Şimdi Ara

1500TL Sistem Öneriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1500TL Sistem Öneriniz

Oyun oynayan birisi değilim sadece tarayıcıdan Haxball oynuyorum. Gerisi sözlük siteleri, sosyal ağlar falan filan. Yani kasmayan hızlı uzun yıllar başımı ağrıtmayacak bir sistem toplamaya çalışıyorum. Yukarıdaki resimde kendim bir şeyler topladım sonradan SSD ve normal bir ekran kartı eklemeyi planlıyorum. Ekran kartı olmadan işlemcinin dahili ekran kartıyla oyun oynamadığımdan idare eder diye düşünüyorum. Sizle böyle iyi mi sistem?

Anakart ve RAM konusunda endişelerim var. İkisi de 16000 MHz, tam verim alır mıyım? Veya ram tam 1600Mhz hızda çalışır mı yoksa 1600MHz çalıştırmam için 1600MHz den yukarısını destekleyen anakart almam falan mı almak gerekiyor?

Aklımda deli sorular, bir bilgisayarcı 2 disk kullanmanın performans düşüklüğü olacağını sadece HDD'nin daha iyi olduğunu falan söyledi. Ben daha önce böyle bir şey duymadım inanmadım salladı sanırım bu 2 diskin performans konusunda olumsuz etkisi olacağına. Siz yine de belirtirseniz mutlu olurum içim tam rahat olsun :).

Bu bilgisayarı topladığım sitede(isim veremiyorum reklam olmaması açısından) bazen indirim falan oluyormuş araştırdım hiç bir şey anlamadım kimisi normal fiyata çekip %50 indirim diye yutturuyorlar diyorlar, kimisi bazen normalden aşağı olabiliyor diyor. Bu sitenin belli bir indirim tarihleri falan varsa(haftasonu gibi) özelden anlatan olabilirse çok iyi olur.

Ayrıca bu kasa ve güç kaynağı zımbırtısını anlamadım. Yukarıda çektiğim ekran görüntüsündeki siteden boş kasa + harici güç kaynağı pahalıya geliyor. Ankara'da mağazası olan daha iyi bir firma varsa özel mesajdan söylerseniz çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackoğlan -- 16 Ağustos 2014; 15:49:30 >

• Güncel, yanıtlayabilecek arkadaş yok mu?
  • Anakartı, bellek ve kasayı değiştir;

http://www.vatanbilgisayar.com/h97m-g43-intel-h97-soket-1150-ddr3-1600mhz-hdmidvidp-anakart.html?srt=UP

http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html

http://www.vatanbilgisayar.com/versa-ii-500w-midt-atx-siyah-kasa.html?srt=UP

- H97 çipset ilerisi için daha iyi olur, 5.nesil Broadwell işlemci desteğin de olur.
    - Bellekleri dual kit ve düşük voltaj ile çalışan ürünelrden alman daha verimli olur.
    - Kasanın da, powerının 12v kanalından verdiği güce göre T.take alman daha iyi olur.

* Bilgisayarcının dünyadan haberi yok, tek hdd ile sistem daha verimli olur vs. diye bir şey olmaz, SSD sistem diski + depolama diski ile çok daha performanslı olur sistem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem tavsiyesi (50000TL)
    2 yıl önce açıldı
    Sistem Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.