir yerden taşındığında, başka bir yerden gelen hava o alana taşınır... ve dışarı taşınan hava aynı miktarda havayı oradan uzaklaştırır.

Havayı su gibi düşünün.

Bir bilgisayar kasasını gölette suda yüzen bir araba gibi düşünün.

Araba camları kasanın havalandırma delikleridir.

Araba camındaki pervane, kasa havalandırmasındaki fandır.

Pervane suyu bir pencereden arabanın içine taşırken aynı miktarda su da arabanın diğer pencerelerinden dışarı çıkar.

Hem çekiş hem de egzoz kasası fanlarını kullanırsak bunlara "stacking" fanlar denir. Fanların stacklenmesi hava akışını doğrudan artırmaz.

Bu fanların yaptığı şey basınç değerlerini artırmaktır.

Her biri 1,5 mm H2O olarak derecelendirilmiş 2x fan itme / çekme şeklinde monte edildiğinde 3,0 mm H2O geliştirebilir.

Aynı yönde dönen fanları birbirine karşı stacklersek basınç değerlerini iki katına çıkmaz.

Basıncı artırmak için bir hava akışı düzleştiriciye (soğutucu kanatçıklar gibi) sahip olmaları veya kasanın önüne ve arkasına monte edilmeleri gerekir.

Bu yüzden ticari stacked fanlar zıt yönlerde döner.

Bilgisayar fanları çok çok az basınç yaratır.

Örnek olarak, deniz seviyesindeki ve deniz seviyesinden 30 feet yükseklikteki barometrik basınç farkı 11.013 mm H20'dir. 30 feet'in 1/3'ü 10 feet ve 11.013 mm H2O'nun 1/3'ü 3.671 mm H2O'dur.

Bunu böldüğünüzde deniz seviyesi ile deniz seviyesinden 10 feet yükseklik arasındaki fark 3,671 mm H2O'dur,

Bunu tekrar ikiye böldüğümüzde, deniz seviyesindeki basınç ile deniz seviyesinden 5 feet yükseklikteki basınç arasında 1,836 mm H2O fark olduğunu görürüz.

Bu, deniz seviyesinde dururken ayaklarımızda göğsümüze göre yaklaşık 1,836 mm H2O daha fazla basınç olduğu anlamına gelir.

Ya da göğsümüzde ayaklarımıza göre 1,836 mm H2O daha az basınç vardır.

Soldaki ses seviyesi, alttaki sıcaklık değerleri.

F120 ve P12 ARGB fanların(ARGB olmayan model çok daha yukarda, ekran görüntüsüne sığmadı) ızgara filtre arkasında 33 dBA m3/h karşılaştırması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 5 Aralık 2024; 2:25:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.