Şimdi Ara

159 TL(kargosuz) Keenetic Lite N300 2x5dBi CloudVPN WPA3 Router/Genişletici/Access Point/Fiber Modem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
276
Cevap
14
Favori
21.110
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabikide. Çalışma modunda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vahsi Hindi Sürprizi kullanıcısına yanıt
    Uzak mesafede iletişim kuracağı hızı olduğu gibi aktarır.

• selmand kullanıcısına yanıt
    En üst seviyeye çıkma :) extra olana bak mesela. Bu en giriş cihaz. Yardımcı cihaz olarak kurmakta fayda var. O yüzden dedim.

Ne kadar büyüklükte bir eviniz var bilmiyorum ama Keenetic'in 2 ürünü ile 200 metrekareye kadar evlerde çekme problemi kalmayacağını düşünüyorum. Benim evim 185 metrekare balkonlarla ;)

• mtolgae kullanıcısına yanıt
    Keenetic tüm cihazlarda aynı yazılımı kullanıyor.
    Kendi ana sayfasından tüm özellikleri inceleyebilirsin.

Ultra ile hız limiti reklam engelleme gibi bir-çok sayamadığım fonksiyonu gerceklestiriyorum. Mesh ağım sayesinde Air olan routerda aynı fonksiyonlari uyguluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Keenetic tüm cihazlarda aynı yazılımı kullanıyor.
    Kendi ana sayfasından tüm özellikleri inceleyebilirsin.

Ultra ile hız limiti reklam engelleme gibi bir-çok sayamadığım fonksiyonu gerceklestiriyorum. Mesh ağım sayesinde Air olan routerda aynı fonksiyonlari uyguluyor.
    tamam ama soru o degil .. diyor ki , turk telekomun fiber baglanti esnasinda verdigi tilgin modem yerine (artik onu sokup kullanmayip) ,bu linkteki cihazi fiber modem olarak kullanabilir miyiz

sordugu bu

bilmemekle birlikte bu bir modem degil, sadece dagitici.. ayrica telekomun fiber hizmeti, eger daire icine kadar fiber ise sadece tilgin modem ile kullanilabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 10 Mayıs 2020; 16:45:30 >
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Ben 2. Soruya cevap verdim. 1. Sorusu ile ilgili bilgim olmadığı için.

Türktelekom fiber telefon hattı(bakir kablo) ile mi geliyor, ethernet ile mi geliyor yapısı ne bilmiyorum. Teorik olarak modeme bağlı kalmazsınız.

Fiber diye isim veriyor vdsl oluyor filan. Çok uzağım telekom ur kimlerine senelerdir Sol kullanıyorum. Ont cihazına bağlı kalarak istediğim routeri kullanıyorum sol fiber ile.

Ont de devre dışı bırakırım şu an Keenetic ile ama astarı yüzünden pahalıya gelir.

Sadece dağıtıcı değil Router bu cihaz. Tek başına modem olarakta kullanabilir.

Hocam merhabalar ; sizin modemle birlikte iki wifi cihazi iki de ağınız oluyor .RTN12 hem router ,hem range extender .Eğer range extender modunda kullanıyorsanız. SSID'n ve şifrenin aynı olması bir şeyi değiştirmez. Normalde modemlerde sinyal gücü %20nin altına indiğinde bırakması gerekiyor.Fakat modeminizde böyle bir özellik olmağından cihazınız sürekli olarak uzaktaki cihaz üzerinden bağlantı almaya çalışıyor.Meshlerde ise durum farklı iki wifi cihazi tek bir ağınız oluyor.Yukarda belirttiğim gibi ssid ve şifrelerinizin aynı olması bir şeyi değiştirmiyor.Bağlantı gönderen cihaz ID'leri farklı olduğundan telefon veyahut herhangi bir wifi cihazi bunu farklı bir erişim noktası olarak görüyor.Bu geçişler canınız sıkıyorsa .Mesh wifi sistemini destekleyen bir extender bir de modem edinmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki görseller tam olarak sorununuzu anlamanızda yardımcı olacaktır.

159 TL(kargosuz) Keenetic Lite N300 2x5dBi CloudVPN WPA3 Router/Genişletici/Access Point/Fiber Modem Mesh sistem

159 TL(kargosuz) Keenetic Lite N300 2x5dBi CloudVPN WPA3 Router/Genişletici/Access Point/Fiber Modem extender veya router kullanılan sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramcho06 -- 10 Mayıs 2020; 17:9:40 >

Eğer sadece MAC adresi ile halledilebiliyor ise ki bildiğim kadarıyla halledilebiliyor bu dağıtıcı MAC adresi kopyalayabiliyor. Zaten çalışma modlarında "eğer internet sağlayıcınızın verdiği modemin yerine kullanacaksanız modemin mac adresini girin" gibi bir bilgi var. Fakat şunu belirtmek isterim ki bu üründe keenetic wifi amfi kullanmamış bende bunu alacaktım sonra 20 tl fazla verip lite modelini aldım lite modelinde wifi amfi var güçlendirici yani.
  • ramcho06 R kullanıcısına yanıt
    Evde keenetic mesh kullanıyorum fakat bu görselde ki kadar kusursuz olduğunu düşünmüyorum maalesef. Artıları var evet sistem fena çalışmıyor aslında fakat anlatıldığı kadar kusursuz olsa gerçekten güzel teknoloji. Umarım ileride gerçekten bu kadar kesintisiz bir internet kullanabiliriz.
  • oncelikle yukarida bilgi veren gorseller paylasan arkadasa tesekkurler, fakat ben acikcasi biraz daha farkli ifade etmistim, SSID lerin ayni belirlenmesi sorunumu cozdu.

Fakat anladigim kadariyla olay baglanan cihazla alakali. Soyle izah edeyim. Modemin sinyali zayiflayinca arkadasin dedigi gibi ya modem zayif sinyal yaybildigi noktadaki cihazla etkilesimini kesecek bir zekaya sahip olmali, ya da cihazimiz iki tane ayri baglanabildigi cihaz arasinda tercihini zekice yapmali

internette her yerde ayni SSID yi ve sifreyi verince sorunum cozuldu, fakat ben neden cozuldugunu sorgulamak icin bu mesaji attim, cunku mantiken SSID leri ayni olmasa da cihaz (benim ornekle iphone) zaten bir zayif sinyal varken kuvvetlisi de imkanliyken o degisikligi yapmali diyordum, yapmiyordu cogunlukla TAM kesilmeden uzaktaki router, bunu pratik gunluk kullanimda da surekli LTE ye dusmesinden youtube videolarinin donmasindan anliyordum

fakat SSID leri ayni yapinca, tamamen tahmin usulu soyluyorum, baglanan cihaz kuvvetli olan dagiticiya baglanma tereddutu yasamadan gecis yapiyor. once mantiksiz gelmisti ama internette her yerde bu onerilince denedim oldu

tilgin e gelince.. tilgin wireless i cidden kotu bir cihaz, gerci bizim duvarlar ytong, kapilar hep acik oldugu icin ve tilgin in wireless alanina ihtiyac duydugumuz alan da ince uzun degil dairesel oldugu icin yetiyor ama kurtulmak mumkunse sevinirim, telekom da bir baska modelle degistiriyormus diye duydum ,ont den kurtulmanin bir ekstrasi oldugunu dusunmesem de tek cihazla ikisini de iskarta etsem fena olmaz

bu bahsettigim FTTH yani evin icerisinde fiber kutusu olan sistem. bina altinda fiber kutusu olup da dairelere ethernet ile gelen degil , ona FTTB deniyor

• Sadece menzil genişletmek için alınır mı sizce? Yoksa xiaomi pro wifi repeater daha mı mantıklı

Zaten 10 megabit internet var diğer odaya gidene kadar hiç oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Sadece menzil genişletmek için alınır mı sizce? Yoksa xiaomi pro wifi repeater daha mı mantıklı

Zaten 10 megabit internet var diğer odaya gidene kadar hiç oluyor
    Aynı sebeble ben de almak istiyorum. PlayStation'da fifa 20 online oynarken takılmalar oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

En üst seviyeye çıkma :) extra olana bak mesela. Bu en giriş cihaz. Yardımcı cihaz olarak kurmakta fayda var. O yüzden dedim.

Ne kadar büyüklükte bir eviniz var bilmiyorum ama Keenetic'in 2 ürünü ile 200 metrekareye kadar evlerde çekme problemi kalmayacağını düşünüyorum. Benim evim 185 metrekare balkonlarla ;)

Bu mu buda çokmuş kendi modemi de çekiyor ama yatak odasında çok iyi çekmiyor neyse böyle kullanayım bari.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Bu cihazı alarak esfender olarak kullanın o zaman.

• YoureGodDamnRight kullanıcısına yanıt
    Bence alınır.

Bu yapıda ise çatır çatır ppoe ile kullanırsın bu modemi ana cihaz olarak.

Ama diyorumki 1 2 tık üstü bir modeli daha tercih edilebilir olmalı.

Ont iptal etmek için 300 500 tl ye çevirici alman gerekiyor ultra modelinde takılabilen. SFP portu idi.

• Arkadaşlar merhaba, TTNET'in verdiği Airties 5650 Modemi kullanıyorum ancak wifi menzili çok iyi değil, 2 oda yan tarafta kopamalar olabiliyor. Yapmayı planladığım şey şu sıkıntı olan odada Router'ı kablo ile bağlayıp wifi sorununu çözmeyi ve Router'dan gelen bir kabloylada PC'yi bağlamayı düşünüyorum Ancak burda olan Router'ın arada 2 duvar olan yan odayıda çekmesi lazım. Keenetic Start N300 yeterli olur mu yoksa Keenetic City AC750 mi almam gerekir?aralarında 50-60 lira gibi bir fark var ancak yeterli olursa farkı vermek gereksiz gibi geliyor. Birde 200 tl civarında Xiaomi'nin router 4'leri var onlar mı daha iyi dir Keenetic'ler mi?

• quote:

Bu yapıda ise çatır çatır ppoe ile kullanırsın bu modemi ana cihaz olarak.

Ama diyorumki 1 2 tık üstü bir modeli daha tercih edilebilir olmalı.

Ont iptal etmek için 300 500 tl ye çevirici alman gerekiyor ultra modelinde takılabilen. SFP portu idi.
    Ont cok irite edici bir ekipman degil mi sence de ? Degebilir az para olmasa da komple def etmek icin o cihazi

• joster35 kullanıcısına yanıt
    5650 de mesh desteği var diye hatırlıyorum. Kablo ile uğraşmazsınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.