< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (286. sayfa)

-
-
-
Arkadaşlar merhaba,
Sizce bu zamanda ev nasıl alabilirim? Hangi yollarla? Fırsatlar yada yapmam gereken bi şey var mı ?
Birisi bilgilendirebilir mi? Ve doğru zaman mı? BARTIN’da yaşıyorum. Burası biraz pahallı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fırsat falan yok dostum😂
Paran varsa alıyorsun yoksa alamıyorsun bu kadar basit
Faiz orani 3 un üstünde kredi çeken gelecegini ipotek ettirmis demektir. Bankalar iyice ihya olur.. Hele ki sabit gelir iş Garantiniz yoksa delilik..
Şuan ki sartlar da,
Birikmiş paranı koy vadeli mevduata al faizini, kirani öde.
1m parani vadeli mevduata koy. 40k faizi al. 20k kira öde.
Olay kısaca bu. Şu anki şartlar için konuşuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro26 -- 11 Temmuz 2024; 23:30:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz nakit var geri kalanı da fuzulev gibi bi şey düşünüyorum, em mantıklı bu geldi şu dönemde aanki, herhalde bir fırsat da çıkmayacak, yoksa ev bark sahibi olamaıcaz bu gidişle
ziraat bankası ortak konut kredisi çıkarıyomuş ama bununla ilgili bir konu bulamadım. detayları vs daha tam net değil sanırım
-
gayet net.
kaç kişi varsa tapu hisseli oluyor, oranlar aynı
Umarım bu tutmaz ve biter gider, milleti fakirleştirip bi eve danaya girer gibi 10 kişi girmek kadar saçma bir şey yok. Hem gereksiz talep yaratacak hem de fiyatları artıracak bir uygulama.
Barınma insani bir haktır.
-
hangi banka hangi oranda faiz, vade sunuyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ziraat bankasında varmış, güncel kredi oranıyla aynı. 3,49du sanırım. şubenize sorun ya da internet sitesinde faize bakabilirsiniz.
dünya gazetesi
Konut için ortak kredi gündem oldu (Ortak konut kredisi şartları neler?)https://www.dunya.com/ekonomi/konut-icin-ortak-kredi-gundem-oldu-ortak-konut-kredisi-sartlari-neler-haberi-737327
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hebelehubele -- 26 Temmuz 2024; 20:2:24 > -
demekki gayet net değilmiş dimi :) ziraatın sitesinde de böyle bir oran yok . ayrıca eklemek isterim ki max 5 kişi girilebiliyor 10 değil. sizin görüşünüze göre dana fiyatları da sanırım 10 kişi girildiği için artıyor :) bence herkes kendi danasını kesmeli
-
neyse ne hocam isterse 250 kişi girsin , 0,69dan alacağımızı aldık gerisi benim için dert değil. 100e katlansın gerekirse , o zaman belki anlaşılır.
ziraatın sitesinde normal oranın olduğunu belirttim, aynı faiz oranı olduğunu söyledim. az biraz okuduğunu anlayan %kaç oran olduğunu çıkartır. Böyle bir konuda ciddi olan zaten şubeden işini halleder.
İyi akşamlar kolay gelsin.
-
Hocam selamlar,
Halkbank'tan 0.69 kredisi kullandığımda ilk sene tüm poliçeleri Türkiye Sigorta'dan şube direkt olarak yapmıştı. Bu sene yenileme dönemi geldiğinde ben kendim Koç Grubu çalışanı olduğum için Allianz Sigorta aracılığıyla DASK ve konut sigortasını şubeye sormadan Daini Mürtehin olarak Halkbank Pendik şubesi ve teminat tutarına göre ekletip poliçelerimi yaptım. Halkbank'ta bulunan hesabımı otomatik yenileme yapmasınlar diye ek hesabımı bile başka bankaya aktardım. Bankaya gidip poliçeleri verdim ve bankacı herhangi bir sıkıntı çıkarmadan direkt olarak poliçeleri kontrol etti ve ben yenilemenizi iptal ediyorum dedi. Yalnız konut sigortasında sıkıntı vardı. Para olmamasına rağmen yapmışlar ben sonradan hesabımı + bakiyeye çıkarınca çekim yaptılar. İlgili durumu bankacıya mail olarak ilettim. Aynı gün içinde o poliçeyi iptal edip paramı geri yatırdılar. Ayrıca ilk sene yaptıkları sağlık vs. gibi saçma sapan herhangi bir ek sigortayı yenilemedim. Şu anda güncel olarak DASK ve konut var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hayat sigortasını da aynı şekilde yapabilir miyiz?
vakıfbank kredi çekimi esnasında 15 yıllık yaptı sigortayı hem de nakit aldı.
bunu iptal etme şansımız var mıdır?
-
Merhaba hocam. Halkbank’ta bana ayni seyi yapti 15 yillik pesin aldi. Ben tanidik bir sigortacidan belki daha dusuk prim ucreti cikar diye teklif almistim. Daha yuksek cikti. Ama sigortaci e devletten basvur iptal etsinler gibisinden bir sey demisti ama ustune dusmemistim. O yuzden alabilir misiniz bilmiyorum maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim.
Maalesef benim konut sigortamı dışarıdan daini mürtehin olarak yaptırmama rağmen kabul etmediler. Ben de TBB ye başvuru yaptım bekliyorum. Bu süreçte bir çok yere şikayet ettiğim için Kredi çekmemde bana yardımcı olan Banka çalışanı ile aram da bozuldu. Şikayetler yüzünden banka çalışanına uyarı gelmiş sorumluluğu ona bırakmışlar. Oysaki ben onu şikayet etmemiştim. Beni arayıp iptal edeceğini işi inada bildirmememi söyledi. Ona rağmen iptla etmedi. Otomatik yenilemeyi zaten iptal edemeyeceğini sözleşmede yazdığını söyledi. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kim bilir, belki doğrudur.
t24
Kamu bankalarında düşük faizli konut kredisi hazırlığı: Oranlar belli oldu - Fotoğraf Galerisihttps://t24.com.tr/foto-haber/kamu-bankalarinda-dusuk-faizli-konut-kredisi-hazirligi-oranlar-belli-oldu,35679/2 -
Halkbankasında yaşadıklarımı anlatıyorum. Konut sigortamı 2023 yılında kredi çektiğim banka zorunlu olarak yaptı ve bu yıl yüksek fiyattan hesabımdan otomatik kesinti yaptı. Bende dışarıdan daha uygun bir teklif aldım ve orada yaptırıp bunu bankaya verdim. Banka tabiki kabul etmedi bunu biz yapacağız dışarıdan yapamazsınız dediler.
Peki dedim ve TBB ye başvurdum. TBB de beni haklı buldu sigortanın zorunlu olmadıgına karar verip paramın iadesini gerçekleştirdiler.
Durum böyle olunca bende dışarıdan yaptırdığımı da iptal ettirdim. bunun üzerine banka tekrar beni aradı. siz dışarıdan yaptırılanı da iptal etmişsiniz. krediniz devam ediyor konut sigortası zorunlu dediler. Tamam dedim siz yaparsanız ben de gerekli mercilere yeniden iletirim. Diretiyorlar da diretiyorlar bakalım nereye kadar
-
Dask dışında hiçbir sigorta zorunlu değildir. Kredi sözleşmesinde de zorunlu olmadığı yazar. O yüzden sözleşmeyi imzalatırken okudum ve kendi isteğimle kabul ediyorum diye bir ibare yazdırıyorlar. TBB'ye gecikmeden başvuru yapılırsa iptal ediliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bankadan aldığın yazılı teyit ile direkt e devlet üzerinden Bankalar birliğine şikayette bulun. 3-4 ay gibi bir vakit alsa da (belki daha kısada sürebilir) konut sigortası iptalini yapıp, paranı iade ediyorlar. Banka ne derse desin hiç farketmez (sözleşmenizde yazıyor kabul etmişsiniz dese bile) iptal ediliyor.
Sadece DASK ı iptal etmiyorlar. Ama onu da isterseniz başka bankadan yaptırabiliyorsunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X