slm arkadaşlar elimde 15bin lira var ve 2.elrenault kangoo almaya karar verdim. nasıl bişey alsam acaba. arabalardan pek anlamıyorum bu fiyata en iyi özellikte nasıl bir kangoo bulabilirim.bu kangoo ların 10 farklı tipi var bunların anlamı ne oluyor 1,5dci, comfort, 1,9, multix vs...bana bir arkadaşım turbo dizel almamı önerdi acaba hangi tiplerinde turbo dizel var. aile için alıyorum fazla kullanmayız ama aldığım zaman masraf yapmak istemiyorum.klima, airbag vs önemli değil.dizel almak istiyorum.
birde alırken dod gibi güvenilir yerlerden almamı önerdiler bende buna sıcak bakıyorum ama başka böyle bildiğiniz güvenilir yerler var mı. dod ta reno pek fazla yok.
şimdiden ilginiz için tşkler
DOD 1000-2000 TL daha fazla bilgine..
o paraya 2004-2005 modeL 1.5 dci motor oLanLardan aLaßilirsiniz !.. donanım ßuLduğunuz araca göre değişir !.. sahißi iLe anLaşırsınız !..
1.5 dci al derim şahsen ...
Turbo dizel olanları 1.5 dci motor olanlardır.. yakıtıda motor gücüde mükemmeldir. 1.5dci motorlu kangoolar 2004 modelden yukarı olan modellerde mevcuttur... comfort falan eski modellerde var bu eski modellerde aynı zamanda 1.4 benzinli ve 1.9 dizel motorlar vardırki bu motorlar turbosuzdur. 2004 model aşağısındaki modellerde mevcuttur..
Multix ve multix authentique terimleri 2004 sonrası için geçerli terimlerdir. Bazı 2003 modellerdede sanırım var.
Sana tavsiyem, en az 2004 model araç alman, Motorunun kesinlikle 1.5 olmasına, Kliması ve ABS si olmasına kesin ama kesin dikkat et. bu 3 unsur olmayan araca deil 15 milyar 5 milyar bile verme. ister kangoo al ister baska bir araba al klimasız olmasın hele hele ABS olmayan bi arabaya hiç yanaşma. madem ailecek kullanıcaksınız ABS kesinlikle vazgeçilmez bir özelliktir ailenin hayatı için ;)
o zaman şöyle bir araç araştırabilirim...
renault kangoo 1.5 dci en az 2004 model dizel abs ve klima mevcut 100.000km den az
böyle bir araba 15.000 ytl ye bulabilirmiyim birde dod gibi büyük galerilerde 1500-2000tl daha pahalı olur dediniz, o zaman sahibinden alsam ve plaka ile ruhsatı araştırıp birde ekspertiz raporu çıkartsam yeterli olur mu...
imazol RENAULTun 2.el sitesi var orayı takip edersen bulursun
imazol RENAULTun 2.el sitesi var orayı takip edersen bulursun
orayıda takip ediyorum ama pek araba yok orda...en fazla araç sahibinden.com ve araba.com da var...oradada kişiden alacağım için biraz riskli oluyor..çakallar piyasada büyük yer işgal ediyor malum...
arkadaş aldığın arabayı götür reno servisine expertis yaptır ama sen başında dur bu çok önemli servise bile güvenme başında durduğun zaman garanti olur o zaman aracın nesi var nesi yok çıkar piyasaya ama 100 bin olayına bence takılma aracın bakımlı olması gerçekten önemli kmsi düşük olupta motor sorunlu araçlarda oluyor veye istde filan km düşürüyolarmış bunlara dikkat et galeriden değil şahıstan alamaya bak galeri aracı pasta cila yapar temizletir kaptırır ama şahıs aracı olduğu gibi olur çoğunlukla
ben de 1.5 Dci almanı öneriyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: muharrem54
arkadaş aldığın arabayı götür reno servisine expertis yaptır ama sen başında dur bu çok önemli servise bile güvenme...
valla özelliklede servislerde görülen bi durumda şu şekilde oluyor, almak istedigin aracı götürünce iyice bi kötülüyolar, ellerindeki aynı aracı satmaya çalışıyolar. bu yüzden şahsen ben servisede güvenmiyorum. ellerine düşen tüm araclarin bişeylerini değiştirme peşindeler.
peki servise de güvenmezsem ben nasıl araba alıcam..ilk defa alıyorum ve tanıdığım usta , kaportacı vs de yok. serviste başında dursamda ben bişey anlamıyorum ki neye göre kıyaslıyacağım.. aslında neyin önemli neyin önemsiz ve neyinde beni korkutmak için söylenebileceğini sizler bilirsiniz bu ekspertiz raporunda...biraz teknik bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...
arkadaş kango güzel araba kesinlikle al pişman olmazsın ama sahıştan almaya bak galeriden filan alma vede hiç tanımadığın bir ustaya da götürebilirsin git sanayiye istediğine göster zaten araç sahibi ozaman sana müdahele eder birşeyleri anlarsın sen hangi özellikte araç arıyorsun
quote:
Orjinalden alıntı: muharrem54
arkadaş kango güzel araba kesinlikle al pişman olmazsın ama sahıştan almaya bak galeriden filan alma vede hiç tanımadığın bir ustaya da götürebilirsin git sanayiye istediğine göster zaten araç sahibi ozaman sana müdahele eder birşeyleri anlarsın sen hangi özellikte araç arıyorsun
1,5 dci motor en az 2004 model en fazla 100.000 km de dizel abs
yukarda saydıklarım kesin olacak klimada olursa güzel olur...birde şuan piyasada bu özelliklerde bir kangoo ne kadar eder bazen ilanlarda 12.000 tl ye böyle araba görüyorum ve adam birde temiz değişeni çiziği yok demiş....ucuza almak istemiyorum hakkı neyse vermeye hazırım ama yeterki beni kandırmasınlar...
renault kango pampa al bence her türlü işini görür tam aile versiyonu
pampa eski versiyonu.. 1.5 dci motor yok onun üzerinde. renaultun kaç yıldır vazgeçmediği ve halen daha yeni araçlarındada kullandığı motordur bu 1.5dci motor.
Dci kral motor ...
hoca 1.9 alma 1.5 dci vergi avantajlı mis gibi motor
arkadaş benim araç var istersen bir bak sahibinden (10973014)nolu ilan bir enjektör problemi çıktı geçen hafta servise götürdüğümde dediler onuda ben değiştirecem araştırıyorum