Şimdi Ara

15KVA UPS ile 11KW Fırını çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Endustriyel tipte bir fırın alıyoruz. Isınırken 45 dakika boyunca 11KW güce gereksinimi var. Daha sonra 4 ile 8kw aralığına düşüyor.
    Lakin; işyerimiz sanayide değil. Bir de kurulu gücümüz 15KW.
    Aslında fırın 33KW ama; 1/3 seçeneği diye bir özellği varmış, boylece daha düşük güçte daha uzun sürede ısınıyor.

Benim merak ettiğim; buradaki elektrik sistemimiz bunu kaldırmazsa; 15KVA UPS alsak, bu tür bir UPS kilima fırın gibi çok güç çeken makinaları besleyebilir mi?
    Teorik ve pratik olarak mükün müdür?

Teşekkürler,
    freewill

• calıştırır ama daha sonra akü bitince nasıl calışacak ? 2 günde sarj oluyorsa bir anlamı yok
  • UPS ile olmaz o iş. Size jeneratör lazım.
  • Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
    Bu noktada şu sonuca varıyorum :
    1. UPS teorik olarak gücü oranında yüksek güç tüketimi çeken cihazları besleyebilir fakat; uzun süreli beslerse şarz süresi ve akü ömründen dolayı pratik olmaz. Bu durumda jeneratör ile beraber daha ideal bir çözümdür.
    2. Eğer fırın çalışma esnasında ani gerilim düşümü vesaire gibi problemler yaratıyorsa; UPS ile bu problemler düzeltilebilir.

Sistemi kurduktan sonra problem yaşarsak; 2.maddeki çözümü uygulayacağız mecburen.

Teşekkürler,
    freewill

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freewill -- 12 Temmuz 2013; 15:00:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freewill

Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
    Bu noktada şu sonuca varıyorum :
    1. UPS teorik olarak gücü oranında yüksek güç tüketimi çeken cihazları besleyebilir fakat; uzun süreli beslerse şarz süresi ve akü ömründen dolayı pratik olmaz. Bu durumda jeneratör ile beraber daha ideal bir çözümdür.
    2. Eğer fırın çalışma esnasında ani gerilim düşümü vesaire gibi problemler yaratıyorsa; UPS ile bu problemler düzeltilebilir.

Sistemi kurduktan sonra problem yaşarsak; 2.maddeki çözümü uygulayacağız mecburen.

Teşekkürler,
    freewill

Teorik olarak bu sistem çalışır ancak pratikte çalışmaz. Akü ömrü ve ups in besleme yapabileceği süre(elektronik komponentlerin ısınması) kısıtlayıcı engel olacaktır.

Bu fırın ne fırını? Isıl işlem fırını mı? Yeterli bilgi verirseniz yardımcı olurum.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi ups + akü tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.