Şimdi Ara

15Bin Lira Bandında -> 20Bin 2010 Üstü HB Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafamda kurguladığım 2 önemli detay var.
    - Yakıt konusunda kayda değer bir cimrilik.
    - Parçasının pahalı olmaması.

İlk aracım olacak ve bir ihtimal günlük 100-150 km durumum olabilir ilerde. Yazdığım maddelerin sebepleri bunlar yani :)
    Baktığım modeller; Logan , Rover , Albea , Corsa , Fiesta vs... gidiyor ama netleştiremiyorum konuya hakim olamadığım için.
    Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Edit : 15 bin gerçekten bunu kaçırmamalıyım tarzı bir modelle karşılaşırsam 20 bin bandına sarkabilir. Ama cidden değmeli
    Öte yandan denkleme C3 te giriş yaptı.

Edit 2 : Tavsiyelerini ve önerilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Ancak şartlar değişti.
    İş epey zorlayıcı ve çelişkili bir hal aldı. Bazı nedenlerden ötürü 20 lira civarına 2010 üstü bir araç seçmem gerek ve Ankara'da olması lazım aracın.
    Burada iki seçenek var önümde.
    1 - Hasarlı ancak iyi model.
    2 - Temiz ancak iyi olmayan model.

Bu kriterlere uygun araçlara gelince :

- Proton Savvy 1.2 Medium Line -->http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-fiyat-dustuhatasiz-ilk-el-triptonik-208537309/detay
    - Sandero 1.4 Ambiance -->http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-yorukler-oto-dan-2010-model-sandero-208320005/detay
    - 206 1.4 HDi Comfort -->http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-acil-satilik-dost-a-206-dizel-208982157/detay
    - Albea Sole 1.3Multijet -->http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-dizel-masrafsiz-tertemiz-2011-albea-multijet-209467687/detay
    - Punto Grande Active -->http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2010-grande-punto-1.3-multijet-active-bakimli-masrafsiz-201619623/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasozby -- 19 Nisan 2015; 22:34:56 >

• yazdıklarının temizini zor bulursun bu fiyata palio veya accent 1.5 gls 10-15 bin bandında ideal
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoungAnıL

yazdıklarının temizini zor bulursun bu fiyata palio veya accent 1.5 gls 10-15 bin bandında ideal
    Palio yazmayı unutmuşum o da seçenekler arasında ancak bir dünya motor seçeneği falan var
    Accent'e pek sıcak bakmıyorum hocam.
  • nasozby kullanıcısına yanıt
    Rover ve parçası pahalı değil mi? Bulduktan sonra problem yok:)
    Günlük 100-150 km ise albea biraz yorabilir, fiesta da biraz. Ama logan , clio reno tarzı pek tavsiye etmem. Bu paralara clio2 maks. lpg li olur, Oturma pozisyonu bile doğru dürüst sağlamaz. Fiesta tdci 2004 boyalı da olabilir ama kazasız rahat 16-17 ye bulunur... 206 yı bilmem ama motor aynı... Citroen c3 ise daha küçük. Corsa dizel bu fiyatlara yok heralde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer omer

Rover ve parçası pahalı değil mi? Bulduktan sonra problem yok:)
    Günlük 100-150 km ise albea biraz yorabilir, fiesta da biraz. Ama logan , clio reno tarzı pek tavsiye etmem. Bu paralara clio2 maks. lpg li olur, Oturma pozisyonu bile doğru dürüst sağlamaz. Fiesta tdci 2004 boyalı da olabilir ama kazasız rahat 16-17 ye bulunur... 206 yı bilmem ama motor aynı... Citroen c3 ise daha küçük. Corsa dizel bu fiyatlara yok heralde...
    Ankara'da olduğum için parça ve usta pek sıkıntı olmaz Rover'da. Ama hararet sorunu varmış o yüzden biraz uzaklaştım gibi.
    C3 iç hacim olarak 206 , Corsa'dan falan daha rahat gibi gelmişti bana
    Logan neden tavsiye etmiyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Ankara'da olduğum için parça ve usta pek sıkıntı olmaz Rover'da. Ama hararet sorunu varmış o yüzden biraz uzaklaştım gibi.
    C3 iç hacim olarak 206 , Corsa'dan falan daha rahat gibi gelmişti bana
    Logan neden tavsiye etmiyorsunuz ?
    15 bin e araba bakarken 18 e c3 aldım 1500 lira masraf ve bakım yaptırdım. 1.4 hdi istanbul şehir içi 5.8 litre yakıyorum. Bagajı ön koltukları saydığın araçlara göre daha geniş tavanı baya yüksek, arka koltuk için aynısını söyleyemeyeceğim biraz dar.
  • Daytona1070 kullanıcısına yanıt
    Benim şu an hiç masraf yapmadan alabileceğim 19bin civarına bi C3 var önümde.
    O paraya çıkmayı hakeder mi sizce ?
  • quote:

Benim şu an hiç masraf yapmadan alabileceğim 19bin civarına bi C3 var önümde.
    O paraya çıkmayı hakeder mi sizce ?
    palio 1.2 16v öneririm size 80bg gücü var arabanın çekişi falan diğer 1.2lere göre daha iyidir tavsiye ederim.
  • cashuva C kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz modele bakarken palio ve yaris tartışması gördüm forumda.
    8 sene önce 2004 model Yaris şimdikinden 6 bin lira daha ucuz. İnsanı garip duygulara sevkediyor
  • quote:

Palio yazmayı unutmuşum o da seçenekler arasında ancak bir dünya motor seçeneği falan var

1.2 16 v bakın palio bakacaksanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

1.2 16 v bakın palio bakacaksanız

Alıntıları Göster
    1.2 16v lerin yakıt performansı nasıldır acaba ?

• quote:

1.2 16v lerin yakıt performansı nasıldır acaba ?

Alıntıları Göster
    Ben c3 düşünmüyordum açıkcası 206 bakarken fiyatına göre uygun bulup aldım. Size de tavsiyem bu araçlar içinde en temizini almanız hem ilk araba olacak hem bütçe zaten kısıtlı bu aralarda o kadar dikkat etmemek gerekir minik farklara:D (ben öyle yaptım). Dizel alabilecekken benzinli almanızı önermem sadece tek tavsiyem bu yönde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daytona1070

Ben c3 düşünmüyordum açıkcası 206 bakarken fiyatına göre uygun bulup aldım. Size de tavsiyem bu araçlar içinde en temizini almanız hem ilk araba olacak hem bütçe zaten kısıtlı bu aralarda o kadar dikkat etmemek gerekir minik farklara:D (ben öyle yaptım). Dizel alabilecekken benzinli almanızı önermem sadece tek tavsiyem bu yönde
    Astra F kasalar bakılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanbabacan

Astra F kasalar bakılabilir.

Alıntıları Göster
    otomatik 306 candır hocam, klima abs airbag. parçası ucuz ve motoru lpg ile uyumlu. değerlendirin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GReddy.x

otomatik 306 candır hocam, klima abs airbag. parçası ucuz ve motoru lpg ile uyumlu. değerlendirin isterseniz.

Alıntıları Göster
    @erhanbabacan

Hocam f kasalar fazla eski değil mi ? Yani şu zamanda 20 yaşında araba almak çok riskli değil mi ?

@GReddy.x

306'yı pek düşünmemiştim. Ancak temizi bulunur mu ki onun ?
  • Sen Ankara'da miydin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 14 Nisan 2015; 18:18:14 >
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Aynen müdür
  • quote:

Aynen müdür
    Corsa b kullanıcısıyım. 13-14 bine alınabilir, öneririm.
  • quote:

Aynen müdür

Niye demediysen, korktun mu

Secenek cok karar verdin mi ?
  • 1.7 dti corsa az yakar parçası ucuzdur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.