Şimdi Ara

15 günlük hizmetin yarısı yok!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28 Ekim 2017'de başvurduğum internet, 31 Ekim'de bağlandı. İnternet 9 Kasım'da kesildi hemen arıza kaydı oluşturdum, akabinde arıza kaydınız çözüldü diye mesaj gelmesine rağmen internet gelmedi. Tekrardan arıza kaydı oluşturmama rağmen geri dönen yok! 2 iş gününü geçti ayrıca toplamda aldığım hizmetin neredeyse yarısını kullanamadım. Günlerdir internet yok daha da kötüsü iletişime geçebileceğim kimse yok! Başka internet sağlayıcısına başvurumu yapmak için interneti acilen iptal ettirmek istiyorum, ilk ay memnun kalmazsanız para iadesi reklamına dayanaraktan da para iademi istiyorum.

• DSL ışığınız yanıyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

DSL ışığınız yanıyor mu?

hiç bir ışık yanmıyor, modemi ayrıca resetledik çözüm yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klipsi Ca

quote:

DSL ışığınız yanıyor mu?

Peki online işlemlerde telefon numaranız tanımlanmış olarak görünüyor mu?

• Geçiş mi yaptınız?

Yapa var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

DSL ışığınız yanıyor mu?

evet kayıtlı, ayrıca online işlemlerden de olayın takibindeyim, iletişim sorunu yaşamıyoruz. iletişim kurmuyorlar o ayrı konu...
    internetimiz varken birden gitti bizden kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Geçiş mi yaptınız?

Yapa var mı ?

ttnetten geçiş yaptık
    yapa ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

DSL ışığınız yanıyor mu?

evet kayıtlı, ayrıca online işlemlerden de olayın takibindeyim, iletişim sorunu yaşamıyoruz. iletişim kurmuyorlar o ayrı konu...
    internetimiz varken birden gitti bizden kaynaklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Hocam muhtemelen Telekom ekibi dolaptan DSL internet kablonuzu çıkarıp telefon kablonuzu takmışlardır. Bayağı kişi yaşadı bu sorunu.

Destek kaydı açıp saha dolabında internet ve telefon hizmetimin birleştirilmesini talep ediyorum yazın. Çözerler iki gün içinde.

• kutuya baktığımda böyle birşey gördüm. kablonun ucu kesilmişti çok fazla anlam veremedim.
    ne sizce bu dediğiniz şeyi mi ifade ediyor?
    düzeltmek için en hızlı turknet ile nasıl iletişime geçebilirim, 2 iş günü geçmesine rağmen dönmüyorlar. eğer bu kadar basitse çözüm en az 2 gün daha mı beklemem gerekiyor...

[simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/1236700/52594f60-f054-4f50-85e1-03a0b9d0334f.JPG [/simage]
  • quote:

kutuya baktığımda böyle birşey gördüm. kablonun ucu kesilmişti çok fazla anlam veremedim.
    düzeltmek için en hızlı turknet ile nasıl iletişime geçebilirim, 2 iş günü geçmesine rağmen dönmüyorlar. eğer bu kadar basitse çözüm en az 2 gün daha mı beklemem gerekiyor...

[simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/1236700/52594f60-f054-4f50-85e1-03a0b9d0334f.JPG [/simage]

Hocam bahsettiğim gibi dsl internet hattınızı çekip telefon hattınızı takmışlar.

• quote:

quote:

kutuya baktığımda böyle birşey gördüm. kablonun ucu kesilmişti çok fazla anlam veremedim.

Hocam bahsettiğim gibi dsl internet hattınızı çekip telefon hattınızı takmışlar.

iyi de bunun olabileceğinden turknetin haberi yok mu, bu kadar sık yaşanıyormuş üstelik. ben bir de eski destek kaydıma geri dönmedikleri için yenisini de açamıyorum, müşteri hizmetleri zaten yok bildiğiniz üzere. eskisine ne zaman dönecekler belli değil çözüm olacak mı belli değil yeni kayıt açacağım da düzeltecekler de. baya uzun görünüyor. kusura bakmayın agresif yazı tarzım size değil ama durum ortada.

ben turkneti iptal etmek istiyorum nasıl yapacağız bunu?

• quote:

quote:

quote:

iyi de bunun olabileceğinden turknetin haberi yok mu, bu kadar sık yaşanıyormuş üstelik. ben bir de eski destek kaydıma geri dönmedikleri için yenisini de açamıyorum, müşteri hizmetleri zaten yok bildiğiniz üzere. eskisine ne zaman dönecekler belli değil çözüm olacak mı belli değil yeni kayıt açacağım da düzeltecekler de. baya uzun görünüyor. kusura bakmayın agresif yazı tarzım size değil ama durum ortada.

ben turkneti iptal etmek istiyorum nasıl yapacağız bunu?

Türknet telekom saha ekiplerine mail atıp şu adresin telefonunu bağlayın diye iş emri veriyor. Saha ekibi ise Türknet'in verdiği eksik bilgiden dolayı veya kasıtlı olarak DSL hattını çekip telefon hattını takıyor.

Ben abonelik için 1 ay 10 gün bekledim. İşkence gibiydi resmen. Siz twitterden tweet atın bi an önce ilgilenmelerini isteyin veya direkt iptal ettirmek istiyorum deyin onlar sizi aradığında kararlı şekilde iptal edeceğinizi belirtin hemen çözmeye çalışırlar. Başka şekilde çok beklersiniz. İlla iptal edeceğim diyorsanız iptal dilekçesi fakslamanız gerekiyor.

• Aynı durumu yaşayan başka biri vardı dün burada. Ona da yeni hat bırakılmış ve interneti gitmiş. Kendi daire kablosunu yeni hatta bağladığında interneti gelmiş.

Sizde deneyin aynı şekilde. İç tesisat kablonuzu yeni bırakılan hatta (isminizin yazılı olduğu turuncu-beyaz kablonun ucu açık kısımlarına) bağlayın. Büyük ihtimal tekrar sinyal alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 14 Kasım 2017; 23:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomadahmet

Aynı durumu yaşayan başka biri vardı dün burada. Ona da yeni hat bırakılmış ve interneti gitmiş. Kendi daire kablosunu yeni hatta bağladığında interneti gelmiş.

Sizde deneyin aynı şekilde. İç tesisat kablonuzu yeni bırakılan hatta (isminizin yazılı olduğu turuncu-beyaz kablonun ucu açık kısımlarına) bağlayın. Büyük ihtimal tekrar sinyal alacaksınız.

dediğiniz mantıklı geliyor yalnız bizimki gibi kesilmiş bir sürü kablo var hangisi bizim daireye ait kestiremiyorum yoksa aşağı inmişken aklıma gelen ilk yöntem bu olmuştu...
  • Yeni hat bırakıyorlar ama müşteriye bir haber bile vermeyip günlerce internetsiz bırakıyorlar insanları. Türknet-Türk Telekom ilişkisi gerçekten muhteşem.

Kendi dairenizin reglet yuvasını bulmanız lazım ankastre kutusunda. Sonra yeni hattı o reglet yuvasına bağlayacaksınız. Tabi onu bağlamak için krone bıçağı adında bir alet gerekiyor ama ben elektrikçiye para vermemek için kablonun uçlarını soyup ince bir tornavida yardımıyla sağlam bir şekilde bağlamıştım Zamanında meslek lisesi okumanın faydaları

Binayla ilgili kapıcı vs. varsa onlara sorun. Veya ankastre kutusu çevresinde şema falan olabilir dairelerin olduğu yuvaları gösteren.

Büyük ihtimal hattı bağladığınız zaman sorun çözülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 15 Kasım 2017; 0:14:27 >

• Klipsi Ca kullanıcısına yanıt
    tamam şöyle oldu ozaman.
    TT görevlileri ya o hattı kapattılar yada sizin için tekrar ayrı hat çektiler .
    Turknete geçildiğinde normalde böyle şeyler yapmamaları gerekiyor fakat ilçe deki Turk telekom çalışanları ve yöneticileri dikkatli olmayınca böyle probler olabiliyor.
    bende de ayrı kabloya bağlıyorlardı. Durun dedim benim kablom hazır zaten. Elle gösterdim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

tamam şöyle oldu ozaman.
    TT görevlileri ya o hattı kapattılar yada sizin için tekrar ayrı hat çektiler .
    Turknete geçildiğinde normalde böyle şeyler yapmamaları gerekiyor fakat ilçe deki Turk telekom çalışanları ve yöneticileri dikkatli olmayınca böyle probler olabiliyor.
    bende de ayrı kabloya bağlıyorlardı. Durun dedim benim kablom hazır zaten. Elle gösterdim .

durum ortada belli, peki turknet'in günlerdir bunu düşünememesi, çözememesi ki hatayı burada konu açarak sayenizde bulmama rağmen, 2 İŞ GÜNÜ GEÇMİŞ destek kaydıma cevap vermedikleri için bununla ilgili başka bir kayıt oluşturamamam. herşeyden önemlisi karşımda muhatap bile olmadan günlerdir internetsiz kalmam, ne yani buraya yazmasam sorunumu bile anlayacak değilim!

sebep ne olursa olsun ortada peşin ödediğim ayın kullanamadığım interneti var. bağlatalı 16 gün olmuş ama net 10 gün kullanamadığım bir internetin parasını peşin ödemişim.
    bu maduriyetten dolayı işlerimin aksadığı, cep telefonuna ek paket alıp bir sürü para bayılmak zorunda olduğum gibi kişisel durumlarımı bulaştırmak bile istemiyorum.

kısacası bu yaşanan REZALET
    kusura bakmasınlar
    açık ama net böyle
    iyi günler

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Benzer sorunu ben de yaşadım, Allahtan internet devremi dslam'da sökmediler. Telefon için ayrı hat belirlemişlerdi, çevir sesi yok diye destek kaydı açtım ertesi sabah gelen elemanı yakaladım cahile anlatır gibi anlattım saha dolabında birleştirdi.

Burada sorunun kimde olduğunu çözemedim. Anladığım kadarıyla turknet xdsl ve pstn thk için ayrı iş emri giriyor. Sıfırdan bağlantıda önce pstn thk, sonra xdsl aktivasyonu yapıyor. Yalından geçişte ise önce xdsl, sonra pstn thk. Turknet'in savunması "iş emrinde bbk yazıyor, tt dikkat etmiyor." tt'nin savunması "turknet bize ayrı iş emri giriyor, bunu üst yönetime söyledik düzeltecez dediler." Her türlü müşteri mağdur oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 15 Kasım 2017; 10:49:21 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Hayır devlet ceza kesiyor nadiren bu cezayı vatandaş ödüyor. Bu da olmamalı. Cezanın ardından fiyatta zam yapılmamalı ve daha ağır ceza kesilmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun Türk Telekom'dan kaynaklanmıyor zaten BTK'da soruşturma açtı sonuçlanınca bu ilk bağlantı sorununun TT'den kaynaklanmadığı görülecek. Şimdi TT'yi savunuyorum gibi gözüküyor olabilir ama bilen bilir.

Otomasyon sistemde 4 seçenek vardır, Türknet Tivibu vermediği için zaten bu kutucuk kapalıdır. Seçenekler;
    xDSL/Fiber Yeni Abone
    PSTN Yeni Abone
    xDSL/Fiber + PSTN Yeni Abone

Sorun tamda bu noktada başlıyor Türknet yetkililerine ben dahil yüzlerce kez söylendi. xDSL ve PSTN Yeni Abone diye iki kutucuk işaretleniyor sorunda burada çıkıyor. İkisi için ayrı devre açılıyor. (Bu arada yanlış bağlantılarda 1 ay port ücreti ödenmiyormuş bunun sebebi bu olabilir.) Tabii artık bunu çözen TT çalışanları var bana böyle bildirim düştüğünde santrale xDSL + PSTN diyorum onlar ayarlıyor. Birde bilerek yada bilmeyerek ikisi için ayrı devre açanlar var. Bilerek açanlar için ceza kesilmesi gerekiyor bunuda BTK yapacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.