Arkadaşlar selam. Bir arkadaş için soruyorum, ikimiz de anlamıyoruz fotoğraf makinelerinden. Gezi için yurtdışına çıkacak üç dört aya kadar, bir fotoğraf makinesi almaya karar verdi ancak ikimiz de hiç anlamıyoruz. Aklıma burası geldi, epey üstat var burada bilgi verebilecek. 1500 tl civarına en alınabilir makine sizce hangisi? Ben biraz araştırdım şu makine fena değil diyorlar.
100D iyi bir makinedir, yalnız üzerindeki DC objektifin sarsıntı önleyici özelliği yok, eğer uygun fiyata bulabilirse IS STM özellikli lens ile almaya çalışmasını tavsiye ederim. STM özelliği sayesinde video çekiminde AF motor sesi daha düşük olacaktır.
Hocam selamlar. Kamera aldınız mı ? Almadıysanız o bütçe ile Sony Rx100 mk3 yada mk4 bakılabilir. Giriş seviyesi dslr kameralara bulaşmayın şimdilik derim. Dslr kameralar çekime müdehale edilmediği sürece çok fantastik sonuçlar vermez. Birde geziye gidiyorsunuz yarı yolda kalmaz anıları yakalayamamak güzel olmasa gerek.
Biraz acayip olmuş. D-SLR'lar çekime müdahale edilmediği sürece fantastik sonuçlar vermez ama Sony Rx100 mk3 / mk4 fantastik sonuçlar mı verir çelime müdahale edilmediğinde ?!
Bir geziye gidiyorsunuz ve Sony RX100 MK4'ünüz var diyelim pil ömrü,
Battery Life Fair battery life for its size. Operating Mode Number of Shots Still Capture (CIPA standard, LCD Monitor):280
Still Capture (CIPA standard, EVF):230
Yarıda kalmıyorsunuz. Mesela bir Nikon D5300, D3400'de ise bir şarj dolumu ile 800-900 fotoğraf çekebiliyorsunuz !