Merhaba, Aslında forumdaki bir çok konuyu inceledim fakat son olarak bir konu açıp tavsiye almak istedim. Programcıyım, ve artık masaüstübilgisayar yetmemeye başladı, ev dışında halletmem gereken işlerim oluyor ve tatil, şehirdışı gezileri masaüstü bilgisayarımı yanımda taşımama engel oluyor.
Bu yüzden laptop almayı düşünüyorum kısa süre içerisinde. Bu işe ayırabileceğim bütçe kısıtlı. 1,5 milyara kadar... Laptopta oyun oynamayı düşünmüyorum. Kurmam bile... Bu yüzden oyun performansı beklemiyorum.
Aldıktan kısa süre sonra of keşke biraz daha bekleseydimde başka birşey alsaydım demek istediğim son şey. Birde tabi firmanın güvenilirliği benim için önemli. Dell Inspiron 6400 almayı düşünürken şikayetvar.com daki şikayetleri okuyup vazgeçtim. E tabi destek servisinin fırça çekip telefonu suratına kapaması pek hazmedilir birşey değil.
1GB veya üstü ram kesinlikle istediğim birşey. Kaliteli bir kasası olsun istiyorum laptop un :) Örneğin datronda klavyenin altındaki boşluk olayı beni rahatsız eder. Parlak ekran, Mat ekran bu gibi şeylerin önemi yok benim için. HDD boyutu da o kadar önemli değil.
Ram ve işlemci :) Bide tabi DVD yazıcısı olmalı.
Aklımdaki laptop
Toshiba A200-1M4... Aslında A120-189 u düşünüyordum fakat driverları bile bulunamıyor ve destek verilmiyorken vazgeçtim bundan.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Gelecek cevaplar ve okuyanlar için teşekkürler :)