Şimdi Ara

1500 den fazla bad sectorlu hdd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfallx

bu hdd kurtulabilirmi ?

35'ten sonrası zaten hdd çöpe atın anlamına geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

quote:

bu hdd kurtulabilirmi ?

35'ten sonrası zaten hdd çöpe atın anlamına geliyor
    Low level format dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machan

Low level format dene

Dostum 35 - 50 'den sonrası HDD çöp diyorum neden anlamıyorsun arkadaştaki yazılımsa değil donanımsaldır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 11 Ağustos 2012; 18:12:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Machan

Low level format dene

Dostum 35 - 50 'den sonrası HDD çöp diyorum neden anlamıyorsun arkadaştaki yazılımsa değil donanımsaldır..

Alıntıları Göster
    mesela w7 kurucam w7 can not ,nstalled this disk diye bişi yazıyor formatta yemiyor
  • quote:

mesela w7 kurucam w7 can not ,nstalled this disk diye bişi yazıyor formatta yemiyor

1500 Tane Bad Sactor'lu HDD ne yapsanız bile çalışmaz yenisini alın..
  • o hdd enkaza dönüşmüştür
  • quote:

Orijinalden alıntı: mangdasire

o hdd enkaza dönüşmüştür
    enteresan ubuntu kurulu idi ama o kadar bad sectorun arasına nasıl kuruldu hayret ettim
  • quote:

enteresan ubuntu kurulu idi ama o kadar bad sectorun arasına nasıl kuruldu hayret ettim

hd tune ile yavaş tarayarak bu sonuca vardınız değil mi? bir de ss alabilir miyiz
  • quote:

quote:

hd tune ile yavaş tarayarak bu sonuca vardınız değil mi? bir de ss alabilir miyiz

Windows kurabilse yapar belki başka sisteme takarak yapmakta fayda var..
  • quote:

quote:

quote:

Windows kurabilse yapar belki başka sisteme takarak yapmakta fayda var..

Alıntıları Göster
    başka sisteme takmaya gerek yok aslında.hirens boot cd yi indirip bilgisayarı içindeki mini xp ile açarsanız zaten içinde bütün test,recovery vs.. programları var.hdd yi içindeki hd tune ile taratabilirsiniz

• quote:

başka sisteme takmaya gerek yok aslında.hirens boot cd yi indirip bilgisayarı içindeki mini xp ile açarsanız zaten içinde bütün test,recovery vs.. programları var.hdd yi içindeki hd tune ile taratabilirsiniz

Bunu öğrenmem iyi oldu böyle bir şey olduğunu biliyordum da o CD'nin ismini bilmiyordum.
  • quote:

quote:

Bunu öğrenmem iyi oldu böyle bir şey olduğunu biliyordum da o CD'nin ismini bilmiyordum.

Alıntıları Göster
    mini xp de test ve hd tune yok

• quote:

sırf mini xp indirirseniz onda yok,ama hirens boot cd indirirseniz hirenin içindeki programları hirenin içindeki mini xpde kullanabilirsiniz.
  • quote:

quote:

sırf mini xp indirirseniz onda yok,ama hirens boot cd indirirseniz hirenin içindeki programları hirenin içindeki mini xpde kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    hirendeki xp yi diyorum zaten ondada hd tune yok
  • quote:

nasıl yahu? ben 15.1 sürümünü kullanıyorum,hbcd launcher in içinde var.hatta hbcd launcheri win 7 de de kullanıyorum ss sini atayım  1500 den fazla bad sectorlu hdd

edit:link hatalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mangdasire -- 11 Ağustos 2012; 23:52:27 >

• quote:

quote:

nasıl yahu? ben 15.1 sürümünü kullanıyorum,hbcd launcher in içinde var.hatta hbcd launcheri win 7 de de kullanıyorum ss sini atayım  1500 den fazla bad sectorlu hdd

edit:link hatalıydı.

Alıntıları Göster
    maxblastla 0lamayı dene. olmassa çöp nasıl olsa denemesi bedava mutlaka dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

maxblastla 0lamayı dene. olmassa çöp nasıl olsa denemesi bedava mutlaka dene.

Alıntıları Göster
    1500 Sector bozuk HDD büyük ihtimalle yazılımsal olarak bozulmuştur. O kadar büyük hasar alması çok zor. Low Level Format çekin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

1500 Sector bozuk HDD büyük ihtimalle yazılımsal olarak bozulmuştur. O kadar büyük hasar alması çok zor. Low Level Format çekin.

Alıntıları Göster
    hiren boot cd 15.1 yükled,m m,n, xp y, açtım diğer laptopdan aldığım hd tune pro yu çalıştırdım

45 noktada hata çıktı lba numaraları ,le yazmış program damaged blocks toplam hdd nin % 1.8 imiş

bu scan işleminin ardından zero fill drive işlemine geçtim 46 dakkadır işlem devam ediyor hdd nin yüzde 17 si formatlandı işlem devam ediyor formatlarken geçt,ğ, yerde 3 kırmızı ktucuk verdi geri kalan kutucuklar yeşil baklım inşallah en az hasar ile atlatırım.

• quote:

hiren boot cd 15.1 yükled,m m,n, xp y, açtım diğer laptopdan aldığım hd tune pro yu çalıştırdım

45 noktada hata çıktı lba numaraları ,le yazmış program damaged blocks toplam hdd nin % 1.8 imiş

bu scan işleminin ardından zero fill drive işlemine geçtim 46 dakkadır işlem devam ediyor hdd nin yüzde 17 si formatlandı işlem devam ediyor formatlarken geçt,ğ, yerde 3 kırmızı ktucuk verdi geri kalan kutucuklar yeşil baklım inşallah en az hasar ile atlatırım.

45 tane bad sector varsa o hdd maalesef gitmiştir hocam.hani 3-5 tane olsa yazılımsaldır derdim ama 45 kırmızı nokta varsa hdd kanser demektir.en yakın zamanda verilerinizi yedekleyip yeni bir hdd ye taşımanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.