Buraya yorum yazan, fikir veren bir çok kişinin önerdiği yada yerdiği cihazları deneyimlemişliği yok. Bu bir hastalık maalesef, forumun hastalığı. Mesela S24U da mura varmış bilmemne varmış, varmışta oran kaçmış, kaç kişide çıkmış vs bunlar yok. Mura varmış, kumlanma varmış, fiyaskoymuş. Ben 2 kez aldım bende 0 sıkıntı ama.. Forumda benim gördüğüm net sorun yaşayan 2-3, kişi var gerisi çene suyu çorba tipler. Mesela yukarıda Honor ve Samsung kıyaslanmış.. donanım daha iyiymiş.. sanki pc topluyoruz burda, olay sadece donanım değil sevgili kardeşim, donanım evet önemli ama tek başına kriter değil. Yazılım, ekosistem, güncelleme desteği ve güvenirliği, tekrar satılabilme gibi bir çok konu var. Bu işler donanım basmakla olsa Apple piyasanın hakimi olamazdı. Hem S24U, hemde ip15 pro kullanıcısıyım. Fold 5 de kullandım, iyi cihaz, olayı farklı, kullanıcı kitlesi farklı. Alışırsanız başka cihaz kullanamazsınız. Alışamazsanız, Samsung un 2.el piyasası kötü ya, Fold un ki ondan da kötü. Önceliğiniz ne, bütçeniz nedir, cihazı ne şekilde kullanıyorsunuz daha detaylı yazın , daha detaylı bir yanıt vermeye çalışayım. Sadece şunu söyleyeyim ortalama bir kullanıcı iseniz ve Fold 5 seviyesi cihaz bakıyorsanız direk S24U ya yönelin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
15 yıllık iphone kölesi olarak FOLD 5 'e geçmek istiyorum (2. sayfa)
-
-
Geç geç seneye geri dönüceksin zaten. Herkes aldatır sevdiğini
-
Hocam öncelikleriniz neler ?
1-) Instagram, Facebook sosyal medyada paylaşım yapayım vs ise kesinlikle iPhone, android olayı Instagram da 3 basamak geride , bunu s23U kullanan , instander yüklemiş, modifiyeli Instagram kullanıp hala eksiği olduğunu gördüğüm için diyorum, Instagram da anılarınızı paylaşıyorsınız iPhone a şart, android kısmında çözüm yok bunu bilin
2-) bazı arkadaşlar ise Samsung fanı, anlıyorum onları, cihazı aldınız,ekranda kumlanma sorunu çıktı,size sorunsuz diyen arkadaşlar mağduriyetiniz karşılayacak mi ? Veya Türkiye sınırları içinde Apple gibi müşteri memnuniyeti olan başka bir 2. Firma varmi ? Samsung size bunun garantisini veriyor mu Apple gibi malının arkasında durmayı
3-) Honor için bence teknosa ya bir mağazaya uğrayın,fold ve magic v2 karşılaştırın, akabinde honor forumunda, fold kullanıp magic v2 ye geçen arkadaslar var onların fikirlerini alın
Fanatikler olacak size 24iU alın geçin diyenler , s24U , s23U kullanıcısı olarak ilk çıktığında almayı düşündüm ancak ekrandaki kumlanma sorunu ihtimali benim midemi bulandırdi, balımıza sinek düştü yani :)
Az paralar vermiyoruz Tr şartlarında, müşteri memnuniyeti+ sosyal medya Instagram+ video çekim kalitesi Apple',iPhone önde her türlü
Geri kalanlarda başa başlar,
Samsung+120hz ekranı, tam ekran , adacık yok, sevmiyorum, tam ekran keyfi , YouTube Vanced , newpipe (YouTube video indirme) instander (modlu Instagram video resim indirme ) Adguard in VPN üzerinden tam hakim şekilde reklam engellemesi benim s23U tercih etme sebebim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 25 Mart 2024; 23:41:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Apple'dan Android'e geçiş bir mesele olabilirken bir de Android'in katlanırına geçiş daha büyük bir mesele olabilir.
Tam olarak Fold tipi cihazlardan beklentiniz nedir, kullanım amacınız nedir, ona iyi karar verin, onu iyi netleştirin derim.
Honor da Samsung da ne kadar uğraşsa da bazı yerlerde uygulamalar her türlü patlıyor. Halkbank uygulaması mesela, iç ekranda yan yana iki uygulama açıkken tek uygulama açıkmış gibi fontları büyük font kullanıyor ve ekran okunmaz oluyor neredeyse. Böyle saçmalıklar ille karşınıza çıkabiliyor...
-
Hocam birinci maddedeki instagram seçeneğini biraz açar mısınız ? Fenomen değilim ama haftada 2-3 story atarım. Bu tarz basit kullanımda bile iphone u arar mıyım?
Siz peki neden fold5 düşünmediniz s23u değil de s22u nuz olsa geçiş yapacak olsanız S24U mu fold 5 mi tercih ederdiniz?
S24Ultranın tek cazip yanı en yeni en güçlü samsung olması ve ayrı bir yapay zeka çipi olması... Aynı fiyata resmen çok eski bir telefon alıyormuşum hissiyatı var fold5 de
ve düşürürsem affı çok olmaz gibi fold5 in ... herkes iyi güzel sağlam diyor da günlük sakarlıklarda fold5 hiç ama hiç affedici olmaz diğer geleneksel akıllı telefonlarla karşılaştırırsak
-
İlk paragraf resmen imza + kaşe + beyin tomografimi de çekseydiniz..
Bu söylediklerinizi doğrulayan bir test izledim. Fold5 'in açık hali neredeyse tüm uygulamalarla uyumlu bir şekilde ekran boy oranında kullanılabiliyorken donanım olarak öne geçen diğer katlanabilir rakipleri çok kötü deneyimler sunuyor.
Fold5 niyeyse bozulur ya bu diye midir nedir yurtdışındaki makasın tam tersi burada fold5 daha ucuz.
Benim kullanım aslında youtube izleme yanda twittera bakma ve arada ofis dışı yakalandığımda telefondan macbook u açmadan işleri halledebilme rahatlığı ama tabi günlük kullanımda neler yaparım öngöremiyorum. Zaten uzun vakitlerce bilgisayar başındayım ve bu multitasking özellikleri acaba çok nadir kullandığım güzel bir özellik olarak kalır da pişman olur muyum diye merak ediyorum.
s24U 'da kaybettiğim şey en yeni donanım ve ekstra yapay zeka çipi...
Benzer fiyata s24ultranın çok gerisinde bir telefon almış olacağım hem de yaza yenisi geliyorken..
diyorum ki şimdilik s24ultra alayım yaza güzel bir fold gelirse ve android ekosistemine alışırsam fold6 ya geçeyim çünkü görünen o ki gelecek olan fold6 küçük ekranı daha geniş ve ai çipli gelecek
Birazdan cihazlara elimde bakmaya gideceğim bugün yarın siparişi vereceğim.
S24U 'da da çok büyük diye şikayet edenler var. Kimisi fold5 in küçük ekranına bayılırken kimisi çok küçük hiç bir iş yapılmıyor diyor..
Ben çok temel bir kullanıcı değilim de çok extreme derecede de her özelliğinden faydalanacak biri değilim. Sadece solda youtube sağda whatsapp multitasking i çok cezbediyor.
-
Peki neden ?
-
Öncelikle düz bir android cihaza geçin, alışma süreci başarılı olursa yaza fold 6 bakarsınız. Hatta alacağınız cihaz ikinci el olursa zararınızda olmaz muhtemelen...
-
Hocam objektif olaralkbunu bir s23 u kullanıcısı olarak diyorum, basit 1-2 story için bile instagram kullanımında iphone dan şaşmayın , açık ve net burası , bu benim fikrim, Şimdi çıkıp buna itiraz edenler olacak , ancak bizler akıllı cihazları hayatımızı kolaylaştırması için kullanıyoruz.Size instagram için şu çözüm önerilcek; önce kendi kameran ile çek galerinde düzenle- galerinden instagram a yükleme yap ,
İyide bu şekilde 3 adımda işlemleri yapıyorum, bende iphone da ki gibi instagramı açıp çat video çekip editleyip story paylaşmak istiyorum 1 adımda. Bunu neden oradan oraya gidip yapayım ki , benim için instagram önemliyse , bu işlem kolay olmalı.
Androidde cihaz farketmezsizin instagramı açıp Uygulama içinden video çekip story attığınızda hiçbir zaman iphone da model farketmeksizin çekilen videodan düşük kalitede olacak. hele ki üzerinde sticker , müzk vs edit yaptığınızda.
girin s 21U den beri samsung her sene instagram snapchat ile anlaşma yaptıığının reklamını yapıyor .Hikaye ve video kayıtlarının kalitesi arttı diye, sonuç ? s24 ultraya geldik 4 seri geçmiş hala instagramdan açıp video kaydı yapıp iphone kalitesi alamıyoruz, sebep basit , Apple + instagram yüksek olasılık kapılar arkasında anlaşma var, parayı veren düdüğü çalar hesabı.
yapay zeka sizin için çok önemli ise; bakacağınız cihaz da snapdragon elite X i beklemenizi şiddetle tavsiye ederim, yaz aylarında tanıtılacak bu chip,
neden snpdragon elite X diyorum, android tatafında apple ın m2 işlemcisine denk veya daha üstün bir çip geliyor.
snapdragon gen3 yapay zekaya ara geçiş çipi gibi düşünün , esas olay bir sonra ki nesil olan Elit X De olacak,
Elite X bir diğer avantajı ise , apple da olan eko sistem ,tablet telefon pc kol saati gibi cihazlarda aynı işlemci ve denkleri kullanılarak cihazlar arası iletişimde sıfır sorun sıfır kayıp ile iletişimi,eko sistemi kusursuz yapmak.
Bu konuları seviyorsanız , snapdragon elite x youtube ve google biraz araştırın derim.
Şundan eminin Samsung fold6 ya elite x koymayacak hatta komple tüm cihazlarında snapdragonu kaldıracak exynossu koyacak , bu benim gözlemim.
2024 sonu itibari ile android tarafında yapay zeka-eko sistem bazlı cihaz alıncaksa , cihazda snapdragon elite x işlemcisi baz alınmalı.
Özetle , bekleme durumunuz varsa elite x işlemcili bir android cihaza geçmeniz yapay zeka isteğinizi tam manasıyla karşılar diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimus95 -- 26 Mart 2024; 16:36:45 >
-
Bekleme durumum olsaydı kesinlikle sizin şuan anlattıklarınızdan sonra beklerdim fakat malum seçim geliyor ve zorla tutulan dolar yine fırlayacak ve herşeyin değeri artacak bu yüzden akut telefon ihtiyacımı görmek istiyorum.
Mevcut telefonum (ip13) yarım günü bile zor çıkarıyor. Şarjı çok kötü halde. Resmen telefonsuz gibiyim.
Ama instagram konusunda s24ultra instagramda sorun yaşanmıyor diyordu herkes düzeldiğini söylüyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 26 Mart 2024; 16:41:6 > -
Çok doğru bir yol haritası aynen böyle yapacağım. Siparişi oluşturuyorum hazır amazonun bahar fırsatları varken.
64 küsüre geliyor benim ip13 ü de 30 küsüre alıyorlar
-
Hocam imkan varsa s24u forumundan biriyle buluş, aç instagramı çek videonu editle sonra elinde ki iphone ile yap işlemi , ondan sonra paylaş ve izle . Kararını öyle vermen en sağlıklısı.
-
Hocam çok geç
-
Hayırlı olsun hocam, güzel cihaz , sizi üzmez , sadece beklentileriniz, önceliklerinize göre sıralama öenmli. Güle güle kullanın.
-
Çok teşekkür ederim. Sık sorularımdan dolayı kusura bakmayın malum ekonomi kötü insanlar bir şey alırken çok fazla şeyi merak edip soruyor.
Yardımcı olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum
-
1 tl indirim gözlerden kaçmadı hocam , güle güle kullanın
-
ahahah yok zaten baktım akakceye de en uygun 63.5 du kötü bi sitede veya pttde
-
Bunu taşıyabilecek bir cepli pantolonda şart
kızlar için sıkıntı yok çantayla dolaşıyorlar bizim için sıkıntı
Bu model değilde samsungun 2 ye katlanan yarım telefonları z flip olanı bi ara bende düşündüm boyutu güzel cebe rahat girer diyerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 28 Mart 2024; 9:47:1 > -
Telefon elden düşmüyor ki artık... Ben cebime koyduğumu bilmem pek
halkalı ve kartlıklı bir kılıf aldım onunla kullanacağım
-
O da doğru hocam haklısınız
Z flip son çıkan modellerde telefonun katlamasını açmadan işlem yapılan ekranıda büyütmüşlerdi hoşuma gitmişti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 28 Mart 2024; 9:56:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X