Şimdi Ara

155-80-13 yerine 175-70-13 nasıl olur ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
15.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanırım sen de şu an iştesindir ve hem forumu takip edip hem işinle işlgileniyorsundur, bazen böyle oluyor birden aklına bişey geliyor doğrumu yanlış mı düşünmeden uygulayıveriyorsun, sanırım işlerin yoğun ondan olmuştur. Bu gün bizim işler acaip kesat kimse yok ortalarda ondan foruma bu kadar takılıyorum. ama bazen öyle oluyorki bırak foruma yazmayı internette gazetelere bile bakmaya fırsat olmuyor .
  • evet işteyim acaqip yoğunuz ve kafa dağıtmak için bakıyorum buraya. ama bazende kafayı iyi dağıtıyorum demek ki
  • peki arkadaşlar lastikleri genişlettik diyelim.
    lastiği yumuşakmı seçelim sertmi.
    şöyle düşünüyorum lastik yumuşak olursa sürtünme daha fazla olacağından (yere yapışacağından) yakıt tüketimi daha fazla olabilir.siz ne dersiniz.
  • Michelin energy al, daha az yuvarlanma direnci olduğunu iddia ediyorlar gerçekten dedikleri gibiyse ebat genişlemesiyle oluşacak fazla sürtünme sorununu da halletmiş olursun
  • bende michelin düşünüyorum aslında
  • lastikler henüz 3.5 yıllık ve 22 bin km de ama kışa girmeden ağustos gibi (hemde yazlık lastikllerde kampanyalar oluyor) 4 adet michelin 175/70/13 alalım o zaman değilmi en uygunu bu olur gibime geliyor
  • Benim Scenicin ve Yarisin orjinal lastikleri michelin energy ben memnunum, Scenicin lastiklerini bu ay içinde yada en geç mayısta değiştireceğim, 55.000 km yaptılar aslında dişleri çok iyi durumda ama birde lastik ömrü diye bişey var artık ömürlerini fazlasıyla doldurdular yani,
  • ben daha önce 2 kez michelinm energy (sıfır) alarak lastikleri yeniledim 7 sene energy kullandım (astrada) bende çok memnundum.gercekten iyi lastikler özelikle yol tutuşları çok iyi.lastiğin km si ne olursa olsun 4 seneden sonra değiştirmek lazım ve ben hep öyle yaparım.bu yüzden bu lastikleride 4. senede değiştireceğim.
    quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

Benim Scenicin ve Yarisin orjinal lastikleri michelin energy ben memnunum, Scenicin lastiklerini bu ay içinde yada en geç mayısta değiştireceğim, 55.000 km yaptılar aslında dişleri çok iyi durumda ama birde lastik ömrü diye bişey var artık ömürlerini fazlasıyla doldurdular yani,
  • Benim araçta da orjinal lastikler 155'likti yeni lastik alırken 175 olanla değiştirdim.Yakıt tüketimi olarak kayda değer bir artış yok en azından anlayacağım kadar. Bazen fabrikalar düşük modellere daha ucuz olsun diye 155'lik lastik takabiliyor. Frenleme ve yol tutuşun iyi olması isteniyorsa bence 175 takmak her zaman daha iyidir.Konuyu açan arkadaşın aracı 1.0 motor hacminde bu durumda otomobilin el kitabına bakmak da fayda var çoğunlukla 2 alternatif sunarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olvne -- 4 Nisan 2008; 11:12:58 >
  • sanırım o ebatta michelinda sadece energy secenegi olması lazım. Ama energy de oldukça iyi bir lastik. Aynı pattern i petlasda kullanıyor ama tabiki hammadde farkı vardır. Micheline alternatif goodyear olabilir. Bridgestone da kullandım micheline gore daha dayanıklı ama iceri ses alma miktarı daha yüksek ve daha çabuk patinaja kalıyor.
  • evet kullanım kılavuzuna da bakayım en iyisi. ama 175 ve 155 fiyatları arasında fark pek yok. bence fiyat yüzünden bu lastiği tercih etmemişlerdir.
    birde arkadaşlar yokohama iyi bir lastikdir diyorlar. yokohama hakkında varmı bilgisi olan.
    quote:

Orjinalden alıntı: hk_N

Benim araçta da orjinal lastikler 155'likti yeni lastik alırken 175 olanla değiştirdim.Yakıt tüketimi olarak kayda değer bir artış yok en azından anlayacağım kadar. Bazen fabrikalar düşük modellere daha ucuz olsun diye 155'lik lastik takabiliyor. Frenleme ve yol tutuşun iyi olması isteniyorsa bence 175 takmak her zaman daha iyidir.Konuyu açan arkadaşın aracı 1.0 motor hacminde bu durumda otomobilin el kitabına bakmak da fayda var çoğunlukla 2 alternatif sunarlar.
  • 175/65/13 almanı öneririm daha büyük yanaklar iğrenç duruyo araçta
  • yok ebatta karar kıldık.
    175/70/13 takacağım.
  • peki arkadaşlar. ebat olayı tamam diyelim.
    ama sunun üzerinde hiç durmadık.
    geniş lastikler yol sesini nasıl etkileyecek.
    varmı bu konuda fikri olan.
  • Arabanın yol tutuşunu arttırmak için 175/70/13 lastiklerimi jant aynı kalacak şekilde tabanını 185 yapmak istiyorum.Yanak genişliğinin kaç olması gerekir?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.