Şimdi Ara

1500 TL'YE STEREO SİSTEM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

6-7 yıldır Z5500 kullanıyorum. İmzamdaki ilkini sattıktan sonra aldığım 2. Z5500. Üstüne sistem bulamadığım için almıştım.
    Media Mark'ta Bose Dock'tan müzik dinledim, Z'yi çöpe atasım geldi ondan ilkini sattım. Z, oyun ve film için mükemmel. Hayvani woofer, hayli tatmin edici ki arkadaşımın asker eğlencesini ve kardeşimin kına gecesini bu sistemle yaptım.

Bose, müzik konusunda dahiyane çözümlerle markasını kirletmeyen, en ucuzunun bile " Oha lan! " dedirtecek kadar güzel ses çıkarttığı sistemler üretir. Adamların amacı güzel ses. Zaten hem güçlü, hem güzel Bose istersen bikaç bin tl'yi gözden çıkartmalısın.

Kısacası düşük, ama mükemmel kaliteli müzik dersen Bose, yüksek ama orta kaliteli müzik dersen Z5500 derim. İstanbul'daysan sana bir kıyak yapıp evime davet edeyim Z'yi dinle ona göre birde alacağın Bose'u dinle ve kararını ver.

Not: Şimdi Z'yi satıp M Audio BX8 D2 alma araştırmalarındayım. Z'nin müzik konusunda artık bana yetmediğini düşünüyorum.

İstanbul'da olmayı çok isterdim ama değilim maalesef.
    Peki bu BOSE companion 5 kaç watt? biliyormusun.internette araştırdım yine çıkmadı.

• Watt sizin için önemli mi her şey watt mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 320kbps

arkadaşlar hangi ses sistemi daha iyidir,hangisi daha temiz ,daha detaylı ,daha güzel ses verir.Bose'u arabada dinledim manyak diyebilirim,ses kalitesiyle aşık oldum sesine,ama logitech nasıl bilmiyorum.

Logitech z-906 mı Bose companion 5 mi ??

Bu tür başlıklar açıldığında ne yazık ki birçok kez eksik ya da yanlış bilgilendirmeler yapılabiliyor.

Arkadaşım, Bose'u, şunu bunu övecekseniz övün. Ben on binlerce dolarlık ürünlerin de ismini bulup buraya koyabilirim, "abi bu süüper ya!.." diyebilirim... Ne anlamı var?

Bir defa, arkadaş ne maksatla ne almak istiyor?

Çok iyi müzik mi dinlemek istiyor, yoksa çok iyi oyun ve film keyfi mi yaşamak istiyor ve bunun için verebileceği para ne kadar?

Bunu bilmeden, "vay efendim şu iyidir, şu kötüdür" falan filan muhabbeti klasikleşti artık.

Bilgisayar ya da playstation'da kullanmak için 900-1000 TL civarı bir ürün olarak Logitech'ten iyisi zor. Bunu çok net söyleyeyim.

Tiz ünitesi(tweeter) olan üniteler daha çok müzik dinlemek içindir. Normal bir sinema ve oyun sisteminde tweeter olmaz aslında. Olmamalı da. İkisini bir arada ucuza getireyim derseniz, ne iyi bir sinema sistemi ne de iyi bir müzik sistemi almış olursunuz.

Bir Hi-Fi sistem ile bir Logitech Z906'yı mukayese etmeye kalkmak pek doğru bir iş değil zaten. Alanları da, üretim maksatları da farklı. THX bir sinema terimidir ve hoparlaörün sinema standratlarına uygunluğunu gösterir. Müzik ile alakası yok.

Önce ne istediğine ve ne kadar para ödeyebileceğine karar ver, sana ne lazım olduğu daha net ortaya çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

Watt sizin için önemli mi her şey watt mı

bence önemli çünkü watt yüksek olursa çıkardığı sesde o kadar yüksek,fazla olur.yanılıyormuyum?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

Watt sizin için önemli mi her şey watt mı

bence önemli çünkü watt yüksek olursa çıkardığı sesde o kadar yüksek,fazla olur.yanılıyormuyum?

RMS cinsinden değer yüksek ise ve gerçek bir değeri yansıtıyorsa, evet, watt ne kadar yüksek olursa çıkan ses de o kadar yüksek olur.

Ama PMPO gibi değerler üzerinden verilen wattlar da var ki, onlar sizi yanıltmasın. Ayrıca, her RMS değeri de doğru olmayabiliyor. Firmalar çeşitli ölçümler üzerinden farklı değerler vererek sistemin gücünü daha yüksek göstermeye çalışabiliyor.

Aslına bakarsanız tam ve gerçek RMS değerini kaç firma doğru dürüst veriyor, bilmiyorum.

• 320kbps kullanıcısına yanıt
    Watt değeri sesi çok fazla açabileceğiniz bir alanınız varsa bir nebze önemli olabilir. Ama 20m2 bir oda için 1000w çıkış gücü olan bir sistem de alsanız, rms 10w'lık bir sistem de alsanız aynı olur. Küçük bir alanda çok yüksek bir ses boğulacaktır ve rahatsız edici olacaktır.

Mesela salonumda toplamda 600w çıkışı olduğu yazılan bir Sony AVR ve buna bağlı 5.0 şeklinde Heco Victa serisi hoparlörlerim var. toplamda 2000-2500tl'lik giriş seviyesi bir ev sinema sistemi. Salonda film seyrederken yada müzik dinlerken sesi max %25 kadar açabiliyorum. Bu ses seviyesinde bile ortalık inliyor. Sesi biraz daha açtığımda hem ses rahatsız edici hale geliyor hem de üst komşu anında kapıya geliyor. Ee o zaman ben ne anladım 600w olmasından, bana 150w bile yetermiş. Ki piyasadaki bir çok sistemde bu watt değerleri olduğundan çok daha yüksek yazılıyor.

Bu sebeple ses sistemi yada hoparlör alırken watt değerinden çok kalitesine ve amacınıza uygun yapıda olmasına bakmalısınız.

Öncelikle amacınız tam olarak nedir? Müzik, film yada oyun mu? Eğer amaç müzik ise 1+1 stereo bir sisteme yönelebilirsiniz. Müzik için sorduğunuz Bose ve Logitech çok yanlış bir seçim olacaktır.

Yok eğer amacınız daha çok sinemada yada oyunlardaki surround ses atmosferini yaşamaksa o zaman 5.1 sistemlere yönelebilirsiniz.

Bunun dışında bu işin ayırdığınız bütçe ne kadar? Ve alacağınız bu sistemi ne ile kullanacaksınız yani kaynak ne olacak? Tv mi, uydu alıcı mı, pc mi, ps yada başka bir oyun konsolu mu?

Son sorduğum sorulara cevap verirseniz, daha mantıklı öneriler ve cevaplar alacaksınızdır.

Bu arada Bose nispeten kaliteli ve başarılı bir firmadır ama ses sistemleri konusunda Logitech ile kıyaslamak da bayağı ağır küfür olur Bose'ye. Bunu da belirtmiş olayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Watt değeri sesi çok fazla açabileceğiniz bir alanınız varsa bir nebze önemli olabilir. Ama 20m2 bir oda için 1000w çıkış gücü olan bir sistem de alsanız, rms 10w'lık bir sistem de alsanız aynı olur. Küçük bir alanda çok yüksek bir ses boğulacaktır ve rahatsız edici olacaktır.

Mesela salonumda toplamda 600w çıkışı olduğu yazılan bir Sony AVR ve buna bağlı 5.0 şeklinde Heco Victa serisi hoparlörlerim var. toplamda 2000-2500tl'lik giriş seviyesi bir ev sinema sistemi. Salonda film seyrederken yada müzik dinlerken sesi max %25 kadar açabiliyorum. Bu ses seviyesinde bile ortalık inliyor. Sesi biraz daha açtığımda hem ses rahatsız edici hale geliyor hem de üst komşu anında kapıya geliyor. Ee o zaman ben ne anladım 600w olmasından, bana 150w bile yetermiş. Ki piyasadaki bir çok sistemde bu watt değerleri olduğundan çok daha yüksek yazılıyor.

Bu sebeple ses sistemi yada hoparlör alırken watt değerinden çok kalitesine ve amacınıza uygun yapıda olmasına bakmalısınız.

Öncelikle amacınız tam olarak nedir? Müzik, film yada oyun mu? Eğer amaç müzik ise 1+1 stereo bir sisteme yönelebilirsiniz. Müzik için sorduğunuz Bose ve Logitech çok yanlış bir seçim olacaktır.

Yok eğer amacınız daha çok sinemada yada oyunlardaki surround ses atmosferini yaşamaksa o zaman 5.1 sistemlere yönelebilirsiniz.

Bunun dışında bu işin ayırdığınız bütçe ne kadar? Ve alacağınız bu sistemi ne ile kullanacaksınız yani kaynak ne olacak? Tv mi, uydu alıcı mı, pc mi, ps yada başka bir oyun konsolu mu?

Son sorduğum sorulara cevap verirseniz, daha mantıklı öneriler ve cevaplar alacaksınızdır.

Bu arada Bose nispeten kaliteli ve başarılı bir firmadır ama ses sistemleri konusunda Logitech ile kıyaslamak da bayağı ağır küfür olur Bose'ye. Bunu da belirtmiş olayım

amacım Müzik,evet sadece Müzik.oyunla filmlerle işim yok.
    aslında Bose companion 5, çok güzel bir ürün ama onun o iki tane küçücük hoparlöründen nasıl yüksek ses çıkar bilmiyorum.benim eskiden 5+1 im vardı 5 hoparlör 350 watt'idi,yabancı bi siteden bunun bi hoparlörü 350 watt.
    diyor

1500 TL'YE STEREO SİSTEM

Hocam companion 5'e baktığınıza göre 1500tl kadar bir bütçe ayırdınız diye düşünebilir miyiz?

Bir de ne tarz müzikler dinlersiniz? Elektronik, pop, Jazz, rock?

Ayrıca alacağınız sistemi Pc ile mi kullanacaksınız?

• quote:

Hocam companion 5'e baktığınıza göre 1500tl kadar bir bütçe ayırdınız diye düşünebilir miyiz?

her telden şarkı dinlerim.
    evet pc ile kullanacam.
  • quote:

quote:

her telden şarkı dinlerim.
    evet pc ile kullanacam.

Dostum sen boyutu falan geç. Bose yaparsa başka yapar. Şimdi ben bose u hiç dinlemedim yani bu serisini.Ama bose nasıl ses veririm bilirim. ABD de yaşadım bir yıl bose müzik sistemli bi Lexus arabam vardı. Kalite tavan tabi bose olunca :) Bunun dışında adını hatırlamadığım birçok modelini ithalatçılarda dinledim.Bose tan şüphen olmasın. Boyut watt gibi değerlere ise hiç takılma. Çok şişirirler o değerleri. Bose gibi firmalar ne diyosa odur. Yalansız dolansız en kalitelisini sesi bozmadan vermeye çalışır. Örneğin Bos 300 watt lık bi sisteminde logitec gibi 500 watt verebilir. Ama sesi bozmadan 300 watt veriyorsa gerisi son sese yaklaştıkça ses bozulacaksa bose bunu yapmaz max yüzde 5 yüzde 10 son ses bozulmasına izin verir bazı modellerde ona da geçit vermez. Yani aynı aparatları bose ve logitec in eline ver bundan kaç vatt çıkarırsın de? Logitec 500 watt çıkarır kasıla kasıla dolaşır millete watt satar. Bose alır 300 yapar. 301 watt yapması eğer sesi bozacaksa kalitesine leke sürdürecekse bunun için bose mühendislerine toplu işkence ve tecavüz gibi yaptırımlar uygulaman gerekir. Yani bose 300 wattlık sistemi sesi bozmayı göze alıp 500 diye yutturmaz. Muadili firmaların hiçbiri bunu yapmaz.

Artı kulvarları çok farklı bu iki firmanın.Logitec bizim ülkemizde çok iyi algılansa da ses konusunda orta sınıf bi firmadır. creative ile falan çekişir.Kıyaslarsan hem logitec i haksız rekabetin içine sokarsın hem de tesadüfen bir bose çalışanı bu başlığı görürse intiharına sebep olabilirsin. Şakası bi yana iki firma arasında uçurum vardır. BOSE ONUN BOYUTUNU O KADAR YAPMIŞSA 1500TL DEMİŞSE, O boyuttan 1500 TL lik kaliteli ses alıcaksın demektir. He bose a girerse konu başka yerlere kadar gider o kadar kaliteli ve bosu paçasında sallayacak firmalar da var ki bose şaklaban olur bu sefer. Yani Biz burada bose ile logitec kıyaslanmaz derken bose kral değildir elbet onunda bi kralı vardır 5000 dolar verirsen :)Yalnız Logitec ile bose harbiden kıyaslanmaz yani :) şaka derim bi gün bose un bi çalışanı kafasına sıkar başkalarının acısı olursun :)O derece kıyaslanmaz iki firma. İlle ikisinden biri diyorsan bose al hiç düşünme ama müzik falan düşünüyorsan.Ben sana 1 milyar civarı paraya edifier in 2.0 (subwoofersiz bi setini öneririm) Yanına da az araştırma ile uygun bi subwoofer bağlarsın ki kaliteyi duyunca istemezsin bile belki bi subwoofer) Seni müzikte de oyunda da coşturur filmde de. Ancak o paraları vericeksin madem çok iyi bi ses kartı al ki hoparlörlerinin verebileceği gerçek ses kalitesini dinle ağzının suyu aka aka ;)

• Bose tabi ki Logitech'ten iyidir fakat onu da fazla abartmamak lazım. Bence Bose ülkemizde gereğinden fazla fiyatlara satılıyor ve hakkı bu değil.
    Eğer Bose fiyatlarına çıkacaksanız ve müzik için bir sistem almak istiyorsanız başka alternatiflere de bakabilirsiniz. Bu alternatifler ikinci el bile olabilir.
    Dostum öncelikle konu başlığını "1500 tl'ye stereo sistem önerileriniz" gibi değiştirirseniz bu konuda çok daha bilgili arkadaşlardan cevap alabilirsiniz. Konu başlığı Bose mi Logitech mi diye olunca birçok deneyimli arkadaş pek ilgilenmiyor. Bir de ilk mesajınızı da amacınızı tam olarak anlatacak şekilde düzenlerseniz karışıklığı önlemiş olursunuz.

Stereo sistemler konusunda pek bilgili sayılmam. Bu sebeple bilgim dahilinde aşağıdaki gibi bir sistem önerebilirim. Ama şunu söyleyeyim, herhalükarda sorduğun bose'den daha doğru ve güzel bir müzik dinletisi elde edersin diye düşünüyorum.

http://www.compel.com.tr/P/2-10-4285

Bu hoparlörlerin kendi içinde amfisi var. Bunu doğrudan pc'ye bağlıyorsun. Tabii ses kalitesini arttırmak için pc'ye bir ses kartı eklemek faydalı olacaktır. Bu arada Pc dizüstü mü yoksa masaüstü mü? Ona göre farklı alternatifler sunulabilir.

Yada aktif hoparlör yerine pasif hoparlörler ve ayrıca bir stereo amfi şeklinde bir sistem kurulabilir. Bu şekilde daha güzel bir sistem oluşturulacağını düşünüyorum ama pek bilgi sahibi değilim. Ama örnek olarak şu şekilde bir set yapılabilir.

Amfi
    http://www.proav.com.tr/A-20,PR-480.html
    Hoparlör
    http://www.proav.com.tr/ZENSOR-1-CIFT,PR-351.html
    Yada aşağıdaki
    http://www.proav.com.tr/TSI-100-CIFT,PR-5.html

Buradaki fiyatlar sizi yanıltmasın, kafadan %30 aşağısını düşünün. Niyeyse fiyatları aşırı fazla yazıyorlar.

Ek olarak amfi için 50w yazıyor. Ama inanın o 50w evi inletecektir. O zaman o yazılan 1000w'ların yalan olduğunu anlayacaksınız.

2.seçenekteki gibi amfi+hoparlör kombinasyonunda doğru ikiliyi eşleştirmek önemlidir. İşte burada deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacın olacak.
    Mesela yamaha genelde tizleri daha baskın olan bir amfidir (parlak diye tabir edilen diyelim). Eğer bunu aynı karakterli bir hoparlör ile eşleştirince ses resmen kulak tırmalıyor. Bunun yerine daha doğal ve dengeli çalan bir hoparlör ile eşleştirildiğinde çok daha güzel bir uyum yakalanmış oluyor. Yani birbirlerinin açık noktalarını örtüyorlar gibi düşün.

Herneyse mesaj destan gibi oldu. Umarım faydalı olmuştur.

woooo hooooo o cevaplar benı benden aldı okumak bu akdar cıle vermemıstı seste olayın sonu yok bose TR de para goz bır dıst bulunuyorhttp://www.tamsaatinde.com/Companion-5-Multimedya-Hoparlor-Sistemi,PR-1241120.html
    buaradn alabılırsın hıc degılse daha uyguna alırsın baslıktakı cevaplar da bır arkadasın deıgını goruyor ve arttırıyorum kıyaslamada bose degıl kral ımparator olur logıtec multecı olamaz ama bose gercektten guzel ulkemde cok pahalıya satılıyor
    bu arada sakın paralel ıth alma dırek dıst satan fırmalardan al basın agrımasın sonra
  • quote:

Dostum öncelikle konu başlığını "1500 tl'ye stereo sistem önerileriniz" gibi değiştirirseniz bu konuda çok daha bilgili arkadaşlardan cevap alabilirsiniz. Konu başlığı Bose mi Logitech mi diye olunca birçok deneyimli arkadaş pek ilgilenmiyor. Bir de ilk mesajınızı da amacınızı tam olarak anlatacak şekilde düzenlerseniz karışıklığı önlemiş olursunuz.

Stereo sistemler konusunda pek bilgili sayılmam. Bu sebeple bilgim dahilinde aşağıdaki gibi bir sistem önerebilirim. Ama şunu söyleyeyim, herhalükarda sorduğun bose'den daha doğru ve güzel bir müzik dinletisi elde edersin diye düşünüyorum.

Bu hoparlörlerin kendi içinde amfisi var. Bunu doğrudan pc'ye bağlıyorsun. Tabii ses kalitesini arttırmak için pc'ye bir ses kartı eklemek faydalı olacaktır. Bu arada Pc dizüstü mü yoksa masaüstü mü? Ona göre farklı alternatifler sunulabilir.

Yada aktif hoparlör yerine pasif hoparlörler ve ayrıca bir stereo amfi şeklinde bir sistem kurulabilir. Bu şekilde daha güzel bir sistem oluşturulacağını düşünüyorum ama pek bilgi sahibi değilim. Ama örnek olarak şu şekilde bir set yapılabilir.

Amfi
    Hoparlör
    Yada aşağıdaki

Buradaki fiyatlar sizi yanıltmasın, kafadan %30 aşağısını düşünün. Niyeyse fiyatları aşırı fazla yazıyorlar.

Ek olarak amfi için 50w yazıyor. Ama inanın o 50w evi inletecektir. O zaman o yazılan 1000w'ların yalan olduğunu anlayacaksınız.

2.seçenekteki gibi amfi+hoparlör kombinasyonunda doğru ikiliyi eşleştirmek önemlidir. İşte burada deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacın olacak.
    Mesela yamaha genelde tizleri daha baskın olan bir amfidir (parlak diye tabir edilen diyelim). Eğer bunu aynı karakterli bir hoparlör ile eşleştirince ses resmen kulak tırmalıyor. Bunun yerine daha doğal ve dengeli çalan bir hoparlör ile eşleştirildiğinde çok daha güzel bir uyum yakalanmış oluyor. Yani birbirlerinin açık noktalarını örtüyorlar gibi düşün.

Önerinin tamamına katılıyorum.

• quote:

Amfi
    Hoparlör
    Yada aşağıdaki

dostum çok saol, kafamı iyice karıştırdın :))
    şimdi bu linktekihttp://www.compel.com.tr/P/2-10-4285
    hoparlör nasıl acaba güzel, net sesi varmı,sonra 70 watt demiş biraz düşük geldi bana,ve boyut olarak büyük duruyor,bunu pcye bağladığımız zaman ses volume'sini nasıl ayarlayacam yani sesini açıp kısmak.
    masaüstü pc kullanıyorum.
    pasif hoparlörü boşver biraz karışık geldi amfi felan.
    tekrardan saol

• Kardeşim sayfanın başından beri sana yazıyoruz watt mış bilmemneymiş bakma bunlara. Logitec logitec diye yere göğe sığdırılamayan markanın bile watt ları aldatmacalı hesaplanıyo.Gerçek 70 watt bi hoparlör creative gibi bi markanın 100 wattından hem daha kaliteli hem daha yüksek ses verir!
  • http://www.edifier-international.com/products/edifier-studio/s2000

Sana bunu da öneririm. Arkadaşımızın gösterdiği sistemlere bir alternatif. Edifierin de ses kalitesi aşağı kalmaz. yanına da iyi bi ses kartıyla uçarsın müzik dinlerken kaliteden. 80 watt toplam ses bozulma değeri son seste 1000 de 5 olması lazım öle yüzde bile değil ;)
    Hocam sen neredesin? Adres ver, sopayı kaptım dövmeye geliyorum

Yahu taktın watt'a. Sen o beğenmediğin 70w'lık hoparlörü yarıya kadar aç, ortalık nasıl inliyor görürsün. Bu arada hoparlörün arkasında ses ayar düğmesi var. Sesi buradan ayarlayabilirsin. Yada sesi %60-70gibi bir ayarda bırakıp klavyeden kontrol edebilirsin.

• quote:

Hocam sen neredesin? Adres ver, sopayı kaptım dövmeye geliyorum

Yahu taktın watt'a. Sen o beğenmediğin 70w'lık hoparlörü yarıya kadar aç, ortalık nasıl inliyor görürsün. Bu arada hoparlörün arkasında ses ayar düğmesi var. Sesi buradan ayarlayabilirsin. Yada sesi %60-70gibi bir ayarda bırakıp klavyeden kontrol edebilirsin.

Benide çağır giderken
  • O 70 watt hoperlörlerden çıkan sesin seviyesi ve kalitesiyle bugün logitecin 100 watt 150 watt dediği sistemler kafa tutamaz ! Bu arada.Bu benim verdiğim sistem örneği için de geçerli. Bunlar giriş seviyesi hi-fi hoparlörler. Ayrı bi klasman. Artık orada iş bilgisayar kolonu olmaktan çıkıyo!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.