Şimdi Ara

159 JTD vs. CLC 160 var mı fikri olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar..başlıktan da anlaşılacağı gibi
    Alfa 159 JTD dizel 1.9 araç ile Mercedes CLC 160 benzinli 1.6 araç arasında tercihiniz ne yönde olurdu?
    2010 civarı fiyatları birbirine yakın iki arabanın da, ayrıca forumlardan okuduğum kadarı ile İstanbul ş.içi trafiğinde 159 dizil olmasına rağmen pek bir yakıt tasarrufu sunmuyor malesef. Her iki arabanın da istanbul yogun trafikte 10 litre civarında tüketimi var, 159 belki 1 lt daha az olabilir CLC'den ama önemli bir fark değil benim için bu. Buna karşılık da CLC vergi avantajına sahipayrıca.
    İki aracın da görünüşü güzel, hoşuma gidiyorlar. Mercedes daha kompak, ş.içindepark konusu vb daha kullanışlı gibi. Alfa da ş.dışında motor gücüyle daha mutlu eder diye düşünüyorum ancak ana kullanım amacım sabah akşam işe gidiş geliş toplam 50-60 km yol günde.
    ne dersiniz?

• Sizin yerinizde olsam ikisi arasından 159 u tercih ederdim compactlara hiç bir zaman ısınamadım.
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, peki ileride satmayı düşündüğümüzde... Mercedes Alfa'ya göre daha kolayikinci elde satılır diye düşünüyorum, bilgisi olan var mı?
  • "İlerideki satmayı" düşünmeyeceğiniz kadar çok seveceğiniz bir araç alınız. Hangisi olursa olsun piyasada çok bulunan araçlar olmadıkları için araç zevkinizi sevdim. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: satox

teşekkürler, peki ileride satmayı düşündüğümüzde... Mercedes Alfa'ya göre daha kolayikinci elde satılır diye düşünüyorum, bilgisi olan var mı?

Bu dediğin compact değilde başka bir mercedes modeli olsaydı doğruydu ama bu durumda alfayı clc den daha rahat satarsın
  • Clc yi sokakta yolda bi iki defa gordum ve "bu ne bicim mercedes lan" dedim. Hakikattende begenmedim herhangi bi marjanin devsirme coupeleri gibi olmus.

159 , clc den kat kat guzel bence. Ve ben boyle bi ikilimde kalsam 159u secer yoluma devam ederim.

• 2. elde mercedes daha iyi satılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkemalyigit

"İlerideki satmayı" düşünmeyeceğiniz kadar çok seveceğiniz bir araç alınız. Hangisi olursa olsun piyasada çok bulunan araçlar olmadıkları için araç zevkinizi sevdim. Şimdiden hayırlı olsun.

aslına bakarsanız arabamı satmayı düşünerek almayan birisiyim... 2001 model S40 2.0T 167bg mevcut aracım ve 7 yıldır kullanmaktayım. Otomatik vites olsa değiştirmeyi de düşünmeyeceğim ama gün be gün artan istabul trafiğinde manuel vites beni düşündüğümden daha çok yormaya başladı. yakıt tüketimi mevcut arabamda 10.6 lt/100km seviyesinde, gaz pedalına alıştım ve tahmin edeceğiniz gibi sakin bir kullanımı benimsiyorum. ancak daha güncel bir arabaya geçerken yakıt tüketiminde de bir miktar da olsa tasarruf sağlamayı umuyorum.

Gözüm Alfa diyor, önyargım ise Mercedes

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

2. elde mercedes daha iyi satılır

benim de düşüncem mercedes olarak diğer serilerinden daha zor satılacak olsa da, 159dan daha kolay satılacağı yönünde.
  • Clc'yi secerdim

• CLC 160 satmak çok zor olacaktır. İçi de sizi tatmin etmeyecektir. 159'un da iç mekanı aman aman değil ama kendine has bir tarzı var.

Vergi olarak sıkıntı yaratmayacağını düşünürsen 159 tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valtiel

CLC 160 satmak çok zor olacaktır. İçi de sizi tatmin etmeyecektir. 159'un da iç mekanı aman aman değil ama kendine has bir tarzı var.

Vergi olarak sıkıntı yaratmayacağını düşünürsen 159 tavsiye ederim.

CLC'nin iç mekanı ile ilgili ilk kez sizden olumsuz bir şey duyuyorum. tecrübeniz varsa biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz acaba? BMW 1 serisi ile kıyaslarsak iç mekanı nasıldır?
  • satox S kullanıcısına yanıt
    Makyajlı C kasaya göre daha kötü ve kalitesiz olan makyajsız C kasasından bile kötü ve kalitesiz bir iç tasarım ve işçiliği var.

Açıkçası uzun süredir BMW kullanıyorum; 1, 3, 5 hepsini kullandım güncel ve eski kasalarla. Belki yanlı düşündüğümü düşünebilirsin ama güncel 1 kasasının içiyle CLC'yi, eski C'yi karşılaştırmam bile.

Sadece arka koltuk olarak karşılaştırılabilir ama zaten segment farkı var orada da.
  • 2. Elde 159 daha hızlıdır. Tasarım olarak 159'a laf eden taş olur zaten. Performans olarakta 159 önde. Yakıt olarakta 159 önde.

Geriye pek bir sey kalmadı sanki?

• Tabiki alfa 159. İç mekanı beğenmeyen var mıdır merak ediyorum. Peugeot severim, Mercedes gerçekten kalite ama alfa cidden çok farklı

• Clc sadece markasından dolayı cezbeder, diğer tüm parametrelerde 159 öndedir. Olay arabam Mercedes demekse clc alın. Keyif sürmek isterseniz 159.
  • satox S kullanıcısına yanıt
    Tartışmaya bile gerek yok gerçek bi mercedes karakteri gösteremeyen boş bi araba 159 HER KONUDA ÇOK ÜSTÜN OLUYRO TARTIŞMAK BİLE YERSİZ
  • Tipiyle 159 Çok vahşi bir duruşu var

• 159 daha uygun olur. Satmasi clcye gore daha kolay olur. Normal c serisi bir mercedes deseniz neyse ama compactlarin satisi daha zordur bence

• CLC derim bence Alfa'dan daha konforlu ve daha havalı en azından bir Mercedes asaleti var.
    Asalet için araba mı alınır diyeceksiniz evet alınır araba dediğin karşında öyle duracak ki sen bile korkacaksın.
    Neyse ben CLC diyorum yakıt bakımından,performans bakımından test ettiğim için CLC diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.