Merhaba arkadaslar ben direk konuya geçiyim tam oalrak 14 üm temmuzda tam 15 olcam anladınız siz. 58-59kg arasi gidip geliyrum göbek yok öyle kocama ama biraz var ailem onun boyuma gidecegni söylüyorlar suan 1.70im Evde kendi çapımda kas çalişmaları yapiyorum küçük bi isinma hareketleri hergun 5 er 5 er arttırdıgım mekik,şınavlar v.s bugun 35 yarn 40 diye diye gidicem işte bu arada protein tozlarm var ABD'den getirtmiştim onlari içip yapiyorum sorum şu..
Hergun saat 5-6 arasi 1km yürüyp yarm kilometre koşuyorum ve yukardaki gibi vücüt yapmaya calisiyorum kilom iyimi kilomu almaliyim calismayi birakip 1 ay kilomu aliyim öneriniz nedir çok bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler :)
Proteini kullanmayı bırak ve doğru düzgün beslenmene bak.Sonrasında okuluna önem ver ve çık gez.Bu yaşlarda vücüt geliştirmeye özenmen normal.Fakat zorluğunu görünce birkaç haftada sıkılıp bırakıcaksın nasılsa.O yüzden boşver.
bu yaşta büyüme/gelişme çağın olduğu için protein tozu kullanman senin zararına olacaktır. biz salonda ağır idmanlar yapıyoruz ve protein ihtiyacımız çok fazla. o yüzden protein tozu kullanıyoruz ki yeni başlayanlara ilk 3-4 ay tavsiye etmiyoruz bile. karaciğerine çok fazla yük yapar. kesinlikle bırakmanı söylüyorum. tavsiye etmiyorum. yaptığın antrenmanlar hafif protein tozunu kullandırmanı gerektirecek düzeyde dahi değiller. sana tavsiyem günde 1 litre yağsız süt iç. bol bol yumurta beyazı, tavuk ve balık tüket. protein ihtiyacını bunlardan alırsın zaten. koşma mesafeni de arttırabilirsin 500 metre çok az.
Anladım. Koşma mesafesini ne kadar yapablirim ve kilo ile sorun yokmu ?